De zomer komt eraan! Leuke dingen om te doen met je kinderen.

Hi, mijn naam is Sabine en ik werk als klantadviseur afstandsonderwijs bij IVIO Wereldschool. Naast medewerker van dit leuke bedrijf ben ik mama van zoontje Bram (4 jaar).

Vervelen in de zomervakantie, nergens voor nodig!

De zomervakantie komt er voor velen weer aan. Tijd om te ontspannen na een druk school jaar. Nemen jullie ook vakantie van de Nederlandse lessen of bikkelen jullie door? Er blijft vast tijd over nu de kinderen (in de meeste landen) niet naar school hoeven. Daarom geef ik jullie tips die je samen met je kind(eren) kunt doen, overal ter wereld. Want je hoeft je toch niet te vervelen in de zomervakantie?

Verven

Verven vinden de meeste kinderen geweldig om te doen. Een kleurtje hier, een kloddertje daar, met uiteindelijk een mooi kunstwerk als gevolg. Maar weet je wat nog leuker is? Lekker buiten aan de slag met water en een kwast. Het enige wat je nodig hebt is een kwast en een emmertje water. Laat ze een mooie tekening op de stoep of op de muur maken. Water doet het altijd goed bij kinderen en na afloop zie je er niets meer van. Vergeet niet om snel mooie foto’s te maken! Voor je het weet heeft de zon de schilderijen weer voor je opgeruimd.

Stoepkrijt

Stoepkrijt is hier favoriet. Niet alleen op een zonnige maar ook op een bewolkte dag wordt het stoepkrijt erbij gepakt. Ook met stoepkrijt kunnen kinderen overal mooie tekeningen maken. Naast de mooie tekeningen kan er nog veel meer gemaakt worden met stoepkrijt. Bijvoorbeeld een parcours op de stoep, zo creëer je een mini autoweg. De kinderen kunnen met de fiets, trapauto’s of andere voertuigen het hele parcours afleggen. Succes verzekerd! En voor de creatieve ouders: maak een mooie stoeptekening met je kinderen in de hoofdrol. Teken een stad, een ruimteschip, een piratenboot of een prinsessenjurk en laat je zoon/dochter er de hoofdrol in spelen. Uiteraard maak je hier op het eind een mooie foto van.

Het is trouwens ook leuk om alvast deze zomer je kerstfoto te maken voor einde van het jaar. Een stoep vol getekend met een kerstboom, sterren en sneeuwvlokken. Willen jouw kinderen niet op de foto, dan wil hun favoriete knuffel vast de hoofdrol spelen.

Geen stoepkrijt te koop in het land waar je woont? Houd onze website in de gaten, binnenkort een blog met de zomertip hoe je zelf stoepkrijt kunt maken.

Theater

Naar het theater gaan vindt mijn zoontje geweldig. Maar nog leuker vindt hij het als mama een hele voorstelling voor hem speelt. Nu heeft niet iedereen een poppenkast, maar met een beetje creativiteit kun je er zelf één maken. Verander een grote doos tot een spetterend theater. Snijd uit de doos twee luikjes en versier deze in de mooiste kleuren. Nu hebben we alleen nog handpoppen nodig. Mocht je die in huis hebben, dan is het makkelijk. Maar ontbreken deze in je collectie dan kan je ze heel makkelijk zelf maken. In huis zullen vast nog wel een paar sokken zijn die gepimpt kunnen worden tot een handpop. Versier de sokken met stof, vilt en knopen.  Klaar? De voorstelling kan beginnen! Nodig buurkindjes, vriendjes en familie uit en het zal een groot feest worden. Deze activiteit kan je natuurlijk buiten en binnen doen. Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties! Wie weet ga ik binnenkort ook zelf aan de slag.

In juli en augustus geeft de Wereldschool je iedere week leuke tips om de zomer door te komen. Later deze maand lees je meer tips die Sabine geschreven heeft.