Een lekker tussendoortje: eierkoeken. Een luchtige ronde koek en relatief makkelijk om te maken.

Wist je dat eierkoeken het meest in Zeeland worden gegeten en dat men vaak op de vlakke zijde boter smeert?

De ingrediënten zijn in de meeste landen goed verkrijgbaar. Je hebt het volgende nodig:

–          200 gram bloem

–          4 eieren

–          1 citroen

–          1 zakje vanillesuiker

–          180 gram suiker

–          Een snufje zout

–          Een flinke theelepel bakpoeder

Aan de slag!

–          Verwarm de over op 180 graden

–          Kluts de eieren in een kom en voeg de vanillesuiker en gewone suiker toe

–          Mix de eieren in 3 a 5 minuten luchtig

–          Meng ondertussen de bloem met het bakpoeder en zout

–          Rasp de citroenschol bij het meel en schep er een paar keer doorheen

–          Spatel het bloemmengsel door de eieren, doe dit niet te lang, anders worden de eierkoeken minder luchtig

–          Maak hoopjes van het beslag op de bakplaat van ongeveer 2 eetlepels per eierkoek

–          Bak ze ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven en laat ze afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt

 

 

 Bron: leuke Recepten

 

Geen trek in eierkoeken maar trek in een hartige snack? Kijk dan naar het recept voor bitterballen.

 

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!

 

          

 

 

 

 

Laat een reactie achter