Een frisse start van het nieuwe schooljaar

Je voornemens recyclen, of toch gaan voor de verandering? Het jaar waarin je knopen doorhakt en voor verandering zorgt?  Bij de Wereldschool staat er in ieder geval genoeg op de planning.

2017, afstuderen!

Voor sommige mensen een spannend jaar. Het jaar waarin een aantal van onze leerlingen het staatsexamen  zal afleggen. Het staatsexamen bestaat uit zowel een schriftelijk als mondeling deel. Ben je benieuwd hoe het mondeling deel eruit ziet? Bekijk dan het filmpje op ons Youtube-kanaal.

2017, emigreren of reizen!

Voor anderen een spannend jaar omdat de knoop misschien wel is doorgehakt: 2017 wordt het jaar van emigratie of die mooie lang reis. Heb je de knoop nog niet doorgehakt omdat je nog geen concrete plannen hebt, maar zit er ergens diep van binnen toch de wens om het een keer in een ander land te proberen? Bezoek ons dan op de Emigratiebeurs in Houten. Via de Wereldschool kan je gratis kaarten aanvragen t.w.v. €17,50! Ben je dat weekend al druk? Dan ben je ook van harte welkom op onze voorlichtingsdagen.

Als je gaat emigreren komt er natuurlijk veel bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact op met onze partner JoHo. Zij kunnen je alles vertellen over verzekeringen in het buitenland.

Ben je op zoek naar inspiratie of ervaringen van ouders en kinderen in het buitenland? Wij hebben inmiddels al heel veel verhalen weten te verzamelen. Altijd leuk om te lezen!

2017, weer terug naar huis!

Misschien een spannend jaar omdat je na jaren vertoeven in het buiten weer terug zal keren naar Nederland? Wanneer je kinderen niet in Nederland zijn opgegroeid kan het goed zijn dat zij tot de Third Culture Kinderen behoren. Recentelijk hebben wij hier, in samenwerking met schrijfster Denise Drost-Ridder, een webinar over gegeven. Je kan dit webinar gratis terugkijken!  Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat zij de Nederlandse taal voldoende beheersen. Is dit nog niet het geval? Dan is het NT2 pakket wellicht interessant voor je.

Kortom, een ieder heeft zijn of haar eigen reden waarom 2017 misschien wel een heel spannend jaar is, een jaar van veranderingen. Mocht je vragen hebben over onderwijs in het buitenland, re-integratie, de leerplicht en ga zo maar door. Dan staat de Wereldschool ook in 2017 paraat je zo goed mogelijk te helpen!

Wij wensen je een succesvol, liefdevol en warm 2017 toe!

In 2017 niets meer missen van de Wereldschool? Volg ons dan op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!