Op reis met leerplichtige kinderen?

Veel ouders dromen ervan om op (wereld)reis te gaan met hun kinderen. Op sabbatical, om familie op te zoeken of om de kinderen iets van de wereld te laten zien en iets van andere culturen mee te geven. Een enorme verrijking en iets wat ze de rest van hun leven mee zullen nemen, maar hoe zit dat als ze leerplichtig zijn? Kun je ze dan toch meenemen? Wij krijgen bijna dagelijks vragen over de leerplicht en naar het buitenland gaan. Kennelijk heerst er veel onduidelijkheid over dit onderwerp. Om je hiermee  zoveel mogelijk te helpen, hebben wij een whitepaper geschreven omtrent de leerplicht wanneer je naar het buitenland wilt gaan.

Goed voorbereid het gesprek in!

Wanneer je een (wereld)reis met een leerplichtig kind wilt maken of wanneer je naar het buitenland wilt verhuizen met leerplichtige kinderen, zul je in gesprek moeten gaan met de leerplichtambtenaar. “Een goede voorbereiding is het halve werk“, zeggen ze wel eens. Met onze whitepaper willen we jou niet alleen informatie geven over de leerplicht, maar je ook de handvatten toereiken om goed voorbereid het gesprek met de leerplichtambtenaar in te gaan. In de whitepaper vind je veel nuttige informatie zodat je vele uren uitzoekwerk gespaard blijven. Je kunt de whitepaper eenvoudig downloaden door op de button onder op de pagina te klikken en jouw gegevens achter te laten.

Vragen omtrent de leerplicht

Heb je toch nog vragen die niet in de whitepaper beantwoord worden of over jouw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze ‘Tips en info’-pagina. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie! Zo hopen we een kleine bijdrage te leveren aan jouw dromen en van jouw gezin.

Scroll naar beneden om het whitepaper te downloaden!.

Download pdf leerplicht

• Dit móeten we mededelen:
    Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.