fbpx

Voortgezet onderwijs van 12-18 jaar in het buitenland

Voortgezet onderwijs voor kinderen van 12 tot 18 jaar in het buitenland

De Wereldschool is de enige school die het voortgezet onderwijs op afstand aanbiedt tot aan het staatsexamen vmbo-tl, havo of vwo. Ieder vak is los te bestellen. Denk je bijvoorbeeld aan het vak wiskunde of Nederlands als aanvulling op lokaal onderwijs? Je kunt een vak los bestellen, omdat deze in jouw land niet aangeboden wordt, niet van goede kwaliteit is of omdat je je kind wil voorbereiden op een terugkeer naar Nederland.

Wil je weten hoe je kind aan de slag kan gaan met het voortgezet onderwijs in het buitenland? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

flexibele instroommomenten

Flexibele planning

vakken in basis- en voortgezet onderwijs

Alle vakken in het basis- en voortgezet onderwijs

persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht en begeleiding

Nederlandse les in het buitenland: online of offline?

In de meeste gevallen gaan jouw kinderen naar een lokale- of internationale school. Het vak Nederlands wordt zelden op scholen in het buitenland aangeboden. Wanneer het vak niet aangeboden wordt, is het aan te raden om het vak Nederlands via de Wereldschool te onderhouden. Daarom bieden wij online Nederlandse lessen aan.

Een vmbo-tl, havo of vwo diploma in het buitenland

Een vmbo-tl-, havo- of vwo diploma in het buitenland halen? Dat kan via de Wereldschool! Alle vakken lopen synchroon met het voortgezet onderwijs in Nederland. In het vmbo kiest je kind in de bovenbouw een sector, in de bovenbouw havo of vwo een profiel vergelijkbaar met het reguliere onderwijs in Nederland. Een volledig pakket is goedkoper dan internationaal onderwijs, van zeer goede kwaliteit en flexibel in te richten.

Het voortgezet onderwijs in het buitenland is interessant voor:

 • kinderen die vanwege hun sport in het buitenland verblijven;
 • kinderen die een reis maken en geen achterstand willen oplopen;
 • kinderen die verblijven in landen waar het onderwijs van matige kwaliteit is.

Informatie profiel- of sectorkeuze

In het vmbo kiezen leerlingen een sector en bij havo- of vwo-leerlingen kiezen ze het gewenste profiel. Bekijk onderstaand per niveau het vakkenoverzicht per sector of profiel:

Examens voortgezet onderwijs in het buitenland

Een diploma behalen in het voortgezet onderwijs kan zeker bij de Wereldschool. Op onze pagina ‘Nederlands examens in het buitenland‘ kom je meer te weten over de examens en toetsen in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs.

Vakdocent op afstand

Jouw kind zal rechtstreeks worden begeleid door een vakdocent op afstand. Volgt je kind meerdere vakken? Dan wordt er ook een mentor toegewezen. Jij als ouder hebt een coachende rol. Jouw kind werkt zelfstandig en kan zijn/haar eigen tempo en planning bepalen.

Iedere situatie is uniek. Ben je op zoek naar een passend advies voor jouw kinderen? Of ben je benieuwd naar het demoaccount? Meld je aan voor een gratis adviesgesprek laat jouw gegevens achter. Onze onderwijsadviseurs geven je graag gratis advies!

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over het voortgezet onderwijs op afstand? Klik dan op onderstaande link en laat je gegevens achter. Onze adviseur neemt contact met je op.

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over het voortgezet onderwijs op afstand? Klik dan op onderstaande link en laat je gegevens achter. Onze adviseur neemt contact met je op.

Meer pakketten van de Wereldschool

Voor de jongste kinderen heeft de Wereldschool het peuterpakket ontwikkeld. Het pakket is vooral bedoeld als informatiepakket en geeft je als ouder de handvatten om op een gestructureerde wijze aan de slag te gaan met de Nederlandse taal. Het is een zeer uitgebreid pakket waarmee je je kinderen voorbereidt op groep 1.

Info peuterpakket

Wij bieden het basisonderwijs aan vanaf groep 1 tot en met groep 8. We maken gebruik van officiële lesmethodes die de meeste scholen in Nederland ook gebruiken. Jouw kinderen maken bijvoorbeeld gewoon alle toetsen die ze anders op hun Nederlandse school hadden gemaakt, denk aan de Cito-toetsen. Op deze manier kun je altijd aantonen dat zij het Nederlandse onderwijs hebben onderhouden. Daarnaast word je begeleid door een docent op afstand.

Info basisonderwijs

Voor kinderen die de taal niet of beperkt beheersen, hebben wij het NT2-pakket ontwikkeld: Nederlands voor beginners. Je kind zal via Skype les krijgen van een docent op afstand. Je spreekt samen met de docent af wanneer de Skypelessen plaatsvinden, dit kan bijvoorbeeld ook in de avond of in de weekenden.

Info Nederlands voor beginners

IB-Programma

Een programma in samenwerking met de internationale school. Het IB-diploma wordt geaccepteerd door universiteiten in meer dan honderd landen over de hele wereld. Een mooie start van een internationale carrière!

Info IB-programma

Probeer je eens om het volgende in te beelden: je ouders hebben de beslissing genomen om naar het buitenland te verhuizen. Het is voor jou de eerste keer en je spreekt de taal niet. Na een aantal weken is het tijd voor de eerste schooldag. Met het rugtasje op stap je de bus in, op naar school! Eenmaal aangekomen staat je nieuwe leerkracht al klaar om je te ontvangen. Ze geeft je een hand en stelt zich voor: “Bonjour, je suis Marieke.” Je suis wat? Je begrijpt er niets van!

Info telencursussen

De Wereldschool heeft nog veel meer te bieden. Wij kunnen je kinderen testen om het niveau te bepalen, je ondersteunen bij je zoektocht naar een geschikte school en ga zo maar door.

Meer over testen en advies

Gratis adviesgesprek

Iedere situatie is uniek en daarom geven wij graag een passend advies. Vul de onderstaande gegevens in. Een adviseur neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Let op: aanvraag voor de Nederlandse taal voor volwassenen graag indienen bij www.kleurrijker.nl
 • Dit móeten we mededelen:
  Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis adviesgesprek

Iedere situatie is uniek . Daarom geven wij graag een passend advies. Vul hier je gegevens in. Een adviseur neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op!
Neem contact met ons op
 • Dit móeten we mededelen:
  Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.