Wat heb je vooral niet gemist?

Wanneer je in het buitenland zit, is het natuurlijk moeilijk om up-to-date te blijven van de laatste Nederlandse nieuwtjes. Gelukkig houden wij alles nauwlettend in de gaten. Deze week vertellen wij welke vijf punten je vooral niet hebt gemist! Volgende week krijg je te horen wat je wel hebt gemist.

1. De zomer is begonnen! Of toch niet…

Een strak blauwe lucht, daar was in ieder geval geen sprake van, zoals je kan zien op de bovenstaande foto.

Naast hagelstenen, zo groot als golfballen, die in Brabant voor vele miljoenen aan schade hebben veroorzaakt, regende het op  maandag 20 juni vrijwel non-stop. Er werd gespeculeerd dat het wel 15 uur lang zou gaan regenen. Die 15 uur hebben we niet gehaald, dit werd gelukkig MAAR 9 uur non-stop.  Zo is de maand juni, in Noord-Brabant en Limburg, de natste maand sinds het begin van de metingen in 1901. Waar blijft de zomer!? Hopelijk heb je in het buitenland beter weer!

 

2. Lieke van Lexmond ontwierp haar eigen trouwjurk…

Natuurlijk een heel belangrijk nieuwsitem! Lieke die had zo duidelijk voor ogen hoe dé jurk eruit moest komen te zien, waardoor de ontwerper besloot de jurk samen te ontwerpen. Een Italiaans ontwerp met een Franse slag? Toegegeven, de jurk stond haar voorbeeldig! Hoewel dat bij Lieke natuurlijk niet zo moeilijk is…

 

 

3. Hoewel sprinkhanen een absolute delicatesse zijn, was deze niet om te eten: roze sprinkhaan in Hoofddorp!

Suzanne Wieringh schrok zich rot toen de zeldzame sprinkhaan uit het niets voorbij sprong. Eerst was ze in de veronderstelling dat het een rozenblaadje was, maar deze bleek springlevend te zijn!

In wezen is het een albino sprinkhaan. Het misschien niet eens zo dat er weinig van geboren worden. Waarschijnlijk vallen ze zo op, dat ze op jonge leeftijd al ten prooi vallen, toch een delicatesse, voor dieren dan… Best zielig toch? Wat voor beesten kom jij in het buitenland tegen?

 

 

4. Op tijd op je werk? Nee hoor!

Files in Nederland zijn bepaald niet zeldzaam. In de Randstad is het eerder de regel dan uitzondering. Echter kon je op bepaalde plekken beter met de boot naar je werk. Vanwege het gevaar van aquaplanning werd er één rijstrook op de A6 afgesloten. Rond 07:15 Stond daar al 17 kilometer file. Wel had je een spectaculair uitzicht, regelmatig werd de hemel opgelicht door bliksemschichten, eng, maar bijzonder om te zien!

Hopelijk heb je in het buitenland minder last van files!

 

 

5. Dan maar met de trein?

Helaas is de trein vaak ook niet het beste alternatief. De NS had het er maar moeilijk mee: Op tijd rijden. Op 28 juni was het weer raak. Door een defecte trein bij Schiphol reden er tussen Schiphol en Hilversum en Schiphol en Amsterdam Centraal geen treinen. Ook tussen Leiden en Hoofddorp reden er geen treinen, de vertraging kon wel oplopen tot 60 minuten. Fijn, daar sta je dan, met je koffer, een paar schreeuwende kids, dol enthousiast voor de komende vakantie en daardoor niet te houden. Succes! En als de trein wel rijdt, is het maar de vraag of je er nog in komt.

 

 

Wij zijn benieuwd, wat hebben wij absoluut niet gemist van het land waar jij woont? Deel het met ons op social media.

Dit kan op Facebook of Twitter.