veelgestelde vragen Wereldschool

De meestgestelde vragen

In onderstaand overzicht vind je de veelgestelde vragen over de Wereldschool. Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Ons onderwijs

Voor iedere situatie hebben we een passende oplossing. Onder welke omstandigheid dan ook, ons aanbod sluit aan bij jullie leefsituatie in het buitenland. Een leerling bij de Wereldschool krijgt:

  • deskundig advies voor inschrijving;
  • passend en erkend lesprogramma;
  • persoonlijke begeleiding van bevoegde docenten;
  • de keuze uit online en fysieke lespakketten;
  • en de mogelijkheid om meerdere vakken te volgen.

Daarnaast kan je kind op elke gewenst moment bij ons instromen en op eigen leertempo zijn traject afronden. Meer weten over ons? Bekijk dan pagina met meer informatie over de Wereldschool.

Het (afstands)onderwijs via de Wereldschool is voor kinderen van 2,5 t/m 18 jaar. Veel kinderen van (wereld)reizigers, emigranten of expats volgen bij ons onderwijs. Doet je kind aan topsport? Dan is hij ook bij ons welkom!

Lees hier mee informatie over onze lesprogramma’s.

Ja, we zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs en Cultuur. Ook krijgen we om de vier jaar een kwaliteitsrapport van de onderwijsinspectie. Hierdoor voldoet ons onderwijs kwaliteit aan de eisen. We zijn ook aangesloten bij Stichting NOB. Ga naar onze pagina kwaliteit voor meer informatie.

We bieden bijna alle vakken aan in het basis- en voortgezet onderwijs. Meer informatie over de vakken krijg je tijdens een vrijblijvend adviesgesprek via de telefoon of per e-mail.

Op ieder moment van het jaar is inschrijven bij ons mogelijk. Dit kan online of op aanvraag via een digitaal aanmeldformulier. Voor een aanmeldformulier neem dan contact met ons op.

Je kind kan overal ter wereld het afstandsonderwijs volgen via de Wereldschool. Europa, Azië, Afrika of Oceanië. Tevens bieden we ook op een aantal locatie klassikaal onderwijs aan. Meer informatie over Nederlandse lessen op een school vind je hier.

Ja, je mag je eigen pakket samenstellen. Nederlands, geschiedenis, natuurkunde of aardrijkskunde. Of je kiest een compleet pakket. Tijdens een gratis adviesgesprek kijken we naar de beste aansluiting voor je kind en wordt er gekeken naar de haalbaarheid.

Nee, ons onderwijs biedt het Nederlands curriculum aan. Ons lesmateriaal is afkomstig van de meest gebruikte Nederlandse methodes. Hierdoor kan je kind naadloos terugkeren in het Nederlands schoolsysteem.

Dit kan bij de zusterorganisatie van de Wereldschool IVIO@School voor leerlingen op VSO scholen of leerlinge met specifieke leerbehoefte.

Voor alle online lesprogramma’s is een laptop/PC met internetverbinding een vereiste. Wij raden aan om hiervoor Google Chrome te gebruiken.

Voor de fysieke vakken is een vaste internetverbinding geen harde eis, maar is het wel handig voor het geval dat jullie kind een videobel moment heeft met de docent of toegang wil hebben tot de digitale leeromgeving.

 

Nederlandse en Vlaamse kinderen kunnen het Nederlands onderwijs volgen op een lokale Nederlandse dag- of NTC school in de buurt, of via afstandsonderwijs waar het onderwijs op elk gewenste plek gevolgd kan worden. Ook zijn er een aantal Europese scholen die het Europese curriculum aanbieden.

Ja, vanaf groep 3 maken de leerlingen citotoetsen voor spelling, woordenschat, begrijpend lezen en rekenen. In groep 8 wordt de eindtoets aangeboden middels de Route8. In het voortgezet onderwijs maken de leerlingen in de onderbouw een methode onafhankelijke toets via Diataal. Bekijk alle informatie hier.

We maken gebruik van OnderwijsOnline. Daarin communcieer je met de docent en wordt de studievoortgang bijghouden. We maken ook gebruik van een its learning (dit is een elektronische leeromgeving)

Ja, dat is mogelijk. We versturen onze pakketen die bestemd zijn voor het buitenland meestal via UPS, FedEx en DHL. Bekijk informatie over verzending en levertijden.

We hebben een levertijd van twee weken.

Tot 18:00 uur Nederlandse tijd.

Nee, de Wereldschool is de gehele zomer geopend en bereikbaar.

Nederlandse taal

Je kind krijgt/behoudt binding met de Nederlandse taal en cultuur. Daarnaast kan je kind zonder (taal)achterstand weer instromen in het Nederlands onderwijs. Denk aan een vervolgvolgopleiding. Ontdek de voordelen.

Het motto is ‘hoe eerder hoe beter’. In de ideale situatie heeft je kind altijd het Nederlands op alle vaardigheden (spreken, luisteren, schrijven en lezen) bijgehouden. Als dit niet zo is, neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar de beste oplossing voor je kind.

Indien je kind langer dan een jaar geen Nederlands onderwijs heeft gevolgd en/of geen rapporten heeft van Nederlands onderwijs kunnen wij middels een intake en niveautesten het niveau van je kind bepalen.

Leerplicht

Kosten

IVIO-Wereldschool is een particuliere school. Dit betekent dat het onderwijs door de ouders of werkgever betaald wordt. De totale kosten zijn inclusief boeken, lesmaterialen en begeleiding. Dit is afhankelijk van het aantal vakken dat je afneemt voor dat leerjaar. Het actuele overzicht van tarieven vind je hier.

Meer informatie over de betaalwijzen vind je hier.

Voortgezet onderwijs

Aan het eind van ieder schooljaar doen onze leerlingen voortgangstoetsen. Sinds 202 nemen we dit af met de Diatoetsen van Diataal. De volgende onderdelen worden getoetst:

  • Diatekst (begrijpend lezen)
  • Diawoord (woordenschat)
  • Diaspel (spelling)

Ja, we leiden op tot aan de staatsexamens. Voor meer vragen over de staatsexamens raadpleeg de website van DUO.

De Wereldschool heeft hierin een ondersteunende rol. Naast de vakinhoudelijke voorbereiding door de docent houden we vanuit de Wereldschool belangrijke data in de gaten, geven we tips en is er een examencoördinator voor vragen. Daarnaast hebben we een mentor voor de eindexamenkandidaten om het proces in de gaten te houden. Ouders geven zélf hun zoon/dochter op en leerlingen moeten zélf hun werk opsturen naar DUO.

Ja, in het voortgezet onderwijs hebben we eerste- en tweedegraads docenten voor elk vak.

Nee, ons onderwijs is geschikt voor leerlingen vanaf het vmbo/tl niveau.

Heb je nog meer vragen?
Stel deze gerust aan onze onderwijsadviseurs.
Vraag stellen