Wereldschool leerkrachten aan het woord

Als wij iedere docent een stukje zouden laten schrijven, dan staat de website in een num van tijd vol! Daarom kunnen we helaas niet alle docenten aan u voorstellen. Om u toch een beeld te geven van de leerkachten die bij de Wereldschool werkzaam zijn, hebben een aantal docenten een stukje geschreven.

Thaisa Fiering.jpg
"Het volgen van het Nederlands onderwijs via de Wereldschool is niet niks! Het kost tijd en moeite om het niveau op peil te houden. Daarom is het belangrijk om de lessen te integreren in het dagelijks leven, zodat het voor de leerling logisch wordt om op een vast moment de Wereldschoollessen te volgen" Thaisa Fiering (BO/ontwikkeling)
ObjectID=9
Sandra Heumen Portugal.jpg
"Het allerbelangrijkste om te doen, wanneer je in het buitenland verblijft, is om te genieten! Een nieuw land ontdekken, nieuwe mensen leren kennen en een nieuwe cultuur ervaren, is iets wat je de rest van je leven met je meeneemt." Sandra van Heumen (NT2 6 tot 12/BO)
ObjectID=8
Rinke Huisman Rotterdam.jpg
"Een buitenland ervaring is voor kinderen ontzettend leerzaam, ze zien zoveel meer van de wereld! Dit mag je zeker koesteren. Door met zekere regelmaat de Nederlandse lessen te volgen geef je hen ook de kans om op niveau in te stromen, als dit moment zich voordoet" Rinke Huisman (BO)
ObjectID=7
Oud docent Ingrid Wolf.jpg
"Ik heb veel leuke contacten overgehouden aan die bijna 23 jaar. Veel leerlingen zijn bij mij in Stiens op bezoek geweest en ik heb ook diverse leerlingen in het buitenland opgezocht." Ingrid de Wolff (oud-leerkracht)
ObjectID=6
Miranda Jacobs.jpg
"Mijn motto Alles begint met taal is nog steeds actueel omdat taal nu eenmaal de basis is voor contact & inburgering. Leer zoveel mogelijk talen als je jong bent!" Miranda Jacobs (NT2 12-18 jaar)
ObjectID=5
Izaac Helsinki.jpg
"In het buitenland wordt vaak heel anders gewerkt op scholen dan in Nederland. Er is veel huiswerk en toch moet er ook nog Nederlands gemaakt worden. Probeer hier vaste momenten voor te vinden zodat je niet opeens alles in één keer moet doen om het voor de zomer af te krijgen als je dit wilt." Izaac de Vries (BO)
ObjectID=4
Hetty.jpg
"Uit ervaring met mijn eigen kinderen kan ik zeggen, dat het zo ongelooflijk belangrijk is, dat de kinderen hun Nederlands bij houden. Het is eigenlijk een must voor een goede aansluiting bij terugkomst in het Nederlandse onderwijs." Hetty de Goeijen- van der Linde (BO/mentor VO)
ObjectID=3
Elsje de Roos.JPG
"Werk regelmatig aan de lessen, loop geen grote achterstanden op. Het is fijn als ouders ook een beetje kunnen helpen. Houd contact met je docent! Door het volgen van de lessen blijft het Nederlands op niveau." Elsje de Roos-Stoeken (VO)
ObjectID=2
Afke Meindertsma.png
"De regelmaat waarmee de lessen gegeven worden, is een must, maar bedenk ook dat niet het vele goed is, maar het goede veel!" Afke Meindertsma (BO)
ObjectID=1