Basisonderwijs voor kinderen van 4 tot 12 jaar in het buitenland

Nederlands basisonderwijs voor je kind in het buitenland

Flexibele planning
Alle vakken in het basis- en
voortgezet onderwijs
Persoonlijke aandacht
en begeleiding

Basisonderwijs op afstand, gemakkelijk Nederlands volgen op locatie

Ben jij met je gezin tijdelijk of permanent woonachtig in het buitenland? Bijvoorbeeld vanwege je werk? En wil je dat jouw kinderen geen (taal)achterstanden oplopen op het gebied van Nederlands onderwijs?

Dit kun je voorkomen door je kinderen Nederlands basisonderwijs in het buitenland te laten volgen. Binnen ons basisonderwijs in het buitenland is het mogelijk om te kiezen voor een aantal losse vakken, bijvoorbeeld alleen het Nederland of het volledige Nederlandse basisonderwijs. Denk hierbij aan begrijpend lezen, schrijven of geschiedenis. Wij bieden bijna alle vakken aan in het basis- en voortgezet onderwijs. Bij de Wereldschool volgt ieder kind 1-op-1 lessen waarbij het niveau en leertempo van het kind centraal staat.

Bovendien sluit het onderwijs via Wereldschool naadloos aan op het onderwijs in Nederland. Hierdoor kan jullie kind bij terugkomst zo weer instromen in het Nederlands onderwijs.

Kind aan het schrijven

Nederlandse les in het buitenland volgen: online of offline

In de meeste gevallen gaan kinderen naar een lokale- of internationale school. Het vak Nederlands wordt daar eigenlijk zelden aangeboden. Met behulp van afstandsonderwijs kan jouw kind aan de slag met het Nederlands. Je kind kan dan:

Bij de Wereldschool werken ook alle leerlingen in de digitale leeromgeving van OnderwijsOnline.. Hierin kunnen zij met de docenten chatten, lesinstructies volgen, voortgang bekijken en toetsen inleveren. Tevens werkt de Wereldschool met officiële lesmethodes van onder andere ThiemeMeulenhoff, Noordhoff en Zwijsen.

Diverse programma’s geschikt voor iedere situatie

Spreekt en verstaat je kind Nederlands en wil je de taal goed bijhouden? Dan kan hij aan de slag met het reguliere schoolvak Nederlands in groep 1 t/m 8. Je kind start met het niveau waar hij dan is gebleven.

Benieuwd naar onze lesprogramma’s Nederlands in het buitenland? Bij de Wereldschool kies je uit vier verschillende varianten van het lesprogramma Nederlands, namelijk:

Meer informatie over deze lesprogramma’s kun je hier vinden.

Waarom Nederlandse les in het buitenland volgen?

Volledig of deels Nederlands basisonderwijs in het buitenland

En is er geen goede school in de buurt? Dan kan je kind het basisonderwijs deels of volledig volgen via de Wereldschool. Je kind kan dan vanuit huis dezelfde vakken volgen als kinderen in Nederland. Deze vorm van Nederlands basisonderwijs in het buitenland is zeer geschikt voor:

Het BO Compleet lesprogramma is geschikt voor leerlingen vanaf groep 5. Vanaf dit leerjaar bieden we ook extra groepslessen aan. Tijdens deze lessen worden er (wereld)thema’s behandeld en staan het samen Nederlands praten, het samenwerken en vooral plezier met elkaar centraal.

Het rapport van jouw kind

Ons geboden onderwijs staat onder toezichtskader van de onderwijsinspectie. Dit maakt dat je kunt aantonen dat jouw kinderen Nederlands onderwijs hebben onderhouden én ook nog eens op hoog niveau.

Tevens zijn we officieel aangesloten bij Stichting Nederlands Onderwijs in het buitenland (Stichting NOB). Net als iedere school krijgen onze leerlingen een eindrapport aan het einde van het jaar. Daarnaast kunnen ouders en leerlingen te allen tijde via een digitale leeromgeving de cijfers en het gemiddelde bekijken. Er is ook een voortgangsgesprek met de docent waarin o.a. cijferlijst/resultaten besproken worden.

Nederlands thuisonderwijs in het buitenland
Vind jij het belangrijk dat jouw kinderen de Nederlandse taal blijven ontwikkelen?
Maak het mogelijk via de Wereldschool en volg de lessen op jullie moment.

Het rapport van jouw kind

Ons geboden onderwijs staat onder toezichtskader van de onderwijsinspectie. Dit maakt dat je kunt aantonen dat jouw kinderen Nederlands onderwijs hebben onderhouden én ook nog eens op hoog niveau.

Tevens zijn we officieel aangesloten bij Stichting Nederlands Onderwijs in het buitenland (Stichting NOB). Net als iedere school krijgen onze leerlingen een eindrapport aan het einde van het jaar.

