Docentencoördinator/Intern Begeleider (0,6 – 0,8 fte)

Voor de IVIO-Wereldschool, een school die Nederlands afstandsonderwijs verzorgt voor kinderen in meer dan 100 landen, zijn wij (bij voorkeur) per 1 maart op zoek naar een enthousiaste en gedreven docentencoördinator/intern begeleider (24-32 uur, standplaats: Lelystad).

Wat ga je doen bij de IVIO-Wereldschool?

Jouw belangrijke rol ligt bij het coachen en professionaliseren van onze docenten, door onder andere het functioneren van de docenten te controleren en te bespreken. Ook het werven, selecteren en inwerken van nieuwe docenten is een belangrijk onderdeel van jouw werk. Daarnaast begeleid je examenleerlingen en geef je advies rondom staatsexamens. Het monitoren van leerling- en schoolresultaten (en de bijbehorende acties ondernemen) is daarom ook een grote verantwoordelijkheid van jou. Tot slot geef je vanuit jouw rol advies over passend onderwijs voor wereldschoolleerlingen en ondersteun je bij de ontwikkeling van lesprogramma’s.

Hoe zit een werkdag voor jou eruit?

Een nieuwe werkdag. Je loopt ’s morgens het kantoor van de Wereldschool binnen. Je groet enthousiast je collega’s, start je computer op, pakt een kopje koffie of thee, maakt misschien kort even een praatje en gaat dan aan de slag. Wat ga je doen? Als eerste check je je e-mail. De docenten van de Wereldschool werken vanuit huis. Mogelijk hebben zij je hulp of advies nodig rondom bijvoorbeeld de voortgang van hun leerlingen. Korte vragen beantwoord je gelijk, uitgebreidere vragen plan je in voor een later moment.

Als mentor ben je verantwoordelijk voor de leerlingen die in het examenjaar zitten. Via het leerlingvolgsysteem check je of zij nog tegen problemen zijn aangelopen en of je ze verder kan helpen. Daarnaast controleer je hun voortgang en weet je ze te motiveren. Daarna, om een uurtje of 10, staat een Skypegesprek met één van de ouders gepland. Zij willen graag je hulp bij het inschrijven voor het staatsexamen.

Tijdens de pauze loop je gezellig een rondje mee buiten en/of lunch je binnen met het team.

‘s Middags ga je verder met het ondersteunen van de docenten per mail, telefonisch of per Skype. Je bespreekt bijvoorbeeld (zorg)leerlingen en ondersteunt bij het maken van handelingsplannen. Daarnaast houd je goed zicht op het functioneren van de docenten en bouw je een persoonlijke en professionele band met ze op. Tussendoor vragen onze onderwijsadviseurs op kantoor (indien nodig) graag jouw advies rondom de instroom van leerlingen die willen starten in het voortgezet onderwijs. Daarnaast ben je ook altijd bereid mee te denken met je collega’s en zorg te dragen voor de kwaliteit van de Wereldschool in het algemeen.

Aan het einde van de dag heb je een voldaan gevoel. Je hebt je mail en takenlijst weer goed bijgewerkt en kan je de volgende dag weer met frisse moed van start!

Wat bieden we jou?

• Een afwisselende baan binnen een enthousiast team van professionals;
  • Ruimte voor eigen initiatief;
  • Contacten over de hele wereld;
  • Marktconform salaris met goede voorwaarden.

Wat heb je op zak?

• Een pedagogische of onderwijskundige bevoegdheid;
  • Uitstekende vaardigheden op het gebied van coaching en communiceren;
  • Bij voorkeur ervaring met lesgeven in het basis- of voortgezet onderwijs;
  • Kennis van staatsexamens voortgezet onderwijs;
  • Ervaring met afstandsonderwijs (pré);
  • Je bent woonachtig binnen een straal van 35 km van Lelystad.

Meer informatie?
Kijk op onze website. Heb je nog vragen, voel je dan vrij om contact met ons op te nemen of e-mail naar sylvia.woortman@wereldschool.nl.

Direct solliciteren?
Hebben wij je gelijk enthousiast gemaakt? Dan ontvangen we graag je motivatiebrief met CV. Je kan reageren via de website van de KMM-Groep.

Meer informatie over de IVIO-Wereldschool

IVIO-Wereldschool verzorgt Nederlands afstandsonderwijs voor kinderen in meer dan 100 landen en verzorgt basisonderwijs en voortgezet onderwijs (vmbo-tl, havo en vwo) tot aan het staatsexamen. De doelgroepen van de Wereldschool zijn kinderen van expats, zendingsgezinnen, reizigers en emigranten. De Wereldschool is onderdeel van de KMM-Groep en werkt met een jong en ambitieus team vanuit Lelystad.