Meld je aan voor het mini-event

Voor ouders van kinderen van 4 t/m 18 jaar die naar het buitenland vertrekken

Flexibele planning
Alle vakken in het basis- en
voortgezet onderwijs
Persoonlijke aandacht
en begeleiding

Evenement 1 oktober

Toegang: gratis
Datum: 1 oktober 2022
Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Aantal personen: per gezin 2 volwassenen

Speciaal voor ouders die over de grens gaan wonen en/of werken, organiseert de Wereldschool een informatiedag. Hoe blijft het Nederlands en onderwijs van je kind op niveau tijdens je verblijf in het buitenland? Met onze aansluitende Nederlandse lessen blijft je kind, waar dan ook ter wereld, verbonden met de Nederlandse taal en cultuur. Zo volgt je kind een erkend lesprogramma dat bij zijn of haar leerbehoeftes past.

Op zaterdag 1 oktober komt het volgende aan bod:

wereldschool emigratiebeurs 2020
Vanuit het buitenland jouw kind het Nederlands voortgezet onderwijs afronden?
De Wereldschool maakt het mogelijk om jouw kind te laten slagen voor het Nederlands examen.

Nederlands voortgezet onderwijs in het buitenland: online of offline?

Nederlands voortgezet onderwijs in het buitenland volgen kan met één vak of in meerdere vakken. In de meeste gevallen gaan jouw kinderen naar een lokale- of internationale school.

Het vak Nederlands wordt meestal niet op scholen in het buitenland aangeboden. Wanneer het vak niet aangeboden wordt, is het aan te raden om het vak Nederlands via de Wereldschool te onderhouden.

Nederlands voortgezet onderwijs krijgen van een vakdocent op afstand

Net als in het Nederlands voortgezet onderwijs krijgt jouw kind voor ieder vak een vakdocent toegewezen en in dit geval op afstand. Volgt je kind meerdere vakken? Dan wordt er ook een mentor toegewezen. Jij als ouder hebt een coachende rol. Jouw kind werkt zelfstandig en kan zijn/haar eigen tempo en planning bepalen.

Iedere situatie is uniek. Ben je op zoek naar een passend advies voor jouw kinderen? Of ben je benieuwd naar het demo account? Maak een afspraak én laat jouw gegevens achter. Onze onderwijsadviseurs nemen contact met je op en geven je graag vrijblijvend onderwijsadvies op maat!

Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean malesuada molestie neque non lobortis.

Meer Nederlands onderwijs op afstand via de Wereldschool?

Ben je op zoek naar kwalitatief goed Nederlands onderwijs op afstand voor jouw kind? De Wereldschool biedt naast het basisonderwijs op afstand ook een compleet Nederlands vakkenpakket voortgezet onderwijs op afstand aan. Van vmbo-tl tot vwo-niveau, inclusief groeps- en privélessen. Alles op het gewenste leerjaar van jouw kind. Verzeker jouw kind van goed onderwijs en vraag een intake aan.

Meer informatie? Vraag het hier aan!
Meer pakketten van de Wereldschool

Voor de jongste kinderen heeft de Wereldschool het peuterpakket ontwikkeld. Het pakket is vooral bedoeld als informatiepakket en geeft je als ouder de handvatten om op een gestructureerde wijze aan de slag te gaan met de Nederlandse taal. Het is een zeer uitgebreid pakket waarmee je je kinderen voorbereidt op groep 1.

Info peuterpakket

Wij bieden het basisonderwijs aan vanaf groep 1 tot en met groep 8. We maken gebruik van officiële lesmethodes die de meeste scholen in Nederland ook gebruiken. Jouw kinderen maken bijvoorbeeld gewoon alle toetsen die ze anders op hun Nederlandse school hadden gemaakt, denk aan de Cito-toetsen. Op deze manier kun je altijd aantonen dat zij het Nederlandse onderwijs hebben onderhouden. Daarnaast word je begeleid door een docent op afstand.

Info basisonderwijs

Voor kinderen die de taal niet of beperkt beheersen, hebben wij het NT2-pakket ontwikkeld: Nederlands voor beginners. Jouw kind zal via Skype les krijgen van een docent op afstand. Je spreekt samen met de docent af wanneer de Skypelessen plaatsvinden, dit kan bijvoorbeeld ook in de avond of in de weekenden.

Info NT2

Een programma in samenwerking met de internationale school. Het IB-diploma wordt geaccepteerd door universiteiten in meer dan honderd landen over de hele wereld. Een mooie start van een internationale carrière!

Info IB-programma

Probeer je eens om het volgende in te beelden: jouw ouders hebben de beslissing genomen om naar het buitenland te verhuizen. Het is voor jou de eerste keer en je spreekt de taal niet. Na een aantal weken is het tijd voor de eerste schooldag. Met het rugtasje op stap je de bus in, op naar school! Eenmaal aangekomen staat jouw nieuwe leerkracht al klaar om je te ontvangen. Ze geeft je een hand en stelt zich voor: “Bonjour, je suis Marieke.” Je suis wat? Je begrijpt er niets van!

Info telencursussen

De Wereldschool heeft nog veel meer te bieden. Wij kunnen jouw kinderen testen om het niveau te bepalen, je ondersteunen bij jouw zoektocht naar een geschikte school en ga zo maar door.

Meer over testen en advies

Reviews

Ervaringen van onze leerlingen en ouders

We beginnen net aan groep 4, fijn om onze kinderen toch de Nederlandse basis met de vakken rekenen, schrijven en lezen mee te geen! Zo kunnen ze altijd instromen als we terugkeren in Nederland.
Familie Hartmans
We zijn net begonnen met Nederlandse les voor onze oudste zoon. Zowel hij, als wij, zijn zeer blij met de vooruitgang die hij boekt met zijn Nederlands.

Familie van den Brink

Vanuit het buitenland jouw kind het Nederlands voortgezet onderwijs afronden?

Geniet van zomer met de Summerschool: ontdek diverse lesthema's en geef je kind gratis op!