Voortgezet onderwijs van 12 tot 18 jaar in het buitenland

De Wereldschool is de enige school die het voortgezet onderwijs op afstand aanbiedt tot aan het staatsexamen vmbo-tl, havo of vwo. Ieder vak is los te bestellen. Denk je bijvoorbeeld aan het vak wiskunde of Nederlands als aanvulling op lokaal onderwijs? Je kunt een vak los bestellen, omdat deze in uw land niet aangeboden wordt, niet van goede kwaliteit is of omdat je je kind wil voorbereiden op een terugkeer naar Nederland. Wil je weten hoe je kind aan de slag kunt gaan met het voortgezet onderwijs in het buitenland?

Gratis adviesgesprek aanvragen

Online Nederlandse les in het buitenland

In de meeste gevallen gaan jouw kinderen naar een lokale- of internationale school. Het vak Nederlands wordt zelden op scholen in het buitenland aangeboden. Wanneer het vak niet aangeboden wordt, is het aan te raden om het vak Nederlands via de Wereldschool te onderhouden. Daarom bieden wij online Nederlandse les aan.

Een vmbo-tl, havo of vwo diploma in het buitenland

Een vmbo-tl-, havo- of vwo diploma in het buitenland halen? Dat kan via de Wereldschool! Alle vakken lopen synchroon met het voortgezet onderwijs in Nederland. In het vmbo kiest je kind in de bovenbouw een sector, in de bovenbouw havo of vwo een profiel vergelijkbaar met het reguliere onderwijs in Nederland. Een volledig pakket is goedkoper dan internationaal onderwijs, van zeer goede kwaliteit en flexibel in te richten.

Het voortgezet onderwijs in het buitenland is interessant voor:

• kinderen die vanwege hun sport in het buitenland verblijven;
  • kinderen die een reis maken en geen achterstand willen oplopen;
  • kinderen die verblijven in landen waar het onderwijs van matige kwaliteit is.

Examens voortgezet onderwijs in het buitenland

Een diploma behalen in het voortgezet onderwijs kan zeker bij de Wereldschool. Op onze pagina ‘Nederlands examens in het buitenland‘ kom je meer te weten over de examens en toetsen in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs.

Vakdocent op afstand

Jouw kind zal rechtstreeks worden begeleid door een vakdocent op afstand. Volgt je kind meerdere vakken? Dan wordt er ook een mentor toegewezen. Jij als ouder hebt een coachende rol. Jouw kind werkt zelfstandig en kan zijn/haar eigen tempo en planning bepalen.

Iedere situatie is uniek. Ben je op zoek naar een passend advies voor jouw kinderen? Of ben je benieuwd naar het demoaccount? Meld je aan voor een gratis adviesgesprek laat jouw gegevens achter. Onze onderwijsadviseurs geven je graag gratis advies!

Gratis adviesgesprek

Iedere situatie is uniek en daarom geven wij graag een passend advies. Vul de onderstaande gegevens in. Een adviseur neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op!
  • Dit móeten we mededelen:
    Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.

Verhalen van leerlingen en ouders

Andere pakketten bekijken?

We hebben nog veel meer pakketten, bekijk ze in het overzicht