Wereldschool deelnemers aan het woord

Onze leerlingen zitten om diverse redenen in het buitenland: emigratie, uitgezonden door de werkgever, vanwege sport of vanwege een (wereld)reis. Onderstaand treft u stukjes aan geschreven door ouders en leerlingen. Want hoe is het nou om les te krijgen via de Wereldschool in een ander land?

Deelnemers aan het woord
Sri Lanka.jpg
"Ik ben July en ik ben 8 jaar oud. Ik ben met mijn ouders naar Sri Lanka verhuisd in juli 2015. Ik ga naar de Overseas School of Colombo (OSC). Dit is een Internationale IB school." July van der Knaap
ObjectID=134
Onderwijs in de VS
""New beginnings, gives new live with new friend, new ideas, new energy and a fantastic experience for the whole family."

In januari 2015 kregen wij te horen dat Defensie een interessante functie voor mijn man had op Wright Patterson Air Force Base in Ohio voor 4 jaar. Vanaf dat moment staat de wereld even op de kop. Familie, vrienden en werk informeren. Huis verkopen, huis zoeken in de US, school vinden, , etc."
Familie Potman (Verenigde Staten)
ObjectID=133
Onderwijs in Canada en Koeweit
"Voor het chemische bedrijf waar mijn man werkte, werden we uitgezonden naar Koeweit en Canada, Alberta. In totaal was dit zeven jaar en de kinderen vertrokken in de leeftijd van 5 en 7 jaar." Familie Verhoeven-Muis in Canada en Koeweit
ObjectID=132
Onderwijs Spanje.png
"De dochter van Dana Heufkens zit in Spanje op een privéschool. Het onderwijs in Spanje is totaal anders ingericht dan in Nederland. Dana geeft hier een beschrijving van." Basisonderwijs in Spanje
ObjectID=131
Thuisonderwijs Verenigde staten
"Terwijl haar vader het gevecht aangaat voor een groenere planeet volgt Bo Karpes het onderwijs via de Wereldschool. Bo woonde in de Verenigde Staten, maar heeft ook veel rond gereisd. Op dit moment woont ze op Ibiza. Door haar reis heeft ze al iets heel belangrijks geleerd: "Geld is niet belangrijk, vrienden zijn niet te koop, je hebt niets aan spullen en grote kamers als je geen vrienden hebt."" Bo Karpes (Locatie:Ibiza)
ObjectID=130
Inhoud pakket Wereldschool
"Leerling Suus is een fanatiek vlogster en is dit jaar van start gegaan met een pakket van de Wereldschool. Ze zal vlogs maken van haar ervaringen met de Wereldschool." Suus (Locatie: Italië)
ObjectID=129
afstandsonderwijs Amerika
"De belangrijkste les die wij afgelopen jaar geleerd hebben is: volg je hart! Doe wat jullie willen, leef je eigen droom! Soms moet je daarin egoïstisch zijn. Maar wij hebben altijd het belang van de kinderen vooropgesteld." Familie van der Linden (Locatie: VS)
ObjectID=128
Afstandsonderwijs in China
"Wij hebben drie kinderen (leeftijd 8, 6 en 3) en wonen sinds 2,5 jaar in China. Gouden tip: neem zoveel mogelijk Nederlandse leesboekjes mee in je koffers of verhuisdozen! En laat mensen die iets op willen sturen ook boekjes of Loco boekjes op sturen." Familie Hol (Locatie: China)
ObjectID=127
Guppy
"Waarschijnlijk heeft u al eerder van haar gehoord: Laura Dekker, de jongste zeilster die solo rond de wereld zeilde. Tijdens haar zeilreis heeft Laura gebruik gemaakt van de Wereldschool. Ze vertelt persoonlijk wat haar ervaringen met de Wereldschool zijn." Laura Dekker (Locatie: wereldwijd)
ObjectID=126
Pim en Teun.png
"Pim en Teun de Vogel maken op eigen initiatief een vlog over al hun ervaringen tijdens hun reis door Azië. In dit filmpje leggen zij uitgebreid uit hoe de Wereldschool werkt en hoe zij het onderwijs ervaren." Pim en Teun de Vogel (Locatie: Thailand)
ObjectID=125
Peuterpakket afstandsonderwijs
"We maken spelenderwijs gebruik van het peuterpakket van de Wereldschool. De Peuter Informatie Map geeft informatie over de ontwikkeling van peuters en allerlei bruikbare suggesties en activiteiten voor het werken met peuters." Abigail & Naomi Westdijk (Locatie: Malawi)
ObjectID=124
Afstandsonderwijs in Bali
"De handleiding is duidelijk, de oefeningen overzichtelijk en het fijne is dat er flexibel gewerkt kan worden." Familie Doleweerd (Locatie: Indonesië) Uitgezwaaid door hun zonen Arco (22), Timon (21) en Joas (20) vertrekken Jan en Wilma
Doleweerd met hun zonen Samuel (15) en Ruben (11) naar Indonesië. Een beslissing met grote
impact voor het hele gezin.
ObjectID=123
Rivka vuilnis.jpg
