Kind volgt afstandsonderwijs
Jouw partner bij vertrekkende leerlingen

Jouw leerling vertrekt naar het buitenland? Draag de zorg over aan de Wereldschool. Bij de Wereldschool is je leerling in goede handen met erkend Nederlands onderwijs op afstand.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Ouders met buitenlandplannen? Wij zorgen ervoor dat jouw leerling op niveau blijft en binding houdt met Nederland, waar dan ook ter wereld. Keert je leerling terug? Dan kan hij weer instromen bij zijn leeftijdsgenoten. Ontdek de onbegrensde mogelijkheden:  

  1. Bijhouden van het Nederlands 
  2. Basisvakken volgen in het primair onderwijs 
  3. Alle vakken volgen in het buitenland voor het primair en secundair onderwijs 

Hoe ondersteunen wij jouw leerling?

Heeft de ouder aangegeven te willen vertrekken voor (on)bepaalde tijd naar het buitenland? Of een gezin nou op wereldreis gaat, voor het werk in het buitenland verblijft of (tijdelijk) gaat emigreren? Ongeacht de reden van vertrek, de Wereldschool waarborgt continuïteit en biedt het onderwijs aan passend bij de situatie en leerbehoefte van de leerling. Jij informeert de ouder en wij doen de rest. Hoe werkt het precies?

  1. Begin met het aanvragen van ons informatiepakket.
  2. Vervolgens deel je dit pakket met de ouders.
  3. Zijn de ouders geïnteresseerd? Dan kunnen ze kosteloos een persoonlijk adviesgesprek inplannen.​
  4. Onze onderwijsadviseur staat klaar om een op maat gemaakt advies te verstrekken dat past bij de behoeften van de leerling.
  5. Na het adviesgesprek kunnen ouders hun kind(eren) inschrijven en de gewenste startdatum selecteren. (We ontvangen graag de schoolgegevens, zoals rapporten, voor een goede overgang)
  6. Het allereerste kennismakingsgesprek met de docent wordt gepland, en de leerling kan direct aan de leerreis beginnen.​

Onze docenten houden de voortgang goed bij en begeleiden de leerling op afstand. Onze leerlingen volgen het onderwijs op het gewenste moment en hebben goed contact met de docent via ons digitale leeromgeving.

Waarom de Wereldschool?

Wereldwijd flexibel en online onderwijs volgen met een docent op afstand
Reguliere schoolmethodes voor primair en secundair onderwijs
Keuze uit het vak Nederlands en/of andere schoolvakken
Erkend Nederlands onderwijs

Meertaligheid: voorkom een taalkloof

Wanneer een leerling naar het buitenland verhuist, leert hij een nieuwe taal. Hierdoor wordt hij meertalig. Door het bijhouden van de moedertaal in het buitenland voorkom je een taalkloof en bevorder je de cognitieve ontwikkeling. Ontdek meer over meertaligheid in het buitenland. 

Jij kunt ons helpen!

Ouders staan er niet altijd genoeg bij stil dat het bijhouden van de Nederlandse taal, maar ook rekenen en andere vakken van belang zijn als je naar het buitenland gaat. Een goede voorbereiding is het halve werk. Help mee om ouders ervan bewust te maken dat zij het onderwijs goed moeten regelen bij vertrek naar het buitenland om zo te zorgen dat hun kind zich verder blijft ontwikkelen in de Nederlandse taal en algemene vaardigheden. Dit om een achterstand te voorkomen in de algemene ontwikkeling. Jouw bijdrage wordt erg gewaardeerd!

Wat vinden onze ouders?

Ontdek de verhalen van onze gezinnen in het buitenland.

Leerlingen en verhuizen: een goede voorbereiding op grote veranderingen

Hoe kun je ervoor zorgen dat leerlingen zich snel thuis voelen in hun nieuwe omgeving? Het interactieve doe-boek Me and My Big Move neemt kinderen op een speelse manier mee door alle stappen van het verhuisproces. Hierbij komen onderwerpen aan bod zoals het afscheid nemen van hun oude plek, het verkennen van hun nieuwe omgeving en vooral het omgaan met alle emoties die gepaard gaan met dit grote avontuur.

 

Duo Me and My Big Move NL

Heb je nog vragen?

Het volgen van Nederlands basisonderwijs in het buitenland via de Wereldschool is voor de leeftijd van 2,5 tot en met 18 jaar wonend in het buitenland. Reizen jullie als familie de wereld rond, gaan jullie emigreren of verblijven jullie tijdelijk in het buitenland, volg dan bij de Wereldschool Nederlands onderwijs. En sport je kind op hoog niveau? Ook daarin kunnen wij voorzien.

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact op met de onderwijsadviseur.

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!