Basisonderwijs 4 tot 12 jaar in het buitenland

Door het Wereldschool basisonderwijs in het buitenland te volgen voorkom je een (taal)achterstand bij jouw kinderen. Omdat de Wereldschool officieel erkend wordt door het Ministerie van Onderwijs, kun je ook aantonen dat jouw kinderen het onderwijs hebben onderhouden. Je kunt kiezen voor een los vak, bijvoorbeeld alleen het Nederlands, of het volledige Nederlandse basisonderwijs. Scholen in Nederland gebruiken in de meeste gevallen dezelfde lesmethodes. Hierdoor kunnen jouw kinderen bij terugkomst gewoon weer instromen op een basisschool in Nederland.

Nederlandse les in het buitenland

In de meeste gevallen gaan kinderen naar een lokale- of internationale school. Het vak Nederlands wordt daar eigenlijk zelden aangeboden. In dit geval volgen je kinderen alleen het vak Nederlands via de Wereldschool. In sommige gevallen zijn er afspraken te maken met de school, waardoor ze de lessen tijdens schooltijd kunnen doen. Wij bieden het vak Nederlands zowel online als offline aan.

Interesse in een 1-op-1 les Nederlands via Skype? Ontdek dan ons lespakket Nederlands Online+!

Volledig Nederlands basisonderwijs in het buitenland

Is er geen goede school in de buurt? Dan kan jouw kind het basisonderwijs volledig via de Wereldschool volgen. Je kind kan dan vanuit huis dezelfde vakken volgen als de kinderen in Nederland.   Interessant voor:

• kinderen die vanwege hun sport in het buitenland verblijven;
  • kinderen die een reis maken en geen achterstand willen oplopen;
  • landen waar het onderwijs van  matige kwaliteit is.

Nederlands docent op afstand

Je helpt jouw kind door de leerstof heen, onder begeleiding van een docent op afstand. De docent kijkt de toetsen en het gemaakte werk na en staat paraat voor vragen. Benieuwd naar één van onze docenten? Lees hier het verhaal van leerkracht Ellemieke Hofland. Voor de ouder hebben wij een uitgebreide handleiding geschreven. Daarnaast wordt er ondersteunend materiaal toegestuurd, zoals: rekenblokjes, schriften en techniekmateriaal.

Bepaal je eigen tempo!

“Mijn kind krijgt veel huiswerk mee, naast het feit dat hij elke dag tot 17:00 op school zit.” Wij snappen dat jij en je kind waarschijnlijk een volle agenda hebben. Daarom kun je de lessen zelf inplannen. Nederlandse les, waar dan ook, wanneer dan ook!  Iedere situatie is uniek. Ben je op zoek naar een passend advies voor jouw kinderen? Ben je benieuwd naar het demoaccount? Klink dan op de onderstaande knop en laat jouw gegevens achter. Wij geven je graag een gratis adviesgesprek!

Meer weten?

Klik dan op de onderstaande link en laat jouw gegevens achter. Een adviseur van de Wereldschool neemt contact met je op.

Meer pakketten van de Wereldschool

Voor de jongste kinderen heeft de Wereldschool het peuterpakket ontwikkeld. Het pakket is vooral bedoeld als informatiepakket en geeft je als ouder de handvatten om op een gestructureerde wijze aan de slag te gaan met de Nederlandse taal. Het is een zeer uitgebreid pakket waarmee je je kinderen voorbereidt op groep 1.

Info peuterpakket

Wij bieden het voortgezet onderwijs aan tot aan het staatsexamen vmbo-tl, havo of vwo. Uw kind zal zelfstandig aan de slag gaan en rechtstreeks begeleid worden door een vakdocent op afstand. Je hebt een coachende rol. Volgt uw kind alleen het vak Nederlands? Dan kan hij/zij uiteindelijk een certificaat vmbo-tl, havo of vwo behalen. Dit is vaak een vereiste voor een eventuele studie in Nederland.

Info voortgezet onderwijs

Voor kinderen die de taal niet of beperkt beheersen, hebben wij het NT2-pakket ontwikkeld: Nederlands als tweede taal. Jouw kind zal via Skype les krijgen van een docent op afstand. Je spreekt samen met de docent af wanneer de Skypelessen plaatsvinden, dit kan bijvoorbeeld ook in de avond of in de weekenden.

Info NT2

IB-Programma

Een programma in samenwerking met de internationale school. Het IB-diploma wordt geaccepteerd door universiteiten in meer dan honderd landen over de hele wereld. Een mooie start van een internationale carrière!

Info IB-programma

Probeer je eens om het volgende in te beelden: jouw ouders hebben de beslissing genomen om naar het buitenland te verhuizen. Het is voor jou de eerste keer en je spreekt de taal niet. Na een aantal weken is het tijd voor de eerste schooldag. Met het rugtasje op stap je de bus in, op naar school! Eenmaal aangekomen staat jouw nieuwe leerkracht al klaar om je te ontvangen. Ze geeft je een hand en stelt zich voor: “Bonjour, je suis Marieke.” Je suis wat? Je begrijpt er niets van!

Info telencursussen

De Wereldschool heeft nog veel meer te bieden. Wij kunnen jouw kinderen testen om het niveau te bepalen, je ondersteunen bij jouw zoektocht naar een geschikte school en ga zo maar door.

Meer over testen en advies

Gratis adviesgesprek

Iedere situatie is uniek en daarom geven wij graag een passend advies. Vul de onderstaande gegevens in. Een adviseur neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Let op: aanvraag voor de Nederlandse taal voor volwassenen graag indienen bij www.kleurrijker.nl
  • Dit móeten we mededelen:
    Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis adviesgesprek

Iedere situatie is uniek . Daarom geven wij graag een passend advies. Vul hier je gegevens in. Een adviseur neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op!
  • Dit móeten we mededelen:
    Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.