Ga sociaal voorbereid op reis!

Een vertrek naar het buitenland is spannend voor kinderen. Sommige kinderen vinden het een avontuur, anderen zien er tegen op. Tijdens het adviesgesprek geven wij tips hoe u hiermee om kunt gaan. En voor de kinderen heeft de Wereldschool speciale boeken hiervoor. .

‘Anderlandboeken’

De lees- en doeboeken ‘Op reis naar Anderland’ (tot 12 jaar) en ‘Anderland-mail’ (vanaf 12 jaar) richten zich op kinderen die naar het  buitenland gaan. Het geeft hun de gelegenheid  om zich in emotionele en praktische zin voor te bereiden op deze grote stap in hun leven. Aspecten als vriendjes, familie en speelgoed worden belicht. Naast praktische tips om de tijd voor het vertrek zo productief mogelijk te maken, is er ook aandacht voor het wel en wee van afscheid nemen, een grote reis maken en opnieuw beginnen in een land met andere gebruiken en gewoontes. De schrijfster voegde ook een werkkalender toe, zodat de kinderen planmatig werken tot aan het moment van vertrek.

Na de drukke periode van verhuizing begint de volgende fase: wortel schieten in een nieuwe omgeving. Dit aanpassingsproces is voor kinderen niet gemakkelijk. Het boek ‘Het geheim van Anderland’ ondersteunt de kinderen als ze eenmaal in hun nieuwe thuisland moeten wennen. Hoe moet je leven in een andere cultuur, met meestal een taalachterstand, wat overkomt je, hoe ga je daar het beste mee om? Dit lees- en doeboek helpt kinderen stap voor stap zich eerder thuis te voelen in een ander land.

Het interactieve karakter van de boeken wordt versterkt door de kleurrijke illustraties. Voor kinderen is het een prachtig cadeau; bijna te mooi om zelf in te werken!

Kosten

De kosten bedragen € 20,00 per boek. Dit is inclusief administratie- en verzendkosten binnen Nederland. Zodra de factuur is voldaan, wordt het boek u toegestuurd.

Anderland bestellen