Daarnaast kunnen ouders en leerlingen te allen tijde tussentijds via de digitale leeromgeving OnderwijsOnline de cijfers en het gemiddelde bekijken. Er is ook een voortgangsgesprek met de docent waarin o.a. cijferlijst/resultaten besproken worden.

Betrokken en bevoegde docenten

De Wereldschool heeft wereldwijd docenten die onze leerlingen begeleiden. De docenten verblijven voornamelijk in Nederland, maar ook in landen zoals Hongarije, Koeweit en de Verenigde Staten. Ze zijn erg betrokken en een belangrijke stimulans voor onze leerlingen. Onze docenten:

Wil je kennismaken met onze docenten? Lees het verhaal van Wereldschool docent Hetty, Heleen, Izaac en Ellemieke.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over de voorwaarden van de leerplichtambtenaar bij het volgen van Nederlands basisonderwijs in het buitenland? Schrijf je in voor één voor de online voorlichtingen.

Het volgen van Nederlands basisonderwijs in het buitenland via de Wereldschool is voor de leeftijd van 2,5 tot en met 18 jaar wonend in het buitenland. Reizen jullie als familie de wereld rond, gaan jullie emigreren of verblijven jullie tijdelijk in het buitenland, volg dan bij de Wereldschool Nederlands onderwijs. En sport je kind op hoog niveau? Ook daarin kunnen wij voorzien.

Kies voor Nederlandse les in het buitenland!

“Mijn kind krijgt veel huiswerk mee, naast het feit dat hij elke dag tot 17.00 uur op school zit.”

Wij snappen dat jij en je kind waarschijnlijk een volle agenda hebben. Daarom kun je onze lessen zelf inplannen. Nederlandse les, waar dan ook, wanneer dan ook! Dat is wel net zo handig.

Iedere situatie is uniek. Ben je op zoek naar een passend advies voor je kinderen? Of ben je benieuwd naar het demo account? Vul onderstaande gegevens in en vraag direct een gratis adviesgesprek aan!

Meer informatie? Vraag het hier aan!
meisje met werkboek Wereldschool
Meer pakketten van de Wereldschool

Voor de jongste kinderen heeft de Wereldschool het peuterpakket ontwikkeld. Het pakket is vooral bedoeld als informatiepakket en geeft je als ouder de handvatten om op een gestructureerde wijze aan de slag te gaan met de Nederlandse taal. Het is een zeer uitgebreid pakket waarmee je je kinderen voorbereidt op groep 1.

Info peuterpakket

Wij bieden het voortgezet onderwijs aan tot aan het staatsexamen vmbo-tl, havo of vwo. Uw kind zal zelfstandig aan de slag gaan en rechtstreeks begeleid worden door een vakdocent op afstand. Je hebt een coachende rol. Volgt uw kind alleen het vak Nederlands? Dan kan hij/zij uiteindelijk een certificaat vmbo-tl, havo of vwo behalen. Dit is vaak een vereiste voor een eventuele studie in Nederland.

Info voortgezet onderwijs

Voor kinderen die de taal niet of beperkt beheersen, hebben wij het NT2-pakket ontwikkeld: Nederlands voor beginners. Jouw kind zal via Skype les krijgen van een docent op afstand. Je spreekt samen met de docent af wanneer de Skypelessen plaatsvinden, dit kan bijvoorbeeld ook in de avond of in de weekenden.

Info NT2

Een programma in samenwerking met de internationale school. Het IB-diploma wordt geaccepteerd door universiteiten in meer dan honderd landen over de hele wereld. Een mooie start van een internationale carrière!

Info IB-programma

Probeer je eens om het volgende in te beelden: jouw ouders hebben de beslissing genomen om naar het buitenland te verhuizen. Het is voor jou de eerste keer en je spreekt de taal niet. Na een aantal weken is het tijd voor de eerste schooldag. Met het rugtasje op stap je de bus in, op naar school! Eenmaal aangekomen staat jouw nieuwe leerkracht al klaar om je te ontvangen. Ze geeft je een hand en stelt zich voor: “Bonjour, je suis Marieke.” Je suis wat? Je begrijpt er niets van!

Info talencursussen

De Wereldschool heeft nog veel meer te bieden. Wij kunnen jouw kinderen testen om het niveau te bepalen, je ondersteunen bij jouw zoektocht naar een geschikte school en ga zo maar door.

Meer over testen en advies

Reviews

Ervaringen van onze leerlingen en ouders

Wil jij dat jouw kinderen de Nederlandse taal bijhouden?

Schrijf je kind vandaag nog in en start op het gewenste moment met het basisonderwijs van de Wereldschool