Kwalitatief Nederlands onderwijs, waar dan ook, wanneer dan ook!

Wereldschoolleerlingen zitten om diverse redenen in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan emigranten, expats, topsporters of wereldreizigers. Wat uw reden ook is, het bijhouden van de Nederlandse taal is voor uw kinderen essentieel. Wist u bijvoorbeeld dat 40% van de emigranten uiteindelijk weer terugkeert?

Met een pakket van de Wereldschool voorkomt u een (taal)achterstand bij uw kinderen zodat zij zonder problemen kunnen instromen op het moment dat u weer terugkeert naar Nederland. Keert u niet terug naar Nederland? Ook dan is een pakket van de Wereldschool interessant voor uw kinderen. Denk dan bijvoorbeeld aan: studiemogelijkheden in de toekomst, contact met familie, het meegeven van uw taal- en cultuur en ga zo maar door.

Ruim 70 jaar Wereldschool

In 1936 richt Philipp Abraham Kohnstamm de stichting Instituut Voor Individueel Onderwijs op (IVIO). De Wereldschool opent in 1948 haar deuren en biedt kinderen, die tijdelijk met hun ouders in het buitenland verblijven, kwalitatief Nederlands onderwijs.  In al die jaren zijn de basisprincipes hetzelfde gebleven:

• Individualiseren: het lesprogramma is aangepast aan het tempo en niveau van de leerling.
  • Actualiseren: de laatste methodes en een lesprogramma dat aansluit op de belevingswereld van de leerling.
  • Activeren: het lesprogramma dient de lerende te stimuleren.

Aanbod Wereldschool

De Wereldschool biedt u veel voordelen:

• erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap;
  • instroom op elk moment van het jaar en flexibel studietempo;
  • bovengemiddelde resultaten door persoonlijke begeleiding en individuele instructie;
  • online of offline lespakketten;
  • professioneel advies, voor vertrek en na terugkomst;
  • onderwijs voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met 18 jaar.

Heeft u vragen over het onderwijs in het buitenland? Wij helpen u graag verder!

Uitspraak van de week

Bo Karpes

12 jaar

Toen ik hoorde dat we zouden gaan rondreizen in Amerika, had ik al een middelbare school uitgekozen! Ik was helemaal verliefd op die school en super blij met mijn advies. Ik had heel veel zin om naar de brugklas te gaan. Toen moest ik vertellen dat ik weg zou gaan en dat vond ik best wel moeilijk.

Bekijk meer

Ontwikkeling

De ontwikkelingen, zoals u kan zien, staan niet stil bij de Wereldschool. Wij zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze onderwijsproducten. En wie weet wat er in 2050 geïntroduceerd zal worden?

de toekomst
1936

oprichting stichting IVIO (Instituut Voor Individueel Onderwijs)

Opgericht door prof. Dr. Philipp Abraham Kohnstamm (1875-1951), natuurkundige, theoloog en pedagoog. Kohnstamm wilde de grote groep werklozen via individuele studieprogramma’s mentale bagage meegeven.

Start Wereldschool in Nederlands-Indië

De Wereldschool biedt kinderen, die tijdelijk met hun ouders in het buitenland verbleven, onderwijs. Het idee komt uit Nederlands-Indië. Daar worden aan het begin van de 20e eeuw handleidingen geschreven voor leerkrachten op veraf gelegen plantages.

IVIO verhuist naar het nieuwe kantoor in Lelystad

IVIO is uit haar voegen gegroeid en moet naar een groter pand. Ze verhuizen naar Lelystad. Inmiddels zijn er meer dan 200 medewerkers.

Introductie digitaal leerlingvolgsysteem

Voor deze periode verliep alle communicatie per mail en later per fax. In 1996 wordt het eerste digitale leerlingvolgsysteem geïntroduceerd. Men kan vanaf dit moment online de resultaten inzien.

IVIO wordt onderdeel van de KMM-groep (Kennis Media en Marketing groep)

IVIO gaat op binnen de dan pas opgerichte Kennis, marketing en media groep onder beheer van Meine Breemhaar. De gedachtegoed van Dr. Philipp Abraham Kohnstamm zal, tot de dag van vandaag, in eren worden gehouden.

De Wereldschool viert haar 60e verjaardag en overhandigt het 15.000e lespakket.

De Wereldschool bestaat al 60 jaar en reikt haar 60.000e pakket uit. Dit wordt groots gevierd met een officiële uitreiking.

Het vak Nederlands is volledig online te doen

Het eerste pakket dat volledig online kan worden gedaan, wordt op de markt gezet.

Alweer 70 jaar verder. Naar verwachting zal het 25.000e pakket verkocht worden

De Wereldschool is een stabiele organisatie. Dit blijkt uit het feit dat we Wereldschool in 2018 al reeds 70 jaar bestaan. Naar verwachting zal het 25.000e pakket verkocht worden.

2050

De toekomst

De toekomst… Wie weet wat de toekomst brengt… in 2050 les via een hologram?

Verhalen van leerlingen en ouders

Uw situatie met een van onze adviseurs bespreken?