Nederlandse les in het buitenland voor kinderen

Nederlandse les in het buitenland voor kinderen vanaf 2,5 jaar

Nederlandse les in het buitenland voor kinderen vanaf 2,5 jaar

Ons onderwijsaanbod

We raden het al! Vanwege de liefde voor het land of je man of vrouw ben je al een aantal jaren geëmigreerd naar het buitenland en je kind(eren) zijn in je nieuwe thuisland geboren. Ze spreken, schrijven en begrijpen de taal van het land waar jullie momenteel wonen. Het Nederlands spreek je wel af en toe of helemaal niet, omdat je moeite hebt om dit bij te houden. Er is geen structuur of je beheerst zelf niet meer de Nederlandse taal. Met erkende Nederlandse lessen in het buitenland kan je kind de taal op het juiste niveau leren schrijven, spreken en begrijpen. Wat zijn de mogelijkheden en hoe gaat dat in zijn werk? Dat leggen we je graag uit.

Onze lesprogramma’s Nederlands in het buitenland

 Nederlands fysiekNederlands OnlineNederlands Online+

Nederlands voor beginners

MYPIB DP
Gestructureerde lesplanning
Wekelijkse privélessen docent via Skype  Wekelijks, om de week of maandelijks
1-op-1 coaching van docent
Groepslessen mogelijk     
Volledig werken in online omgeving  
Interactief  
Complete leerlijn NederlandsAangepast voor anderstaligen  
Offline beschikbaar
     
Geschikt voor alle leerjarenVanaf 6 jaarklas 1 t/m 4klas 5 en 6
Soort programmaRegulier onderwijsRegulier onderwijsRegulier onderwijsCursus voor beginnersInternationaalInternationaal
Soort verklaringRapport of diplomaRapport of diplomaRapport of diplomaCertificaatRapportIB diploma

Diverse programma’s geschikt voor iedere situatie

Spreekt je kind voldoende Nederlands en wil je de taal goed bijhouden? Dan kan hij aan de slag met het reguliere schoolvak Nederlands. Je kind start met het niveau waar hij dan is gebleven. Bij de Wereldschool kun je kiezen uit vier verschillende varianten van het lesprogramma Nederlands, namelijk:

Bij fysiek krijg je alle fysieke materialen en handleiding opgestuurd. Er wordt een aantal Skypemomenten ingepland om de lesstof en tussentijds de voortgang te bespreken met de docent. Nederlands Online is een combinatie tussen het online systeem en de fysieke materialen. Online vind je planner en lesinstructies. De fysieke materialen van dit lespakket zijn de lees- en werkboeken. Bij Nederlands Online+ krijgt kind je meer begeleiding door de wekelijks privéles met de docent en je kind gaat aan de slag met oefeningen in het online systeem van de Wereldschool.

Nederlands voor beginners voor kinderen

Spreekt je kind weinig of helemaal geen Nederlands? Wij hebben ook een online taalprogramma voor kinderen in het buitenland. Bij dit lesprogramma, ook wel NT2 genoemd, wordt je kind via Skype wekelijks begeleid door een docent. Met dit lespakket breidt je kind zijn (basis)woordenschat uit, en gaat hij aan de slag met grammatica en spelling. Het NT2-pakket is geschikt voor kinderen van 6 t/m 18 jaar.

Voordat je kind start met het NT2-pakket is, bepalen we het niveau van je kind met een gratis intakegesprek. Interesse in een intakegesprek? Stuur ons een e-mail naar info@wereldschool.nl.

De voordelen van het blijven bijhouden van de Nederlandse taal:

 • Zonder achterstand weer instromen in het Nederlands onderwijs bij terugkeer
 • Contact kunnen leggen met familie en vrienden (leuk voor opa en oma)
 • De mogelijkheid behouden om later in Nederland te studeren en de vervolgopleiding te kiezen die je wenst
 • Meertalige kinderen zijn interessant op de arbeidsmarkt

Betrokken en bevoegde docenten

De Wereldschool heeft wereldwijd docenten die onze leerlingen begeleiden. De docenten verblijven voornamelijk in Nederland, maar ook in landen zoals Hongarije, Koeweit en de Verenigde Staten. Ze zijn erg betrokken en een belangrijke stimulans voor onze leerlingen. Onze docenten zijn:

 • professioneel;
 • houden de voortgang van een leerling bij via OnderwijsOnline;
 • kijken toetsen na;
 • zijn een extra stimulans bij het leren en volgen van de lesstof;
 • helpen ouders bij het begeleiden van hun kinderen.

Wil je kennismaken met onze docenten? Onze docenten komen regelmatig aan het woord. Lees het verhaal van Wereldschooldocent Hetty, Heleen, Izaac  en Ellemieke.

Rapporten

Wij bieden kwalitatief goed Nederlands onderwijs aan, wat inhoudt dat we erkend zijn door het ministerie van Onderwijs en Cultuur. Tevens zijn we officieel aangesloten bij Stichting Nederlands onderwijs in het buitenland (Stichting NOB). Net als iedere school krijgen onze leerlingen een eindrapport aan het einde van het jaar. Daarnaast kunnen ouders en leerlingen te allen tijden tussentijds via de digitale leeromgeving OnderwijsOnline de cijfers en het gemiddelde bekijken. Er is ook een voortgangsgesprek met de docent waarin o.a. cijferlijst/resultaten besproken worden.

Wil je weten hoe wij Nederlandse les aanbieden in het buitenland? En wil je toegang tot ons demo-account? Vraag het hier aan!

Afstandsonderwijs via de Wereldschool

Gaat je kind naar een lokale of internationale school in het buitenland? Dan kan hij met behulp van afstandsonderwijs aan de slag met het Nederlands. Je kind kan dan:

 • de lessen combineren met de huidige school
 • in eigen tempo de lessen doorlopen (langer dan een regulier schooljaar)
 • op elk moment van het jaar starten
 • regelmatig met de docent chatten
 • zelf de planning bepalen in overleg met de docent

Bij de Wereldschool werken ook alle leerlingen in de digitale leeromgeving van OnderwijsOnline en Itslearning. Hierin kunnen zij met de docenten chatten, lesinstructies volgen, voortgang bekijken en toetsen inleveren. Tevens werkt de Wereldschool met officiële lesmethodes van onder andere ThiemeMeulenhoff, Noordhoff en Zwijsen.

Ruim aanbod reguliere schoolvakken

Naast het vak Nederlands kunnen leerlingen bij de Wereldschool ook aan de slag met andere Nederlands gerelateerde vakken, zoals begrijpend lezen, schrijven of geschiedenis. Wij bieden bijna alle vakken aan in het basis- en voortgezet onderwijs. Meer weten? Neem dan contact op met onze onderwijsadviseurs.

0
Leerlingen
0
Landen
0
Leerkrachten
0
Lespakketten verkocht