anderland boeken

Sociaal- emotionele voorbereiding bij emigratie

Een vertrek naar het buitenland is spannend voor kinderen. Sommige kinderen vinden het een avontuur, anderen zien er tegen op. Het is belangrijk uw kinderen zowel sociaal als emotioneel voor te bereiden op de emigratie. Want hoe zit het nou met afscheid nemen, een andere cultuur, heimwee en ga zo maar door? De Anderland boeken zijn praktische lees- en doeboeken en bereiden uw kinderen voor op vertrek. Het is als het ware een dagboek waar ze zelf mee aan de slag kunnen met mooie illustraties en uitleg.

Ziet u stiekem ook tegen de emigratie op? Ook voor volwassenen is er een boek! Namelijk Volwassen Verkassen.

De boeken zijn blijvend in prijs verlaagd. Van €25,00 naar €20,00 per boek. Wij kunnen u verzekeren dat dit een zeer verstandige investering is! Scroll naar beneden en klik op de button bestellen. Binnen Nederland geen verzendkosten!

Op reis naar Anderland (tot 12 jaar)

Op reis naar Anderland is voor het jongere kind geschreven. Dit boek is geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Het is een praktisch boek versterkt door kleurrijke illustraties. Er zit bijvoorbeeld een werkkalender in, zodat de kinderen het vertrek als het ware voor kunnen bereiden en planmatig werken tot aan het moment van het vertrek. Naast praktische tips is er ook aandacht voor het wel en wee van afscheid nemen, een grote reis maken en opnieuw beginnen in een land met andere gebruiken en gewoontes.

Boek sociaal- emotionele voorbereiding emigratie

Anderland-Mail (vanaf 12 jaar)

Voor kinderen vanaf 12 jaar is het boek Anderland-Mail geschreven. Ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk! Met dit boek geeft u uw kinderen de gelegenheid zich thuis al voor te bereiden op vertrek. U maakt bepaalde onderwerpen bespreekbaar waardoor er later geen taboe op heerst.

Voorbereiding op emigratie

 

Het geheim van Anderland

Oké, de stap is gezet en jullie zijn in het nieuwe land gearriveerd. Na de drukke periode van verhuizing begint de volgende fase: wortel schieten in een nieuwe omgeving. Dit is voor kinderen niet altijd gemakkelijk. Stelt u zich het maar voor: een nieuwe taal die ze waarschijnlijk nog niet beheersen, een nieuwe vreemde omgeving, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, ander eten en ga zo maar door. Het boek “Het geheim van Anderland” ondersteunt kinderen in deze fase. De fase waarin ze aan hun nieuwe thuisland moeten wennen. Dit lees- en doeboek helpt kinderen stap voor stap zich eerder thuis te voelen in een ander land.

Het geheim van Anderland

 

Kosten

De kosten bedragen € 20,00 per boek. Dit is inclusief administratie- en verzendkosten binnen Nederland. Zodra de factuur is voldaan, sturen wij het boek op.

Ontmoet andere reizigers, emigranten en expats!

Eenmaal per maand organiseert de Wereldschool een voorlichtingsbijeenkomst. Tijdens deze dag vertellen wij u alles over onderwijs in het buitenland. Ook de sociaal-emotionele voorbereiding komt uitgebreid aan bod. Tevens is dit dé dag om andere gezinnen te ontmoeten die vaak soortgelijke plannen hebben. Meld u snel aan want de voorlichting zit snel vol! Klik op de onderstaande link om u aan te melden.

Veel leesplezier en graag tot ziens!

Anderland bestellen

Ga goed voorbereid op reis!

Anderland bestellen

  • Vul dit veld in wanneer u meerdere boeken wilt bestellen. Geef hierbij de productnaam weer.
  • Dit móeten we mededelen:
    Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.