Rivka zoekt een penvriend(in) die net als zij in het buitenland woont!

Rivka zoekt een penvriend(in)!

Vorige week verscheen op Facebook de oproep voor Rivka, zij zocht een penvriendin. Inmiddels is Rivka druk aan het schrijven en heeft zij zelfs 2 penvriendinnen en 1 penvriend gevonden. Bedankt voor de vele reacties!

Lees hier het verhaal van Rivka:

Rivka is dit jaar met de Wereldschool begonnen. Zij woont sinds 2013 samen met haar broertje Timothy, zusje Esther , mama Judith en papa Haiko in West-Timor- Oost Indonesië (te zien op de foto).

Judith geeft praktische theologie aan de universiteit in Kupang en geeft trainingen over huiselijk geweld, human trafficking en empowerment.  Omdat de lokale school onvoldoende aansloot bij hun wensen zijn ze dit jaar met de Wereldschool begonnen. Natuurlijk wilden ze ook het Nederlands van hun kinderen onderhouden omdat ze t.z.t weer teruggaan naar Nederland. 

Naast de warmte en de vele muggen om Rivka heen zijn er eigenlijk weinig Nederlandse of buitenlandse kinderen waar ze mee kan schrijven.

Rivka zoekt dan ook een penvriendin waar ze al haar avonturen en ervaringen mee kan delen!

Rivka:

Hallo,

Ik ben Rivka Meelis, ik ben 8 jaar (bijna 9) en 2 jaar geleden ben ik met mijn familie naar Indonesië verhuisd.

Ik heb vanaf augustus 2015 les van de Wereldschool gekregen. Ik krijg alleen maar Nederlandse les, het is best leuk maar ik vind het soms ook wel een beetje saai. Mijn vader geeft mij en mijn zusje en broertje les. Ik zit op een Indonesische school en krijg Indonesische en Engelse les en in de middag als ik zin heb doe ik Nederlands. Maar ik doe het niet elke dag want de school duurt heel lang van 7:00 tot 14:00 uur en het is hartstikke warm en er zijn ook nog eens miljoenen muggen om me heen. 

Mijn hobby's zijn lezen en de natuur om me heen. Daarom had ik alle boeken van de Wereldschool in drie dagen uit.

Ik schrijf deze brief omdat ik een penvriendin zoek om mee te schrijven. Hier zijn geen Nederlandse of buitenlandse kinderen. 

Tot schrijfs,

Rivka