Nederlands als tweede taal voor kinderen van 6 tot 12 jaar vanuit het buitenland

Voor kinderen in het buitenland die de Nederlandse taal eigen willen maken.

Flexibele planning
Alle vakken in het basis- en
voortgezet onderwijs
Persoonlijke aandacht
en begeleiding

Nederlands als tweede taal voor kinderen in het buitenland

De Nederlandse taal en cultuur blijft, ondanks jullie verblijf in het buitenland heel belangrijk. Samen met de kinderen willen jullie binding houden met Nederland. Veel Nederlandse gezinnen in het buitenland vinden het moeilijk om hun kinderen de Nederlands taal mee te geven. Je kind kan vaak wel Nederlands verstaan, maar praat liever in een andere taal terug. Daarnaast is Nederlands schrijven dan ook lastig.

Wil je toch graag dat je kinderen makkelijk met opa en oma kunnen blijven communiceren in het Nederlands? En bij eventueel terugkeer in Nederland gewoon kunnen instromen in het Nederlands onderwijs? Speciaal voor kinderen die in het buitenland wonen en Nederlands willen spreken, lezen en schrijven hebben wij specifieke lespakketten ontwikkeld: Nederlands als tweede taal, oftewel Nederlands voor beginners (NT2).

Op korte termijn starten met het leren van Nederlands als tweede taal? Vraag dan vrijblijvend een gratis adviesgesprek aan en laat je kind starten op het juiste niveau.

Welk NT2 pakket is geschikt voor je kind?

We hebben verschillende pakketten, om de Nederlands taal te leren, in het volgende schema gezet:

 Deel 1Deel 2Deel 3
Leeftijd6-126-126-12
Aantal weken203232
Aantal lessen via videobellen (frequentie)Elke weekOm de weekOm de week
Doel?Basiswoordenschat om te kunnen communiceren met bijv. opa/omaUitbreiden basiswoordenschat, leren lezen en spellen.Uitbreiden woordenschat, lezen en spellen. Start met taalvaardigheden.
Doorstromen naar(?)*Deel 2

Deel 3

of regulier onderwijs


Regulier onderwijs

Let op: voor alle online lesprogramma’s is een laptop/PC met internetverbinding een vereiste. Wij raden aan om Google Chrome te gebruiken.

Nederlands als tweede taal - lesprogramma's niveau

Gaat jouw kind aan de slag met Nederlands als tweede taal, dan zijn er een aantal mogelijkheden om te starten. Dit is afhankelijk van de beheersing van de taal op het moment van starten.

Ieder kind is uniek. Binnen de niveaus kijkt de docent altijd naar de leerbehoefte van een leerling en past de les hierop aan. Het NT2 lespakket bestaat verder uit aansprekende lesmaterialen, interactieve oefeningen en er is een goede afwisseling van online en offline leren. 

Wil je dat jouw kinderen ook de Nederlandse taal blijven onderhouden?

Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan om het startniveau van je kind te bepalen

Waarom Nederlands als tweede taal NT2?

Met het NT2-lespakket krijgt je kind structureel de Nederlandse taal aangeboden en een goede begeleiding. Daarnaast biedt dit Nederlandse lesprogramma:

Wil je meer weten over de verschillende NT2 lespakketten? Stel je vragen tijdens een adviesgesprek.

Nederlands leren als tweede taal: gratis advies en intake bij de Wereldschool

Iedere situatie is uniek en daarom bieden wij een gratis intake met een docent aan. Tijdens deze intake kan de docent jou alles vertellen over de inhoud van het lespakket. Vervolgens testen onze docenten het taalniveau van je kind. Hierdoor sluit het lespakket altijd aan.

Wil jij je kind graag Nederlands als tweede taal aanbieden? Vraag dan vrijblijvend een advies- en intakegesprek aan bij de Wereldschool door het formulier in te vullen. Wij helpen je kind graag verder ontwikkelen met het goed beheersen van de Nederlandse taal.

