Peuteronderwijs in het buitenland voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Peuteronderwijs in het buitenland voor kinderen van 2 tot 4 jaar

 

Jong geleerd is oud gedaan en een goed begin is het halve werk. Kinderen hebben de bijzondere gave een taal snel op te pakken. Waarom zou je daar niet van profiteren? Wanneer jouw kind op jonge leeftijd met de Nederlandse taal begint, zal hij of zij daar later zeker de vruchten van plukken. Maar waar moet je beginnen? Met het online peuterpakket bieden wij je de handvatten aan om op een gestructureerde wijze aan de slag te gaan met de Nederlandse taal. Dit online lespakket biedt je diverse inzichten in de (taal)ontwikkeling van jouw kind en helpt je deze te stimuleren.

flexibele instroommomenten

Flexibele planning

vakken in basis- en voortgezet onderwijs

Alle vakken in het basis- en voortgezet onderwijs

persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht en begeleiding

Wat biedt het online peuterpakket?

Peuters leren vooral spelenderwijs, want jonge kinderen hebben een korte spanningsboog. Daarom is het peuterpakket* zeer divers en uitgebreid. Het pakket bestaat onder andere uit:

  • 10 units en 4 tijdsgebonden thema’s; 
  • ontwikkelingsmaterialen;
  • en voorleesfilmpjes.

Jij als ouder bent vrij om te kiezen wanneer je met welke unit start. Daarnaast krijgen jullie een vaste docent  aangewezen.

Met het peuterpakket bereid je je kind voor op de instroom naar groep 1. Er wordt gewerkt aan de woordenschat en het pakket werkt drempelverlagend om Nederlands te spreken. Na het afronden van het pakket heeft jouw kind een basis meegekregen om goed mee te kunnen komen in groep 1.

*Let op: voor alle online lesprogramma’s is een laptop/PC met internetverbinding een vereiste. Wij raden aan om Google Chrome te gebruiken.

Flexibel peuteronderwijs

Wij snappen dat je zelf waarschijnlijk ook druk bent. Daarom kun je zelf bepalen wanneer je met welke unit aan de slag gaat. In het pakket zit voldoende materiaal en activiteiten om er ongeveer 1 uur per week mee bezig te zijn, voor een periode van anderhalf tot twee jaar. Benieuwd naar ervaringen met het peuterpakket? Lees hier het verhaal van de familie Westdijk.

Adviesgesprek voor peuterpakket in het buitenland

Meer weten? Vraag direct een gratis adviesgesprek aan. Tijdens onze maandelijkse voorlichtingsbijeenkomsten kom je meer te weten over onze schoolprogramma’s, kennis maken met andere ouders en kun je vragen stellen over jouw situatie. Meer informatie hierover vind je op de pagina ‘voorlichtingsbijeenkomsten‘.

Meer informatie? Vraag het hier aan!

voorbereidende talencursus

Andere pakketten van de Wereldschool

Wij bieden het basisonderwijs aan vanaf groep 1 tot en met groep 8. We maken gebruik van officiële lesmethodes die de meeste scholen in Nederland ook gebruiken. Jouw kinderen maken bijvoorbeeld gewoon alle toetsen die ze anders op hun Nederlandse school hadden gemaakt, denk aan de Cito-toetsen. Op deze manier kun je altijd aantonen dat zij het Nederlandse onderwijs hebben onderhouden. Daarnaast word je begeleid door een docent op afstand.

Info basisonderwijs

Wij bieden het voortgezet onderwijs aan tot aan het staatsexamen vmbo-tl, havo of vwo. Uw kind zal zelfstandig aan de slag gaan en rechtstreeks begeleid worden door een vakdocent op afstand. Je hebt een coachende rol. Volgt uw kind alleen het vak Nederlands? Dan kan hij/zij uiteindelijk een certificaat vmbo-tl, havo of vwo behalen. Dit is vaak een vereiste voor een eventuele studie in Nederland.

Info voortgezet onderwijs

Voor kinderen die de taal niet of beperkt beheersen, hebben wij het NT2-pakket ontwikkeld: Nederlands voor beginners. Jouw kind zal via Skype les krijgen van een docent op afstand. Je spreekt samen met de docent af wanneer de Skypelessen plaatsvinden, dit kan bijvoorbeeld ook in de avond of in de weekenden.

Info NT2

IB-Programma

Een programma in samenwerking met de internationale school. Het IB-diploma wordt geaccepteerd door universiteiten in meer dan honderd landen over de hele wereld. Een mooie start van een internationale carrière!

Info IB-programma

Probeer je eens om het volgende in te beelden: jouw ouders hebben de beslissing genomen om naar het buitenland te verhuizen. Het is voor jou de eerste keer en je spreekt de taal niet. Na een aantal weken is het tijd voor de eerste schooldag. Met het rugtasje op stap je de bus in, op naar school! Eenmaal aangekomen staat jouw nieuwe leerkracht al klaar om je te ontvangen. Ze geeft je een hand en stelt zich voor: “Bonjour, je suis Marieke.” Je suis wat? Je begrijpt er niets van!

Info telencursussen

De Wereldschool heeft nog veel meer te bieden. Wij kunnen jouw kinderen testen om het niveau te bepalen, je ondersteunen bij jouw zoektocht naar een geschikte school en ga zo maar door.

Meer over testen en advies