koningsspelen winactie 2020
koningsspelen winactie

Haal de Koningsspelen in huis! Doe mee en win!

Dit jaar zijn de Koningsspelen afgelast. Dat is erg jammer. Speciaal voor kinderen in het buitenland die deze dag op z’n Hollands willen doorbrengen hebben we een leuke winactie!

Wat houdt de actie in?

Maak een:

• tekening;
  • mooi gedicht;
  • knutselopdracht;
  • of een TikTok video;

met het thema ‘Typisch Nederlands’ en stuur het naar ons toe! Denk maar aan dansen op een typisch Nederlands liedje (TikTok), een gedicht over onze koning, een oranje windmolen (knutselopdracht) of een prachtige tekening met Nederlandse tulpen. Leef je uit! De beste en creatiefste inzending wint het officiële Feest- en Sportpakket!

Ga maar gauw aan de slag en stuur je inzending naar info@wereldschool.nl. De actie is t/m  21 april 2020. Op 22 april maken we de winnaar bekend! Doe(t) je (kind) ook mee?

Een aantal voorbeelden

Om je wat op weg te helpen, hebben we hier onder een aantal voorbeelden voor je uitgewerkt ter inspiratie.

Werkbeschrijving KONINGSMOLENTJE

koningsspelen winactie

Benodigdheden:

• Melkpak
  • Gekleurd papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Plakband
  • Potloden
  • Stiften

Stap 1:
We gaan het pak bekleden met gekleurd papier. Gebruik de kleur die jij mooi vindt. Wij hebben gekozen voor een oranje achtergrond, zodat de molen in de stijl van Koningsdag wordt. Het dak beplak je met een andere kleur.

Stap 2:
Voor het speelse effect maken we van het dak de Nederlandse vlag. Dit past uitstekend perfect bij het thema. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Je knipt rechte stroken of je scheurt het papier in stroken. Met de lijm bevestig je de stroken op het pak. Het melkpak begint nu al aardig op een ‘Oranje’ molen te lijken!

Stap 3:

Op een wit vel papier teken je de wieken. Heb je de wieken getekend dan pakken we de schaar erbij. Netjes knip je de wieken uit en plak je ze op de voorkant van het melkpak.

Er ontbreken nu alleen een deur en ramen. Pak je stiften en kleurpotloden erbij en maak je molen af. Je kan ook op een wit papier mooie kleine tekeningen maken die bij het thema Koningsdag passen. Denk aan de koning en de koningin, maar ook aan typisch Hollandse producten, zoals kaas en tulpen, zouden niet misstaan op de molen.

knutselen koningsspelen winactie

Wij zijn benieuwd wat voor een mooie molen jij hebt gemaakt! Stuur je ons een leuke foto van je creatie?

Werkbeschrijving KONINGSDAGSLINGER

Benodigdheden:

• Gekleurd papier
  • Lijm
  • Schaar
  • Stiften
  • Kleurpotloden
  • Plakband
  • Touw

Stap 1:
We gaan de vlaggetjes knippen voor de vlaggenlijn. Teken op een strook gekleurd papier driehoeken. Leg andere kleuren papier erachter. Knip het stapeltje in een keer samen. Op deze manier heb je het snelste alle vlaggetjes op tafel liggen. En ze zijn allemaal even groot!

Stap 2:
De vlaggetjes willen we vastzetten aan het touw. Maar hoe doe je dat? Vouw aan de onderkant van het driehoekje een stukje om. Smeer het omgevouwen stukje in met lijm en je kan het driehoekje zo om het touw vastplakken. Voor de stevigheid gebruik je een plakbandje om loslaten te voorkomen. Voor de variatie kan je om en om een kleur gebruiken waardoor je slinger een vrolijk speel geheel word. Pak je stiften en kleurpotloden erbij en versier je slinger tot een mooie Koningsdagslinger.

Laat je ons zien wat voor een mooie slinger jij hebt gemaakt?

Dit waren de voorbeelden. We zijn benieuwd naar jouw tekening, knutselcreatie, TikTok-video of gedicht! Stuur je inzending naar info@wereldschool.nl.

*deze actie loopt van 30 maart t/m 14 april
*alleen kinderen van 2 t/m 12 jaar maken kans op een prijs
*de inzendingen zullen via onze social media kanalen en overige uitingen gedeeld worden.
*het is dit jaar niet toegestaan om de inhoud van het Sport- en Feestpakket bekend te maken aan derden. We verzoeken het pakket niet te tonen op social media of andere kanalen.