Nederlandse les, waar dan ook!

In 1948 begon de Wereldschool in Nederlandse-Indië. Bijna 70 jaar verder is de Wereldschool actief in meer dan 100 landen. In 2018 verwachten wij ons 25.000e lespakket te verkopen. In die 70 jaar is er veel veranderd, maar de basisprincipes zijn altijd hetzelfde gebleven:

•  Individualiseren: een lesprogramma aangepast aan het tempo van de leerling;
  •  Actualiseren: de nieuwste methodes en een lesprogramma ontwikkeld naar de belevingswereld van de leerling;
  •  Activeren: een stimulerend lesprogramma.

Waarom de Wereldschool?

Thuis alleen Nederlands praten is niet voldoende. Praten en schrijven verschillen wezenlijk van elkaar. Al na een paar maanden zal je merken dat je kinderen meer moeite krijgen met de Nederlandse taal. Logisch, want de Nederlandse taal horen ze waarschijnlijk alleen thuis. Maar denk ook eens aan de onderstaande voordelen:

•  Binding met Nederland houden;
  •  Contact met familie en vrienden onderhouden;
  •  Studiemogelijkheden;
  •  Carrièreperspectief;
  •  Mogelijkheden om terug te keren openhouden.

Lesprogramma’s Wereldschool

De Wereldschool maakt gebruik van officiële methodes en wordt erkend door het Ministerie van Onderwijs. Alles wat je kinderen via de Wereldschool doen, is in Nederland rechtsgeldig. Je kan dus aantonen dat je kinderen het onderwijs hebben onderhouden, zodat zij zonder achterstand kunnen instromen!

Nederlands als tweede taal 6-18 jaar

Een online pakket, ontwikkeld voor kinderen die de Nederlandse niet- of beperkt machtig zijn. Je kinderen krijgen live les via Skype van een docent, die veel ervaring heeft met deze doelgroep. Online kunnen je kinderen, op hun eigen tempo en tijdstip, aan slag met verschillende oefeningen.

Peuterpakket 2-4 jaar

Een leuke en creatieve manier om spelenderwijs aan de slag te gaan met de Nederlandse taal. Met onder andere educatieve spelletjes, voorleesboeken, knutsel- en ontwikkelingsmateriaal zullen jullie samen met veel plezier aan de slag gaan.

Basisonderwijs 4-12 jaar

We maken gebruik van officiële en erkende methodes. Je kan kiezen voor een los vak, bijvoorbeeld alleen het Nederlands, of het volledige onderwijs. Je krijgt begeleiding van een docent op afstand. Je kinderen maken daarnaast gewoon alle (Cito)toetsen. Keren jullie terug? Dan kan je officieel aantonen je kinderen in ieder geval het Nederlands onderhouden hebben!

Voortgezet onderwijs vmbo-tl/havo/vwo

Studeren in Nederland? Vaak is het een voorwaarde dat de student de Nederlandse taal goed beheerst. Daarnaast is de Wereldschool de enige school die leerlingen kan en mag opleiden tot aan het staatexamen vmbo-tl, havo of vwo. Je kind zal worden begeleid door diverse vakdocenten en kan uiteindelijk op afstand zijn/haar diploma halen!

En de kwaliteit?

De resultaten liegen er niet om. De combinatie van een hoge ouderbetrokkenheid, vakbekwame docenten, onderwijs op maat en natuurlijk ook de inspanningen van de Wereldschoolleerlingen, hebben er voor gezorgd dat het advies van de eindtoets groep 8 gemiddeld vwo is!