Medewerker aan het woord: Miranda de Wit- Valentijn

Wie ben ik

Hallo! Ik ben Miranda de Wit – Valentijn, 40 jaar en woon samen met mijn man en 3 kinderen in Dronten. Sinds maart 2017 ben ik werkzaam voor de Wereldschool.

Ik heb een toeristische opleiding gevolgd in Leiden en vervolgens een brede studie – Culturele en Maatschappelijke Vorming – aan de Hogeschool van Utrecht. Ik heb inmiddels diverse functies gehad waaronder sales medewerker, receptioniste, onderzoeker buitenland en nu administratief medewerkster bij de Wereldschool.

Naast mijn werk bij de Wereldschool ben ik druk met mijn 3 schoolgaande kinderen. Ik probeer een betrokken moeder te zijn door aanwezig te zijn bij hun sportmomenten, help mee op school waar nodig en onderneem regelmatig leuke dingen met mijn gezin. Afgelopen seizoen was ik coach van het voetbalteam van mijn zoon.

Zelf hou ik ook erg van sport; hardlopen, (water) skiën, wakeboarden, snowboarden, flyboarden en nog vele andere activiteiten. Ik ben regelmatig te vinden bij obstacle en mud runs.

Buitenland ervaring

Net als onze leerlingen heb ik zelf als kind ook in het buitenland gewoond. Op mijn zesde verhuisden mijn ouders en ik naar Oostenrijk voor een periode van 4 jaar. Daar ben ik naar een lokale school gegaan en heb alle lessen in het Oostenrijks gevolgd. Helaas hebben mijn ouders geen gebruik gemaakt van de We

reldschool. Toen ik na 4 jaar weer terug keerde naar Nederland had ik namelijk behoorlijk moeite om weer om te schakelen in het Nederlands. Het woord “moeder” schreef ik bijvoorbeeld als “Muder”. Uiteindelijk is het gelukkig weer goed gekomen met mijn Nederlands.

Verder heb ik veel mogen reizen, zowel privé als voor mijn werk. Ik heb een jaar in Frankrijk gewerkt, een jaar als backpacker gereisd door Australië en Nieuw Zeeland en als “onderzoeker buitenland” heb ik veel bestemmingen mogen beschrijven, wereldwijd. Zo heb ik veel van Italië, Spanje en Griekenland mogen zien, maar ook verre bestemmingen als Sri Lanka, Dominicaanse Republiek, Florida en Thailand.

 

Wat is mijn rol bij de Wereldschool

Bij de Wereldschool ben ik werkzaam als administratief medewerkster. Ik hou mij voornamelijk bezig met de aanmeldingen van leerlingen. Ik zorg ervoor dat zij de juiste materialen toegestuurd krijgen en gekoppeld worden aan docenten.  Verder sta ik uiteraard klaar om vragen te beantwoorden.

Wat is er uniek aan de Wereldschool

Ik vind de Wereldschool heel bijzonder.  Een instelling die het mogelijk maakt om lessen te volgen vanuit elke uithoek van de Wereld. Fantastisch om verhalen te horen en foto’s te zien uit bijvoorbeeld Indonesië, Brazilië, Qatar, Italië en de Verenigde Staten.  Wat een verrijking voor de kinderen om een paar jaar in het buitenland te wonen, een andere taal en cultuur te leren kennen en uiteindelijk zonder problemen weer in te stromen in het Nederlands onderwijs.

Bij de Wereldschool kun je onder andere terecht voor het Basisonderwijs, het Voortgezet Onderwijs en Nederlands als tweede taal . Wij bieden mogelijkheden voor heel veel kinderen en zijn bijzonder flexibel. Op elk moment in het jaar kun je instromen en de leerling bepaalt zelf wanneer hij aan zijn lessen werkt. Verder ben je bij de Wereldschool niet gebonden aan de schoolvakanties.

Wij hebben leuke docenten die zelf ook vaak in het buitenland hebben gewoond of nog steeds wonen. Zij kunnen zich dus goed verplaatsen in hun leerlingen en dat is heel waardevol.

 

Een goede raad tot slot

Wie ben ík om jullie wijze raad te geven?

Het feit dat jullie connectie hebben met de Wereldschool geeft aan dat jullie avonturiers / reizigers / levensgenieters zijn.

Ik kreeg onlangs een kaart van een vriendin waarop stond: “Het is geen kunst ouder te worden. Het is een kunst om ervan te genieten.”

En hier ben ik het 200% mee eens. Doe wat je gelukkig maakt. Je leeft maar eens!

Iris Bonhof

Heb je het verhaal van mijn collega Iris Bonhof al gelezen.

 

 

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn, abonneer je op ons Youtube-kanaal en blijf op de hoogte!

 

 

Dagen

Inschrijfactie: gratis jaarabonnement online tijdschriften voor het hele gezin!