Kinderen motiveren?

Van moetiveren naar motiveren van je kind

“Mama, papa, ik heb helemaal geen zin! Ik ben vandaag al naar school geweest en moet vandaag OOK nog huiswerk voor de Wereldschool maken.” Veel ouders worstelen met de vraag hoe zij hun kinderen kunnen motiveren om toch die 2 tot 4 uur per week aan de Wereldschool te besteden. Na een hele week preken en een huilend kind zakt de moed vaak in de schoenen. Het komt immers vaak bovenop het huiswerk van de lokale of internationale school en kinderen in het buitenland maken vaak al lange dagen. Buiten spelen of met je vrienden het weekend de stad in is natuurlijk ook veel leuker dan huiswerk maken. En de Nederlandse les? Ach, dat komt ooit wel een keer, maar nu even niet!

Let op: dit webinar is al geweest! Bekijk alle opnames op ons YouTube-kanaal! Ga naar YouTube.

 

Gratis webinar over het motiveren van je kind

“Hoe motiveer ik mijn kinderen, ze gooien er namelijk met de pet naar.” Omdat we deze vraag vaak krijgen hebben we besloten een webinar te organiseren waarin we ouders vooral praktische handvatten mee willen geven. Het webinar zal worden gegeven door onderwijskundige Iris Bonhof (foto rechts) en docent Marjolein Berkhout (foto links).

Zij zullen voorbeelden uit de praktijk geven van zowel ouders als leerkrachten. Daarnaast geven ze je diverse tips die je als ouder kan toepassen en gaan we op zoek naar de kern van de demotivatie. Is het bijvoorbeeld te makkelijk (of te moeilijk) of speelt zelfvertrouwen een rol?

   

Hoe motiveer je jonge kinderen?

Jonge kinderen motiveren kan een leuke uitdaging zijn. Dit webinar is voor ouders met kinderen tot 12 jaar (groep 8). Marjolein werkt zelf in het basisonderwijs en zal je dus veel tips uit de praktijk meegeven. Let op: vol = vol! Meld je dus op tijd aan! Het webinar is op 25 april om 19.00u. Klik op de onderstaande link om je aan te melden.

Dit webinar is al geweest. De opname kun je hier terugkijken.

Hoe motiveer je pubers?

Pubers motiveren? Een heel andere uitdaging dan jonge kinderen motiveren. Dit webinar is voor ouders met kinderen vanaf 12 jaar. Iris Bonhof is onderwijskundige en zit boordevol goede en praktische tips en zal je duidelijke handvaten meegeven. Vol = vol, dus meld je snel aan. Het webinar is op 24 mei om 19.00u. Klik op de onderstaande link om je aan te melden.

Dit webinar is al geweest. De opname kun je hier terugkijken.

Een webinar?

Een webinar is een online presentatie die je gewoon thuis vanachter je computer, telefoon of tablet kan bijwonen. Je ontvangt van ons een link per mail met toegang tot het webinar. Het is gekoppeld aan je eigen account dus bewaar deze goed!

  • Na aanmelding ontvang je een unieke link.
  • Een dag van te voren ontvang je een reminder.
  • Op de dag zelf klik je op de link, wij maken gebruik van Go to Meeting. Deze opent automatisch.
  • Tijdens het webinar kun je live vragen stellen.
  • Na een dag ontvang je de opname van het webinar.

Helaas! Ik heb al wat anders gepland…

Geen probleem! Het is verstandig om je vooralsnog voor het webinar aan te melden. We nemen het webinar namelijk op en zullen de opname toesturen. Je kan het webinar dan op elk moment terugkijken. Helaas kan je natuurlijk geen live vragen meer stellen.

Hoe ga je met meertaligheid om?

Al eerder heeft de Wereldschool een webinar over meertaligheid georganiseerd. Dit was in samenwerking met Marinella Orioni die hier twee boeken over geschreven heeft.  Je kan het webinar nu terugkijken op het Youtube-kanaal van de Wereldschool. Klik op de onderstaande link. Tip: abonneer je op het Youtube-kanaal zodat je geen van onze vlogs mist!

Terugkijken webinar meertaligheid


 

 

Dagen

Inschrijfactie: gratis jaarabonnement online tijdschriften voor het hele gezin!