voorlichtingsbijeenkomst Nederlands onderwijs buitenland Wereldschool

Online voorlichtingen.

Online voorlichtingen.

Meld je snel aan!

Eenmaal per maand organiseren wij een voorlichting voor (wereld)reizigers, expats, emigranten en topsporters. Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij je alles over de onderwijsmogelijkheden, de leerplicht en ga zo maar door. Wij zien jou graag terug op één van onze (online) informatiedagen!

Let op: i.v.m. het coronavirus organiseren we online voorlichtingen. Alle fysieke voorlichtingen zijn voor nu geannuleerd. Meer informatie vind je hier onderaan!

Belangrijk: je dient je wel aan te melden voor de online voorlichting.

Informatie fysieke voorlichting

Op 12 september staan fysieke voorlichtingsbijeenkomsten ingepland. Geef je ook tijdig aan of je komt en waar je meer over wil weten? Wij kunnen dan rekening houden met de aantallen en ons goed op jouw vragen voorbereiden. Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn en de veiligheid te waarborgen, willen wij de groep niet te groot maken. We vragen je daarom om geen kinderen mee te nemen. Onze hal voldoet aan de RIVM-richtlijnen. Gemiddeld is er plek voor maximaal 15 gezinnen per keer. Het is belangrijk om je tijdig aan te melden, want de voorlichting zit al snel vol.

Je kunt jouw broodtrommeltje thuis laten, want wij zorgen voor de lunch!

Welke onderwerpen komen aan bod?

Wanneer jij en je kind(eren) meegaan naar het buitenland komt er natuurlijk veel bij kijken. Denk maar bijvoorbeeld aan de leerplicht, het uitzoeken van een school, het voorkomen van (taal)achterstanden, de emotionele voorbereiding en ga zo maar door. Het is niet meer dan logisch dat je soms verstrikt raakt in de zee aan informatie die er op internet te vinden is. Wij bespreken in ieder geval de onderstaande onderwerpen. Natuurlijk is er genoeg tijd voor individuele vragen.

• Reistips;
  • Emigratietips;
  • Diensten, methodes en mogelijkheden bij de Wereldschool;
  • Inzien lesmaterialen en online rondleiding magazijn.

Ervaringen van andere ouders

Je ontmoet op deze dag andere ouders die vaak soortgelijke plannen hebben. Daarnaast zitten er vaak ouders tussen die al in het buitenland gewoond hebben of al een gesprek met de leerplichtambtenaar hebben gehad. Een mooie gelegenheid om onderling ervaringen uit te wisselen!

Neem een kijkje bij voorafgaande bijeenkomsten!

Agenda (online) voorlichtingen 2021/2022

Onze online voorlichtingen vinden plaats op de volgende data:

Voorlichtingen in 2022

Online voorlichtingen

I.v.m. het coronavirus organiseren wij voorlichtingen die online en gratis te volgen zijn. Hierdoor kun je veilig en via je eigen smartphone, computer of tablet toch kennismaken met ons onderwijs. Geef je snel op!

Vol = vol!

Meld je snel aan want vol = vol! Komen de onderstaande data je niet uit of zit alles al vol? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook een afspraak maken voor een persoonlijk intakegesprek. Alle voorlichtingen beginnen om 11:00 uur en vinden altijd op een zaterdag plaats.

Meld je snel aan!

Bekijk hier de data voor fysieke voorlichtingsbijeenkomsten

Aanmelden voorlichting

• Hidden
  • Dit móeten we mededelen:
    Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.