Nederlandse les in het buitenland met afstandsonderwijs

We raden het al! Vanwege de liefde voor het land of je man of vrouw ben je al een aantal jaren geëmigreerd naar het buitenland en je kind(eren) zijn in je nieuwe thuisland geboren. Ze spreken, schrijven en begrijpen de taal van het land waar jullie momenteel wonen. Het Nederlands spreek je wel af en toe of helemaal niet, omdat je moeite hebt om dit bij te houden. Er is geen structuur of je beheerst zelf niet meer de Nederlandse taal. Met erkende Nederlandse lessen in het buitenland kan je kind de taal op het juiste niveau leren schrijven, spreken en begrijpen. Wat zijn de mogelijkheden en hoe gaat dat in zijn werk? Dat leggen we je graag uit.

Het lesmateriaal geschikt voor iedere situatie

Spreekt je kind voldoende Nederlands en wil je het goed bijhouden? Dan kan hij aan de slag met het reguliere schoolvak Nederlands. Je kind start met het niveau waar hij dan is gebleven. Bij de Wereldschool kun je kiezen uit drie verschillende varianten van het lesprogramma Nederlands, namelijk:

Bij fysiek krijg je alle fysieke materialen en handleiding opgestuurd. Er wordt een aantal Skypemomenten ingepland om de lesstof en tussentijds de voortgang te bespreken met de docent. Nederlands Online is een combinatie tussen het online systeem en de fysieke materialen. Online vind je planner en lesinstructies. De fysieke materialen van dit lespakket zijn de lees- en werkboeken. Bij Nederlands Online+ krijgt kind je meer begeleiding door de wekelijks privéles met de docent en je kind gaat aan de slag met oefeningen in het online systeem van de Wereldschool.

Meer weten over het aanbod van het vak Nederlands in het basis- of voortgezet onderwijs en wil je toegang tot het gratis demo-account? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan via onderstaande knop. Is alle informatie al duidelijk en wil je je kind direct laten starten bij de Wereldschool? Meld je dan direct aan via onze website. Je kunt op onze website ook direct zien welke methode en materialen je kind krijgt bij het vak Nederlands.

Adviesgesprek Kind aanmelden

Nederlands voor anderstaligen

Spreekt je kind weinig of helemaal geen Nederlands? Dan bieden we ook een online taalprogramma aan voor kinderen in het buitenland. Bij dit lesprogramma, ook wel NT2 (Nederlands als tweede taal) genoemd, worden kinderen via Skype wekelijks begeleid door een docent. Met dit lespakket breidt je kind zijn (basis)woordenschat uit, gaat hij aan de slag met grammatica en spelling. Het NT2-pakket is geschikt voor kinderen van 6 t/m 18 jaar.
Voordat je kind start met het NT2-pakket is, bepalen we het niveau van je kind met een gratis intakegesprek. Interesse in een intakegesprek? Stuur ons een e-mail naar info@wereldschool.nl.

Betrokken en bevoegde docenten

De Wereldschool heeft wereldwijd docenten die leerlingen begeleiden. De docenten verblijven voornamelijk in Nederland, maar ook in landen zoals Hongarije, Koeweit en de Verenigde Staten. Ze zijn erg betrokken en een heel belangrijke stimulans voor onze leerlingen. Onze docenten zijn:

• professioneel;
  • houden de voortgang van een leerling bij via OnderwijsOnline;
  • kijken toetsen na;
  • geven extra stimulans bij het leren en volgen van de lesstof;
  • helpen ouders bij het begeleiden van hun kinderen.

Wil je kennismaken met onze docenten? Onze docenten komen regelmatig aan het woord. Lees het verhaal van Wereldschooldocent Hetty, Heleen, Izaac  en Ellemieke.

Rapporten

Wij bieden kwalitatief goed Nederlands onderwijs aan, wat inhoudt dat we erkend zijn door het ministerie van Onderwijs en Cultuur. Tevens zijn we ook officieel aangesloten bij Stichting Nederlands onderwijs in het buitenland (Stichting NOB). Net als iedere school krijgen onze leerlingen een eindrapport aan het einde van het jaar. Daarnaast kunnen ouders en leerlingen te allen tijden tussentijds via de digitale leeromgeving OnderwijsOnline de cijfers en het gemiddelde bekijken. Er is ook een voortgangsgesprek met de docent waarin o.a. cijferlijst/resultaten besproken worden.

Wil je weten hoe wij het onderwijs aanbieden? En wil je toegang tot ons demo-account? Vraag het hier aan!
Gratis toegang demo-account

De voordelen van het blijven onderhouden van de Nederlandse taal:

• Zonder achterstand weer instromen in het Nederlands onderwijs bij terugkeer
  • Contact kunnen leggen met familie en vrienden (leuk voor opa en oma)
  • De mogelijkheid behouden om later in Nederland te studeren en de vervolgopleiding te kiezen die je wenst
  • Meertalige kinderen zijn interessant op de arbeidsmarkt

Starten met lespakket

Afstandsonderwijs via de Wereldschool

Gaat je kind naar een lokale of internationale school in het buitenland? Dan kan hij met behulp van afstandsonderwijs aan de slag met het Nederlands. Je kind kan dan:

• in eigen tempo de lessen doorlopen (langer dan een regulier schooljaar)
  • op elk moment van het jaar starten
  • de lessen combineren met de huidige school
  • regelmatig met de docent chatten
  • zelf de planning bepalen in overleg met de docent

Bij de Wereldschool werken alle leerlingen in de digitale leeromgeving van OnderwijsOnline en Itslearning. Hierin kunnen zij met de docenten chatten, lesinstructies volgen, voortgang bekijken en toetsen inleveren. Tevens werkt de Wereldschool met officiële lesmethodes van onder andere ThiemeMeulenhoff, Noordhoff en Zwijsen.

Bekijk lespakketten

Ruim aanbod schoolvakken

Naast het vak Nederlands kunnen leerlingen bij de Wereldschool ook aan de slag met andere Nederlands gerelateerde vakken, zoals begrijpend lezen, schrijven of geschiedenis. Wij bieden bijna alle vakken aan in het basis- en voortgezet onderwijs. Meer weten? Neem dan contact op met onze onderwijsadviseurs.

Contact adviseurs