Bitterballen recept
Gisteren hebben wij de vraag gesteld welke Nederlandse lekkernij het meest gemist wordt. De kroket en de bitterballen werden bijzonder veel genoemd. Nu is iemand zo vriendelijk geweest een recept te delen die zij zelf in het buitenland gebruikt!
Als je zelf nog een recept hebt, dan horen wij dat graag!
Ingrediënten voor circa 24 bitterballen
- 200 gram runder- of kalfspoelet
- 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
- 4 dl vleesbouillon (van 1 tablet)
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- Zout, versgemalen peper, nootmuskaat
- 2 eieren
- 100gram paneermeel
- Frituurolie
Aan de slag
- Breng in een pan het vlees met het kruidenbuiltje en de bouillon langzaam aan de kook en laat het ca. 1 uur op een laag vuur gaar worden.
- Zeef de bouillon boven een maatbeker en meet 2 dl af. Snijd het gare vlees heel fijn.
- Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg al roerende de bouillon toe en blijf roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Laat de saus zachtjes ca. 2 minuten doorkoken. Schep het vlees erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
- Schep de ragout op een plat bord, laat hem afkoelen en in de koelkast opstijven.
- Klop in een diep bord de eieren los met 1 eetlepel water. Vorm van de ragout ca. 24 ballen en wentel ze door het paneermeel. Rol de bitterballen vervolgens door de losgeklopte eieren en wentel ze dan weer door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer.
- Verhit ruim olie in een frituurpan tot 180 graden. Frituur de bitterballen met ca. 6 tegelijk in ca. 3-4 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bon appetit!
Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!