"Op ons eiland is bijna iedereen christen en ongeveer 10% moslim. Dat merk je door de hoofddoeken die de moslims dragen en door dat ze naar de moskee gaan." Rivka (Locatie: Indonesië) Rivka, reporter voor het Samsam Magazine, zal iedere week haar ervaringen met u delen!
ObjectID=122
Coen Leon Haak.jpg
""Van elke ervaring leer je, bewust en onbewust"" Coen leon Haak (Locatie: Polen/Litouwen) Coen werkt op dit moment in Litouwen. Bij de Wereldschool heeft hij het IB-programma gevolg. Een programma waar hij veel aan heeft gehad. Hij heeft niet alleen zijn internationaal baccalaureaat (IB) gehaald maar ook heel veel doorzettingsvermogen en zelfdiscipline gekregen. 
ObjectID=121
gezinsfoto Familie Versteeg.jpg
"Terug in de auto kijk ik opnieuw naar mijn zoon. ‘En, wat vind je ervan?’, vraag ik hem. ‘Leuker dan ik had gedacht, antwoordt hij met een vage glimlach op zijn gezicht.’ Ik spreek inmiddels al wat tienertaal en ik weet dat dit dus een goed teken is." Familie Versteeg (Locatie: Albanië)
ObjectID=120
Foto Paola.jpg
"Paola Di Lello, oud- leerling en inmiddels schrijfster!" Paola Di Lello (Locatie: Reizend) Paola heeft samen met haar broer Ricardo onderwijs via de Wereldschool gevolgd. Inmiddels heeft zij het boek Achter de muur geschreven!
ObjectID=119
fam Meelis 2015 Kera.jpg
"Rivka zoekt een penvriend(in)!" Rivka Rivka, bijna 9 jaar, woont samen met haar broertje, zusje, papa en mama in Indonesië. Naast de warmte en de vele muggen om Rivka heen zijn er eigenlijk weinig Nederlandse of buitenlandse kinderen waar ze mee kan schrijven.
ObjectID=118
Jolantha Muliar.jpg
"In de spagaat tussen het Bolschoi en de Wereldschool" Danielle Muliar (Locatie: Rusland) Een leuk stukje van onze leerling Danielle Muliar die op dit moment in Moskou zit.
ObjectID=117
6_xx_2_1.jpg
"Topsporter in Oostenrijk" Max van Rossum (Locatie: Oostenrijk) Max van Rossum is 16 jaar oud en skiet op hoog niveau. Sinds juni 2013 woont Max in Oostenrijk om zijn sport goed te kunnen beoefenen.
ObjectID=115
Tom en Bart
"Wij loopten langs boomen is verleden tijd" Bart en Tom (Locatie: Ghana) Bart en Tom van der Grinten (13 jaar) zijn weliswaar geboren in Nederland, maar hebben hun hele leven in Afrika gewoond. Eerst tot hun 10de jaar in Nigeria en daarna – na een korte tussenstop van nog geen jaar in Zuid-Afrika – in Ghana.
ObjectID=113
Familie Timmerman in China
"Elke zaterdagochtend Nederlandse les in China" Julia, Kaj en Paul Timmerman (Locatie: China) Sinds 2013 wonen wij - Dieter, Maartje, Julia (12), Kaj (8) en Paul (6) - in verband met Dieters werk sinds in Shenzhen, China. Shenzhen is een van de snelst groeiende wereldsteden op aarde. Telde het dertig jaar geleden nog geen 300.000 inwoners, op dit moment wonen er 14.000.000 mensen in deze bruisende stad.
ObjectID=112
20150325 foto Lotte en Hugo - kopie.jpg
"Na 15 jaar Afrika terug naar Nederland en hagelslag" Lotte en Hugo Danissen (Locatie: Afrika) Lotte (12 jaar) en Hugo (10 jaar) zijn geboren en getogen in Afrika. Sinds groep 1 volgen Lotte en Hugo onderwijs via de Wereldschool met goede resultaten. “Elk jaar krijgen we een nieuw lespakket. Het is altijd een feest om de dozen open te maken, de nieuwe boeken te bekijken en door te bladeren.”
ObjectID=111
isabeau kitesurfen.jpg
"De Wereldschool sponsort Isabeau Galiart, kitesurfster!" Isabeau Galiart (Locatie: Spanje) Wij zijn trots dat Isabeau haar studie kan gaan combineren met haar sport ambities. Ze gaat in Spanje wonen om te kunnen trainen voor het kitesurfen. En ze volgt daar vwo via de Wereldschool. Ze heeft er enorm veel zin in en ze zoekt actief sponsors voor haar sport en haar studie.
ObjectID=109
kinderen knapen.jpg
"Wereldschool en familie Knapen in Ecuador....een succes!" Familie Knapen Lees hier het mooie verhaal van een leuk gezin waarvan de kinderen al een aantal jaar les volgen via de Wereldschool. De familie Knapen woont sinds 2010 in Ecuador met vier kinderen. En de oudste is dit jaar geslaagd voor het vwo.
ObjectID=108
foto voor wereldschool 001 Weller.jpg
"Lees hier meer over de ervaring van Julia en Romy met de “beste school van de wereld”." Romy en Julia Sinds 2008 volgen de zusjes Julia en Romy het onderwijs via de Wereldschool. Julia is nu 16 jaar en Romy 14 jaar oud. Voor de Wereldschool zaten zij op een Spaanse school.
ObjectID=93