Informatiebijeenkomst afstandsonderwijs

Eenmaal per maand organiseert de Wereldschool een voorlichtingsbijeenkomst voor iedereen die naar het buitenland gaat met kinderen van 2 tot 18 jaar. Of u nou plannen heeft voor een reis, emigratie, uitgezonden wordt door de werkgever of een kind heeft die in het buitenland zijn of haar sport gaat beoefenen, de Wereldschool biedt voor ieder kind in het buitenland onderwijsmogelijkheden. 

Al sinds 1948 biedt de Wereldschool afstandsonderwijs aan over de hele wereld. We hebben leerlingen in meer dan 100 verschillende landen. Het doel van de Wereldschool? Het voorkomen van een (taal)achterstand door middel van kwalitatief onderwijs. Meld u snel aan voor de bijeenkomst want vol = vol! Scrol naar beneden en vul het formulier in. De voorlichting is op ons hoofdkantoor in Lelystad en is goed te bereiken. 

Welke onderwerpen komen aan bod?

Wanneer u uw kind(eren) meegaan naar het buitenland komt er natuurlijk veel bij kijken. Denk maar bijvoorbeeld aan de leerplicht, het uitzoeken van een school, het voorkomen van (taal)achterstanden, de emotionele voorbereiding en ga zo maar door. Het is niet meer dan logisch dat u soms verstrikt raakt in de zee aan informatie die er op internet te vinden is. Wij bespreken in ieder geval de onderstaande onderwerpen. Natuurlijk is er genoeg tijd voor individuele vragen. 

- De leerplicht;

- Tips emigratie;

- Diensten, methodes en mogelijkheden Wereldschool;

- Inzien lesmaterialen en rondleiding magazijn. 

Ervaringen van andere ouders

U ontmoet op deze dag andere ouders die vaak soortgelijke plannen hebben. Daarnaast zitten er vaak ouders tussen die al in het buitenland gewoond hebben of al een gesprek met de leerplichtambtenaar hebben gehad. Een mooie gelegenheid om onderling ervaringen uit te wisselen! 

De kinderen zijn welkom!

Geen oppas kunnen regelen? Neem de kinderen gerust mee. Zij zullen zich niet vervelen in de kidscorner, zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding. Daarnaast hebben zij misschien ook wel vragen! 

Meld u snel aan!

Er zijn regelmatig zoveel aanmeldingen dat we de inschrijving moeten sluiten. Meld u dus op tijd aan. In de onderstaande tabel ziet u de nog beschikbare dagen. Scrol naar beneden en vul het formulier in om u aan te melden. 

Datum

Tijdstip

Zaterdag 30 september

11:00

Zaterdag 28 oktober

11:00

Zaterdag 25 november

11:00

Zaterdag 16 december

11:00

 

Combinatie tip!

Combineer de bijeenkomst met een leuk dagje uit. Vanuit het kantoor zien we bijvoorbeeld het museum Aviodrome liggen. Bataviastad is slechts 15 minuten rijden. 

Komen geen van de voorgestelde data u uit? Vul dan het contactformulier in. 

Aanmelden voorlichting
Naam:
Telefoonnummer:
Op welk termijn denkt u te vertrekken?
In welke dienst heeft u vooral interesse:
Datum voorlichting
Specifieke vraag? Vul deze dan hier in:
Aantal volwassenen:
Aantal kinderen:
Hoe bent u bij de Wereldschool terecht gekomen?