Afstandsonderwijs via de Wereldschool

Afstandsonderwijs via de Wereldschool

Bij de Wereldschool volgen leerlingen in meer dan 109 landen het Nederlands afstandsonderwijs. Dit is een vorm van thuisonderwijs waarbij zowel alle leerlingen als de betrokken ouders voldoende begeleiding krijgen van onze bevoegde docenten. Deze vorm van onderwijs wordt aangeboden aan leerlingen op afstand via een digitale leeromgeving. De Wereldschool biedt dit aan kinderen van 2 tot en met 18 jaar die (tijdelijk) in het buitenland verblijven. Ben je een expat, een emigrant, van plan om een (wereld)reis te maken, zendeling of ouder van een topsporter? Dan zijn je kinderen van harte welkom om onze lesprogramma’s op afstand te volgen! Dit kan overal ter wereld.

flexibele instroommomenten

Flexibele planning

vakken in basis- en voortgezet onderwijs

Alle vakken in het basis- en voortgezet onderwijs

persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht en begeleiding

Online Nederlandse lessen via beeldbellen?

De voordelen

Afstandsonderwijs tijdens je emigratie, reis, uitzending of sportcarrière biedt vele voordelen, zoals:

  • Je maakt de ontwikkeling van je kind van dichtbij mee;
  • Je kind krijgt individuele aandacht;
  • Je kind werkt doelgerichter en zonder storende invloeden;
  • Er kan beter worden ingespeeld op de individuele ontwikkeling van je kind.

En nog veel meer! Wil je meer weten over de voordelen van afstandsonderwijs? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan! Onze onderwijsadviseur helpt je graag bij het beantwoorden van al je onderwijsvraagstukken. De kwaliteit van ons onderwijs kun je teruglezen op onze website. Daar zijn de schoolresultaten, schoolgids en schoolplan terug te lezen.

Onze vakken

De Wereldschool is uniek in haar soort, want wij bieden vrijwel alle vakken aan in zowel het basis- als voortgezet onderwijs. In het basisonderwijs krijgen peuters en kinderen vanaf 4 t/m 18 jaar de volgende vakken:

Lesprogramma’sPeutersBasisonderwijsVoortgezet onderwijs
Peuterpakketx
Nederlands fysiekxx
Nederlands Onlinexx
Nederlands Online+xx
Ontwikkelingsgebieden onlinex
Nederlands en Ontwikkelingsgebieden fysiekx
Rekenenxx
Begrijpend lezen fysiek en onlinex
Schrijvenx
Aardrijkskunde fysiek en onlinexx
Geschiedenis fysiek en onlinexx
Natuur en techniek fysiek en onlinex
Tehatexx
Typecursus Onlinex
Engelsx (vanaf gr. 7)x
Fransx
Duitsx
Economiex
Wiskundex
Biologiex
NaSkx
Natuurkundex
Scheikundex
IB-programmax
Nederlands voor beginners deel 1 t/m 3x (vanaf 6 jaar)
Bij de online lessen is een internetverbinding een vereiste. Bij de offline lespakketten krijgen leerlingen lesmappen met lesinstructies en fysieke les- en werkboeken.  Hierdoor kunnen leerlingen, die zich  bijvoorbeeld in gebieden bevinden waar een slechte internetverbinding is, alsnog het onderwijs blijven volgen.

De Wereldschool maakt gebruik van reguliere schoolmethodes. Heb je vragen hierover? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Nederlands voor beginners

Voor kinderen die de Nederlandse taal niet of niet voldoende beheersen, bieden we het NT2-lespakket aan. Onze NT2-docenten begeleiden leerlingen via Skype om de Nederlandse taalbeheersing, zowel schriftelijk als mondeling, op het juiste niveau te krijgen.

Nederlands onderwijs in het buitenland. In meer dan 109 landen actief en meer dan 70 jaar ervaring!

Overige diensten afstandsonderwijs

Naast de vakken in het basis- en voortgezet onderwijs bieden we onderwijskundig advies, IB-Dutch, taaltrainingen, vertaalservices en niveautesten aan.

Meer weten over de Wereldschool?

Lees hier meer over onze onderwijsorganisatie. We organiseren regelmatig online voorlichtingen voor ouders die binnenkort naar het buitenland vertrekken, zich aan het oriënteren zijn of al in het buitenland wonen. Je bent van harte welkom! Ga naar onze voorlichtingspagina en selecteer de gewenste datum. Een persoonlijk intake gesprek is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek op ons hoofdkantoor of op afstand via beeldbellen.

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Nederlands leren Portugal