Medewerker aan het woord: Shane Wigmans

Wie ben ik?

Aangenaam! Shane Wigmans, 27 jaar jong, nu ongeveer 1,5 jaar in dienst bij de Wereldschool. Ik ben bij de Wereldschool terecht gekomen doordat ik een passie heb voor het onderwijs, (online)marketing en reizen! Het liefst ben ik ieder moment van de dag op reis naar nieuwe onbekende bestemmingen. Het is dan ook super inspirerend om de vele verhalen van ouders en leerlingen aan te horen die deze stap gewoon zetten en hun passie en droom volgen.

Ik kijk graag een filmpje, zoek op een warme zomerse dag graag een terrasje op, vind het heerlijk om een dag weg te dansen op een festival, zit in het weekend regelmatig in de auto op weg naar een nieuwe bestemming en bij veel van wat ik doe neem ik mijn lieve vriendin mee!

Buitenland-ervaring?

Reizen is absoluut een passie van mij en mijn vriendin. Ik ben ooit een keer begon met een “bucket list” met daarop heel veel verschillende bestemmingen. We zijn dicht bij huis begonnen, want Europa heeft zoveel moois te bieden. Na mijn studie heb ik met de trein een reis door Europa gemaakt. Inmiddels heb ik bijna alle Europese hoofdsteden bezocht. Vorig jaar was het dus tijd om de eerste stappen buiten Europa te zetten en hebben we een backpack reis door het mooie Thailand gemaakt. Dit vonden wij geweldig. Lekker back-to-basic: in een hutje in de jungle met daarin niets meer dan een klamboe en een matje. Jezelf moeten wassen in een riviertje iets verder op. Maar als beloning: een heldere sterrenhemel zonder lichtvervuiling, een kampvuur waar je met een Braziliaan, Amerikaan en een Spanjaard om heen zit en een lekkere maaltijd bereidt op een open vuur. Dat is voor ons echt genieten!  Op mijn bucket list staan eigenlijk nog veel te veel bestemmingen: de Verenigde Staten, Canada, Jamaica, Peru, Japan, en, en, en, en…..

 

Wat is mijn rol bij de Wereldschool?

Een grote kans dat jij me wel eens aan de telefoon hebt gehad of mij een presentatie hebt zien geven op een van de voorlichtingsbijeenkomsten. Ik ben verder verantwoordelijk voor de website (beheer en onderhoud), de nieuwsbrief, de voorlichtingsdagen, een stukje advies naar ouders toe, beurzen- en evenementen, de social media kanalen van de Wereldschool (heb jij ons al een like gegeven!?), verschillende (online)marketing activiteiten en ga zo maar door. Super gevarieerd en heel erg leuk om te doen!

Wat is er uniek aan de Wereldschool?

De Wereldschool geeft ouders de mogelijkheid om die ene mooie reis te maken, kortom: een droom te vervullen. Dit zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over het onderwijs van je kinderen. Door een pakket van de Wereldschool zullen je kinderen geen achterstand oplopen en bij terugkomst gewoon weer kunnen instromen. Het fijne is dat je de pakketten van de Wereldschool zelf flexibel kan inplannen. Dit zorgt ervoor dat je les kan geven op een voor jou geschikt moment: in een vliegtuig, camper, boot, trein of gewoon op de hotelkamer. Met of zonder internet!

Een goede raad tot slot

“Everybody need some lunacy.” Doe eens gek en leef met de dag. De morgen is je nog niet gegeven. Probeer je scope te verwijden en probeer nieuwe dingen uit. Ik zeg liever achteraf “had ik maar niet…”, dan dat ik achteraf moet zeggen: “had ik maar wel…” Van had ik maar niet, heb ik geleerd, van had ik maar wel, heb ik op dat moment spijt omdat ik het misschien nooit meer kan doen!

 

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!

 

Gratis Summerschool! In de zomer lekker oefenen met de Nederlandse taal en ontmoet kinderen wereldwijd!