Arretjescake is een koude cake die traditioneel in verschillende Nederlandse streken gegeten wordt. Hoewel de precieze ingrediënten per streek en per recept verschillen, is de basis hetzelfde. De ingrediënten worden gemixt en moeten vervolgens een dag in de koelkast opstijven. Kinderen kunnen helpen bij het verkruimelen van koekjes en het mengen van ingrediënten. Bijkomstig voordeel: het koken van Nederlandse recepten is ook weer goed voor de ontwikkeling van de Nederlandse taal!
Ingrediënten
• 125 gram boter
• 125 gram margarine
• 200 gram witte basterdsuiker
• 5 eetlepels cacao
• 200 gram koekjes (biscuit, speculaas)
• 2 eieren
Hoe maak je het?
• Smelt de boter en de margarine in een pan.
• Klop de eieren met de suiker en de cacao luchtig.
• Roer de gesmolten boter door het mengsel.
• Verkruimel de koekjes.
• Roer het botermengsel door de koekjes.
• Vet een kleine cakevorm in met boter.
• Vul deze met het koekjesmengsel.
• Laat de cake ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.
Toch meer trek in ontbijtkoek? Klik hier om naar het recept te gaan.
Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!