 

Veelgestelde vragen - Nederlands als tweede taal

Door het onderhouden van Nederlands als tweede taal blijft het voor je kind eenvoudiger om binding te behouden met de Nederlandse taal en cultuur. Tevens wordt het makkelijker instromen bij terugkeer naar Nederlands Onderwijs. Bijvoorbeeld bij een vervolgopleiding. Wij hebben de voordelen opgeschreven.

Wij zeggen altijd hoe sneller, hoe beter. Het mooiste is natuurlijk als je kind de Nederlandse taal als tweede taal altijd bijgehouden heeft. Dus spreken, luisteren, schrijven en lezen. Mocht dit niet zo zijn, bel ons dan gerust. Dan kijken we samen welk pakket het beste aansluit bij je kind.

Nederlands als tweede taal voor kinderen inzetten? Dat hangt ervan af hoe lang je kind geen Nederlands onderwijs heeft gevolgd. Als dit langer dan een jaar geleden is, dan kunnen we met een intakegesprek en een niveautest bepalen op welk niveau je kind kan instappen.

Nederlands als tweede taal letters vader en zoon

Nederlands onderwijs op afstand bij de Wereldschool?

Jullie wonen in het buitenland en zijn op zoek naar kwalitatief goed onderwijs voor jullie kind(eren). Naast het basisonderwijs biedt de Wereldschool ook voortgezet onderwijs op afstand aan, zowel groeps- als privélessen. Tijdens een intakegesprek wordt besproken op welk niveau jouw kind kan instappen.

Meer informatie? Vraag het hier aan!
Nederlands als tweede taal kind buiten leren
Meer pakketten van de Wereldschool

Voor de jongste kinderen heeft de Wereldschool het peuterpakket ontwikkeld. Het pakket is vooral bedoeld als informatiepakket en geeft je als ouder de handvatten om op een gestructureerde wijze aan de slag te gaan met de Nederlandse taal. Het is een zeer uitgebreid pakket waarmee je je kinderen voorbereidt op groep 1.

Info peuterpakket

Wij bieden het basisonderwijs aan vanaf groep 1 tot en met groep 8. We maken gebruik van officiële lesmethodes die de meeste scholen in Nederland ook gebruiken. Jouw kinderen maken bijvoorbeeld gewoon alle toetsen die ze anders op hun Nederlandse school hadden gemaakt, denk aan de Cito-toetsen. Op deze manier kun je altijd aantonen dat zij het Nederlandse onderwijs hebben onderhouden. Daarnaast word je begeleid door een docent op afstand.

Info basisonderwijs

Wij bieden het voortgezet onderwijs aan tot aan het staatsexamen vmbo-tl, havo of vwo. Uw kind zal zelfstandig aan de slag gaan en rechtstreeks begeleid worden door een vakdocent op afstand. Je hebt een coachende rol. Volgt uw kind alleen het vak Nederlands? Dan kan hij/zij uiteindelijk een certificaat vmbo-tl, havo of vwo behalen. Dit is vaak een vereiste voor een eventuele studie in Nederland.

Info voortgezet onderwijs

Een programma in samenwerking met de internationale school. Het IB-diploma wordt geaccepteerd door universiteiten in meer dan honderd landen over de hele wereld. Een mooie start van een internationale carrière!

Info IB-programma

Probeer je eens om het volgende in te beelden: jouw ouders hebben de beslissing genomen om naar het buitenland te verhuizen. Het is voor jou de eerste keer en je spreekt de taal niet. Na een aantal weken is het tijd voor de eerste schooldag. Met het rugtasje op stap je de bus in, op naar school! Eenmaal aangekomen staat jouw nieuwe leerkracht al klaar om je te ontvangen. Ze geeft je een hand en stelt zich voor: “Bonjour, je suis Marieke.” Je suis wat? Je begrijpt er niets van!

Info talencursussen

De Wereldschool heeft nog veel meer te bieden. Wij kunnen jouw kinderen testen om het niveau te bepalen, je ondersteunen bij jouw zoektocht naar een geschikte school en ga zo maar door.

Meer over testen en advies

Reviews

Ervaringen van onze leerlingen en ouders

Starten met Nederlandse lessen voor beginners vanuit het buitenland?

Vraag vrijblijvend een intakegesprek aan voor een NT2-programma op maat.