fbpx

Welk Nederlands lespakket moet je kiezen?

Ontdek de verschillen!

Welk Nederlands lespakket kiezen

Eén van de grote school gerelateerde uitdagingen voor kinderen van Nederlanders die het buitenland wonen, is het leren van Nederlands. Sommige ouders vinden het genoeg als hun kind alleen Nederlands spreekt (en kan verstaan), terwijl andere ouders ook graag zien dat naast het spreken en verstaan ook het schrijven en het lezen worden aangeleerd. Nederlands zit bij de Wereldschool verwerkt in een volledig onderwijspakket verwerkt, maar wordt ook vaak aangeschaft als aanvulling op het lesprogramma van een lokale school. De Wereldschool biedt drie verschillende pakketten aan voor Nederlands: Nederlands fysiek, Nederlands Online of Nederlands Online+. Wat zijn de verschillen en wanneer kies je voor welk programma?

Nederlands fysiek

Het Nederlands fysiek pakket biedt alle materialen om offline thuis aan het werk te kunnen. Je hebt dus geen computer nodig om de methode of planners op te zoeken! Je krijgt de leesboeken, de methode met een handboek en/of een werkboek en de handleiding in een nette map thuisgestuurd. Met al deze materialen kun je direct en zonder internet aan de slag. Ideaal dus als je niet altijd internet tot je beschikking hebt!

Nederlands Online

Een combinatie tussen het Nederlands fysiek pakket en toch online werken is het Nederlands Online-pakket. Hierbij ontvang je nog steeds de fysieke leesboeken en het handboek en/of het werkboek thuis, en krijgt je ook toegang tot de online leeromgeving van de Wereldschool waar de planner en de instructies staan. Door het gebruik van deze online leeromgeving is Nederlands Online interactiever dan het fysieke pakket. Dit werkt voor sommige leerlingen motiverend!

Nederlands Online+

Als je meer begeleiding wilt van een docent Nederlands in combinatie met het Nederlands Online pakket, dan is het Nederlands Online+-pakket erg geschikt. In dit pakket zitten wekelijkse Skypesessies met een docent en kun je oefeningen maken in de online leeromgeving van de Wereldschool. Hier kun ook de lesinstructies en de planner vinden. Daarnaast ontvang je natuurlijk leesboeken en werkboeken bij je thuis. Ook is dit pakket persoonlijker en interactiever dan de overige twee lesprogramma’s Nederlands.

Snel advies ontvangen over welke variant geschikt is voor jullie situatie in het buitenland?  Doe dan de snelle onderwijscheck en ontvang advies op maat!

Wat is belangrijk?

Al deze mogelijkheden kunnen overweldigend zijn. Op basis waarvan bepaal je welk pakket het beste van toepassing is op jouw kind? Er zijn een aantal dingen waar je over na kunt denken:

  1. Hoe werkt of leert je kind?

Werkt je kind het beste in een offline omgeving zonder al te veel afleiding? Dan is het Nederlands fysiek pakket wellicht wat voor jullie. Heeft je kind behoefte aan wat interactie? Of een stok achter de deur door een wekelijks gesprek met een docent? Dan is het Nederlands Online of Nederlands Online+-pakket het overwegen waard.

  1. De praktische kant

Hier op Saba is het internet niet altijd stabiel, dat geldt ook voor een aantal andere (ei)landen wereldwijd. Voor mij zou dit een overweging zijn om niet te kiezen voor het Nederlands Online+-pakket. Woon je echter op een plek met goed en stabiel internet en zit je goed in het ritme van een schoolweek, dan is een Nederlands Online+-pakket een goede aanvulling. Het Nederlands praten buiten een gezinssituatie kan een goede manier zijn om de woordenschat te vergroten en wat input van ‘buitenaf’ te krijgen. Verblijf je in een situatie waar je sowieso weinig internettoegang hebt, dan is het fysieke pakket een goede optie om de continuïteit van de lessen vast te kunnen houden.

Daarnaast kunnen de kosten ook een overweging zijn. Alhoewel leerlingen met het Nederlands Online+-pakket vaak een hoog rendement halen uit het lespakket door de stok achter de deur en het praten met iemand anders buiten het gezin, hoeft het niet zo te zijn dat ieder kind dit nodig heeft, en kun je wellicht zelf ook hiervoor zorgen.

Op de pagina over onze Nederlandse lessen in het buitenland lees je meer over onze lespakketten Nederlands en ontdek je de verschillen in een handig overzicht. Zo bieden we het Nederlands programma aan dat vergelijkbaar is met het regulier onderwijs in Nederland. Maar we bieden ook een speciaal taalprogramma Nederlands voor anderstalige kinderen (NT2).

Denk er goed over na!

Hoe dan ook is het goed om erover na te denken of het nodig is voor je kinderen om extra Nederlandse lessen te laten volgen. Vind je het lastig om te bepalen of je deze extra ondersteuning nodig vindt, of welk pakket je dan moet kiezen? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan met de Wereldschool via ons contactformulier of bekijk onze lesprogramma’s online!

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!