Zomertip! Maak je eigen schatkaart!

Volgens sprookjes en legendes werden echte schatten goed verstopt. Soms zelfs begraven! Maar, de schat mag natuurlijk niet in verkeerde handen vallen. Daarom wordt een schatkaart gemaakt, om te zorgen dat de schat door de juiste avonturiers gevonden wordt! Maak jij vandaag ook je eigen schatkaart?

Verstop de schat

Kijk goed om je heen; waar wil je de schat verstoppen? Misschien ergens in huis? Of juist buiten in de tuin of in een parkje? Als je eenmaal een goede plek gevonden hebt, kun je aan de slag met jouw eigen schatkaart.

Benodigde materialen:
-1 vel wit papier
-kleurpotloden
-1 zwarte stift
-kopje koffie of sterke thee

Hoe maak je een ‘oude’ schatkaart?

Een goed verstopte sch

at, wordt soms pas na hele lange tijd gevonden.  Het papier van de schatkaart is daarom helemaal vergeeld, verkreukt en gescheurd. Dit effect kan je makkelijk na bootsen:
-Scheur de randjes van het v

el papier af

-Verfrommel het papier
-Dompel het volledige papier onder in koffie/thee om het papier een gele of bruine kleur te geven.
-Laat het papier vervolgens drogen, voordat je verder gaat.

Geef de gevaren aan op de schatkaart

Een echte schat wordt niet zonder obstakels gevonden. Welke gevaren komen de schatzoekers tegen tijdens hun avontuur? Deze geef je met een tekening aan op de kaart.

Met een beetje fantasie maak je van je eigen achtertuin een tropische jungle met wilde rivieren (de vijver misschien?) of maak je van jouw huis een prachtig kasteel met de stoere ridders van de ronde tafel (papa met de krant aan de eettafel?). Misschien heb je wel een kat als huisdier? Dat wordt natuurlijk een levensgevaarlijke tijger en de hond een boze wolf.

Die boekenkast tover je om tot een bibliotheek met oneindig veel boeken, het vloerkleed een vliegend tapijt en de badkamer misschien wel een oceaan? Niks is te gek!

De Wereldschool schatkaart

De schatkaart van de Wereldschool brengt ons in het magazijn, waar we natuurlijk eerst door een goed beveiligde deur (op de kaart weergeven als een zwaar, sprookjesachtig hek). We worden al gauw begroet door Vicky die de baas is in het magazijn (ofwel; vriendelijke draak J). Langs alle ingepakte dozen en pakketten (klaar om naar jullie verstuurd te worden!) komen we voorbij alle leesboeken en vervolgens de rekenspullen..  Ik ben benieuwd of mijn collega’s deze schat gaan vinden!