Andere reizigers, emigranten en expats ontmoeten

Eenmaal per maand organiseren wij een bijeenkomst voor (wereld)reizigers, expats, emigranten en topsporters. Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij je alles over de onderwijsmogelijkheden, de leerplicht en ga zo maar door. Wij zien jou graag terug op één van deze bijeenkomsten!

Direct aanmelden

Belangrijk: je dient je wel aan te melden voor de voorlichting. Wij kunnen dan rekening houden met de aantallen en ons goed op jouw vragen voorbereiden. Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, willen wij de groep niet te groot maken. Gemiddeld is er plek voor maximaal 15 gezinnen per keer. Het is belangrijk om je tijdig aan te melden, want de voorlichting zit al snel vol.

Je kunt jouw broodtrommeltje thuis laten, want wij zorgen voor de lunch!

Welke onderwerpen komen aan bod?

Wanneer jij en jouw kind(eren) meegaan naar het buitenland komt er natuurlijk veel bij kijken. Denk maar bijvoorbeeld aan de leerplicht, het uitzoeken van een school, het voorkomen van (taal)achterstanden, de emotionele voorbereiding en ga zo maar door. Het is niet meer dan logisch dat je soms verstrikt raakt in de zee aan informatie die er op internet te vinden is. Wij bespreken in ieder geval de onderstaande onderwerpen. Natuurlijk is er genoeg tijd voor individuele vragen.

✔De leerplicht;

✔ Tips emigratie;

✔ Diensten, methodes en mogelijkheden Wereldschool;

✔ Inzien lesmaterialen en rondleiding magazijn.

 

Ervaringen van andere ouders

Je ontmoet op deze dag andere ouders die vaak soortgelijke plannen hebben. Daarnaast zitten er vaak ouders tussen die al in het buitenland gewoond hebben of al een gesprek met de leerplichtambtenaar hebben gehad. Een mooie gelegenheid om onderling ervaringen uit te wisselen!

Neem een kijkje bij voorafgaande bijeenkomsten

 

voorlichting afstandsonderwijs voorlichting afstandsonderwijs

voorlichting afstandsonderwijs voorlichting afstandsonderwijs

Agenda bijeenkomsten 2019

Onze voorlichtingsbijeenkomsten vinden plaats op de volgende data:

  • 12 oktober 2019
  • 9 november 2019
  • 14 december 2019

Vol = vol!

Meld je snel aan want vol = vol! Komen de onderstaande data je niet uit of zit alles al vol? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook een afspraak maken voor een persoonlijk intakegesprek. Alle voorlichtingen beginnen om 11:00 uur en vinden altijd op een zaterdag plaats.

Aanmelden voorlichting

  • Dit móeten we mededelen:
    Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.
0
Leerlingen
Per jaar
0
Landen
Leerlingen in meer dan 100 landen
0
Leerkrachten
Werken voor ons
0
Lespakketten
Verkocht