fbpx
Nederlandse les in het buitenland voor kinderen

Nederlandse les in het buitenland voor kinderen vanaf 2,5 jaar

Nederlands onderwijs voor kinderen in het buitenland

Persoonlijke begeleiding
Flexibel onderwijs
Altijd kwalitatief goed Nederland onderwijs
Verbinding Nederlandse identiteit
Gaat mee met de onderwijstrends

Ons onderwijsaanbod

We raden het al! Vanwege de liefde voor het land of je man of vrouw ben je al een aantal jaren geëmigreerd naar het buitenland en je kind(eren) zijn in je nieuwe thuisland geboren. Ze spreken, schrijven en begrijpen de taal van het land waar jullie momenteel wonen. Het Nederlands spreek je wel af en toe of helemaal niet, omdat je moeite hebt om dit bij te houden. Er is geen structuur of je beheerst zelf niet meer de Nederlandse taal. Met erkende Nederlandse lessen in het buitenland kan je kind de taal op het juiste niveau leren schrijven, spreken en begrijpen. Wat zijn de mogelijkheden en hoe gaat dat in zijn werk? Dat leggen we je graag uit.

Onze lesprogramma’s Nederlands in het buitenland

Beweeg om meer te zien
  Nederlands fysiek/offline Nederlands Online Nederlands Online+ Nederlands voor beginners
Gestructureerde lesplanning
Wekelijkse privélessen docent via Skype     Wekelijks, om de week of maandelijks
1-op-1 coaching van docent
Groepslessen mogelijk      
Volledig werken in online omgeving    
Interactief    
Complete leerlijn Nederlands Aangepast voor anderstaligen
Offline beschikbaar
     
Geschikt voor alle leerjaren 6-12 jaar
Soort programma Regulier onderwijs Regulier onderwijs Regulier onderwijs Cursus voor beginners
Soort verklaring Rapport of diploma Rapport of diploma Rapport of diploma Certificaat

Reviews

Ervaringen van onze leerlingen en ouders

Kind volgt online les wereldschool Nederlands

Diverse programma’s geschikt voor iedere situatie

Spreekt je kind voldoende Nederlands en wil je de taal goed bijhouden? Dan kan hij aan de slag met het reguliere schoolvak Nederlands. Je kind start met het niveau waar hij dan is gebleven. Bij de Wereldschool kun je kiezen uit vier verschillende varianten van het lesprogramma Nederlands, namelijk:

Bij fysiek/offline krijg je alle fysieke materialen en handleiding opgestuurd. Er wordt een aantal videobelmomenten ingepland om de lesstof en tussentijds de voortgang te bespreken met de docent. Nederlands Online is een combinatie tussen het online systeem en de fysieke materialen. Online vind je planner en lesinstructies. De fysieke materialen van dit lespakket zijn de lees- en werkboeken. Bij Nederlands Online+ krijgt kind je meer begeleiding door de wekelijks privéles met de docent en je kind gaat aan de slag met oefeningen in het online systeem van de Wereldschool.

Nederlands voor beginners voor kinderen

Spreekt je kind weinig of helemaal geen Nederlands? Wij hebben ook een online taalprogramma voor kinderen in het buitenland. Bij dit lesprogramma, ook wel NT2 genoemd, wordt je kind via een videobelprogramma (Teams, Zoom of Meet) wekelijks begeleid door een docent. Met dit lespakket breidt je kind zijn (basis)woordenschat uit, en gaat hij aan de slag met grammatica en spelling. Het NT2-pakket is geschikt voor kinderen van 6 t/m 18 jaar.

Voordat je kind start met het NT2-pakket is, bepalen we het niveau van je kind met een gratis intakegesprek. Interesse in een intakegesprek? Stuur ons een e-mail naar info@wereldschool.nl.

online les Wereldschool Nederlands beeldbellen

De voordelen van het blijven bijhouden van de Nederlandse taal:

Betrokken en bevoegde docenten

De Wereldschool heeft wereldwijd docenten die onze leerlingen begeleiden. De docenten verblijven voornamelijk in Nederland, maar ook in landen zoals Hongarije, Koeweit en de Verenigde Staten. Ze zijn erg betrokken en een belangrijke stimulans voor onze leerlingen. Onze docenten zijn:

Wil je kennismaken met onze docenten? Onze docenten komen regelmatig aan het woord. Lees het verhaal van Wereldschooldocent Hetty, Heleen, Izaac en Ellemieke.

