Kwalitatief goed onderwijs in het buitenland. Waar en wanneer dan ook!

Wereldschoolleerlingen zitten om diverse redenen in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan emigranten, expats, topsporters of wereldreizigers. Wat jouw reden ook is, het bijhouden van de Nederlandse taal is voor jouw kinderen essentieel. Wist je bijvoorbeeld dat 40% van de emigranten uiteindelijk weer terugkeert?
Met een lespakket van de Wereldschool voorkom je een (taal)achterstand bij jouw kinderen zodat zij zonder problemen kunnen instromen op het moment dat je weer terugkeert naar Nederland. Keer je niet terug naar Nederland? Ook dan is een pakket van de Wereldschool interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan: studiemogelijkheden in de toekomst, contact met familie, het meegeven van de Nederlandse taal- en cultuur en ga zo maar door.

Waar staat de Wereldschool voor en wat is ons aanbod?

De Wereldschool biedt je veel voordelen:

• erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap;
  • instroom op elk moment van het jaar en flexibel studietempo;
  • bovengemiddelde resultaten door persoonlijke begeleiding en individuele instructie;
  • online of offline lespakketten;
  • professioneel advies, voor vertrek en na terugkomst;
  • onderwijs voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met 18 jaar.
flexibele instroommomenten

Flexibele planning

vakken in basis- en voortgezet onderwijs

Alle vakken in het basis- en voortgezet onderwijs

persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht en begeleiding

De Wereldschool is voor ieder gezin in het buitenland. Wat kun je van ons verwachten?

De Wereldschool is flexibel voor jou en je gezin. Jullie kunnen op elk moment van het jaar instromen en aan de slag gaan met ons afstandsonderwijs. De lesstof kan  op eigen tempo gepland worden en deze is altijd en overal beschikbaar. Hierdoor past het onderwijs altijd bij het wonen en reizen in het buitenland.

Je kind werkt met innovatieve onderwijsprogramma’s die voldoen aan de hedendaagse eisen. Hierdoor sluiten de programma’s aan op de belevingswereld van ieder kind en het onderwijs dat ze gewend zijn.

Jouw situatie is uniek. Daarom gaan we met je in gesprek en kijken wat je behoefte is. Je hebt een vaste contactpersoon zodat we altijd snel met je kunnen schakelen en de begeleiding bieden die jij nodig hebt.

De Wereldschool biedt kwalitatief goed en erkend onderwijs dat aansluit bij de nieuwste (wetenschappelijke) onderzoeken, zodat je kind ieder moment gepland of ongepland terug kan keren in het Nederlands onderwijssysteem.

Wanneer je voor de Wereldschool kiest, dan kies je voor professionaliteit! Je kind wordt begeleid door bevoegde docenten en professionele medewerkers. Hierdoor volgt je kind erkend onderwijs en resulteert dit in een stimulerende onderwijs- en leeromgeving. Je kind haalt hiermee het beste uit zichzelf

Ruim 70 jaar Wereldschool

In 1936 richt Philipp Abraham Kohnstamm de stichting Instituut Voor Individueel Onderwijs op (IVIO). De Wereldschool opent in 1948 haar deuren en biedt kinderen, die tijdelijk met hun ouders in het buitenland verblijven, kwalitatief Nederlands onderwijs.  In al die jaren zijn de basisprincipes hetzelfde gebleven:

• Individualiseren: het lesprogramma is aangepast aan het tempo en niveau van de leerling.
  • Actualiseren: de laatste methodes en een lesprogramma dat aansluit op de belevingswereld van de leerling.
  • Activeren: het lesprogramma dient de lerende te stimuleren.

Meer weten over de Wereldschool?

Heb je vragen over het onderwijs in het buitenland? Wij helpen je graag verder! Door ons formulier onderin de pagina in te vullen, kun je jouw situatie bespreken met één van onze adviseurs. Voor verdere vragen neem een kijkje op onze pagina met handige tips en informatie. Tevens kun je contact met ons opnemen via het contactformulier of door te bellen naar het algemene nummer: +31320-229927.

Volg de Wereldschool online

Naast onze blogpagina, waar we leuke nieuwtjes en interessante artikelen delen, kun je ons ook volgen en bereiken via de volgende social media kanalen:

Lespakketten verkocht

Contact opnemen?

​Heb je vragen over het onderwijs in het buitenland? Wij helpen je graag verder!

De KMM Groep

IVIO-Wereldschool is onderdeel van IVIO-onderwijsgroep die deel uitmaakt van de KMM Groep. De KMM groep is een snelgroeiende en innovatieve bedrijvengroep uit Flevoland met zestien landelijke en deels internationaal actieve bedrijven en ruim 600 medewerkers, verdeeld over vier sterke labels. De KMM (staat voor Kennis, Marketing, Media) Groep bestaat sinds 1998. De organisatie is ooit begonnen met vier bedrijven en is nu gegroeid naar een omvang van 20 bedrijven. De KMM Groep is 7 keer benoemd tot Deloitte’s Best Managed Company (in 2008, 2009, 2010, 2011, 2016-2017, 2017-2018 en 2019). De  groep bestaat uit de volgende bedrijven:

Metafoor

Metafoor Vastgoed en Software