Leuke dingen om te doen met je kinderen – deel 2

Vorige maand schreef Sabine een blog met leuke zomertips, zo hoef je je niet te vervelen deze vakantie. Sabine heeft nog meer leuke tips voor je verzameld.

 

Plastic flessen

Plastic flessen, wie heeft ze niet in huis? Vaak belanden ze in de prullenbak of worden ze zoals hier in Nederland naar de supermarkt gebracht. Maar wist je dat je met plastic flessen zoveel leuke dingen kan doen. Wij gebruiken ze ook om buiten er spelletjes mee te spelen. Zet een aantal lege flessen bij elkaar, rol van een afstand met de bal naar de flessen en… je hebt je eigen bowling! Kinderen vinden dit geweldig om te spelen. Je kan er een competitie met je hele gezin van maken. Maar vooral het is gezellig samen een spel spelen. Naast bowlen kan je met plastic flessen ook een leuk voetbalspel mee maken. Zorg dat iedereen een fles zonder dop heeft gevuld met water. Ga in een grote kring staan met de fles naast je. De bedoeling is dat je de andere flessen omgooit door middel van voetballen. Het spel is afgelopen als er nog 1 fles met water staat. Hij of zij heeft dan het spel gewonnen.

 

Picknicken

Als ik aan zomer denk, dan denk ik aan picknicken. Heerlijk met het gezin op pad met een tas vol broodjes, flessen drinken, fruit en een groot kleed. Dit kan in een mooi natuurgebied, een park in de buurt, de achtertuin en zelfs met slecht weer in de woonkamer. Mijn zoontje vind het geweldig om samen gezellig op een kleedje ergens te eten. Neem spelletjes of een bal mee en maak er met het gezin een leuk uitje van.

Ik wens jullie allemaal een mooie zomer met veel leuke activiteiten. Laten jullie op Facebook weten wat voor leuke tips jullie hebben?

Gratis Summerschool! In de zomer lekker oefenen met de Nederlandse taal en ontmoet kinderen wereldwijd!