Rapporten

Wij bieden kwalitatief goed Nederlands onderwijs aan, wat inhoudt dat we erkend zijn door het ministerie van Onderwijs en Cultuur.

Tevens zijn we officieel aangesloten bij Stichting Nederlands onderwijs in het buitenland (Stichting NOB). Net als iedere school krijgen onze leerlingen een eindrapport aan het einde van het jaar.

Daarnaast kunnen ouders en leerlingen te allen tijden tussentijds via de digitale leeromgeving OnderwijsOnline de cijfers en het gemiddelde bekijken. Er is ook een voortgangsgesprek met de docent waarin o.a. cijferlijst/resultaten besproken worden.

Ruim aanbod reguliere schoolvakken

Naast het vak Nederlands kunnen leerlingen bij de Wereldschool ook aan de slag met andere Nederlands gerelateerde vakken, zoals begrijpend lezen, schrijven of geschiedenis. Wij bieden bijna alle vakken aan in het basis- en voortgezet onderwijs. Meer weten? Ontvang dan advies van één van onze onderwijsadviseurs via onderstaand formulier.

Meer informatie? Vraag het hier aan!
meisje met werkboek Wereldschool
Meer pakketten van de Wereldschool

Voor de jongste kinderen heeft de Wereldschool het peuterpakket ontwikkeld. Het pakket is vooral bedoeld als informatiepakket en geeft je als ouder de handvatten om op een gestructureerde wijze aan de slag te gaan met de Nederlandse taal. Het is een zeer uitgebreid pakket waarmee je je kinderen voorbereidt op groep 1.

Info peuterpakket

Wij bieden het basisonderwijs aan vanaf groep 1 tot en met groep 8. We maken gebruik van officiële lesmethodes die de meeste scholen in Nederland ook gebruiken. Jouw kinderen maken bijvoorbeeld gewoon alle toetsen die ze anders op hun Nederlandse school hadden gemaakt, denk aan de Cito-toetsen. Op deze manier kun je altijd aantonen dat zij het Nederlandse onderwijs hebben onderhouden. Daarnaast word je begeleid door een docent op afstand.

Info basisonderwijs

Wij bieden het voortgezet onderwijs aan tot aan het staatsexamen vmbo-tl, havo of vwo. Uw kind zal zelfstandig aan de slag gaan en rechtstreeks begeleid worden door een vakdocent op afstand. Je hebt een coachende rol. Volgt uw kind alleen het vak Nederlands? Dan kan hij/zij uiteindelijk een certificaat vmbo-tl, havo of vwo behalen. Dit is vaak een vereiste voor een eventuele studie in Nederland.

Info voortgezet onderwijs

Voor kinderen die de taal niet of beperkt beheersen, hebben wij het NT2-pakket ontwikkeld: Nederlands voor beginners. Jouw kind zal via Skype les krijgen van een docent op afstand. Je spreekt samen met de docent af wanneer de Skypelessen plaatsvinden, dit kan bijvoorbeeld ook in de avond of in de weekenden.

Info NT2

Een programma in samenwerking met de internationale school. Het IB-diploma wordt geaccepteerd door universiteiten in meer dan honderd landen over de hele wereld. Een mooie start van een internationale carrière!

Info IB-programma

Probeer je eens om het volgende in te beelden: jouw ouders hebben de beslissing genomen om naar het buitenland te verhuizen. Het is voor jou de eerste keer en je spreekt de taal niet. Na een aantal weken is het tijd voor de eerste schooldag. Met het rugtasje op stap je de bus in, op naar school! Eenmaal aangekomen staat jouw nieuwe leerkracht al klaar om je te ontvangen. Ze geeft je een hand en stelt zich voor: “Bonjour, je suis Marieke.” Je suis wat? Je begrijpt er niets van!

Info talencursussen

De Wereldschool heeft nog veel meer te bieden. Wij kunnen jouw kinderen testen om het niveau te bepalen, je ondersteunen bij jouw zoektocht naar een geschikte school en ga zo maar door.

Meer over testen en advies

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!