Afstandsonderwijs via de Wereldschool

Bij de Wereldschool volgen leerlingen in meer dan 109 landen het Nederlands afstandsonderwijs. Dit is een vorm van thuisonderwijs waarbij zowel alle leerlingen als de betrokken ouders voldoende begeleiding krijgen van onze bevoegde docenten. Deze vorm van onderwijs wordt aangeboden aan leerlingen op afstand via een digitale leeromgeving. De Wereldschool biedt dit aan kinderen van 2 tot en met 18 jaar die (tijdelijk) in het buitenland verblijven. Ben je een expat, een emigrant, van plan om een (wereld)reis te maken, zendeling of ouder van een topsporter? Dan zijn je kinderen van harte welkom om onze lesprogramma’s op afstand te volgen! Dit  kan overal ter wereld.

Bekijk onze lesprogramma’s

Nederlands onderwijs in het buitenland. In meer dan 109 landen actief en meer dan 70 jaar ervaring!

De voordelen

Afstandsonderwijs tijdens de reis, uitzending of sportcarrière biedt vele voordelen, zoals:

• Je maakt de ontwikkeling van je kind van dichtbij mee;
  • Je kind krijgt individuele aandacht;
  • Je kind werkt doelgerichter en zonder storende invloeden;
  • Er kan beter worden ingespeeld op de individuele ontwikkeling van je kind.

En nog veel meer! Wil je meer weten over de voordelen van afstandsonderwijs? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan! Onze onderwijsadviseur helpt je graag bij het beantwoorden van al je onderwijsvraagstukken. De kwaliteit van ons onderwijs kun je teruglezen op onze website. Bekijk op die pagina de schoolresultaten, schoolgids en schoolplan.

Onze vakken

De Wereldschool is uniek in haar soort, want wij bieden alle vakken aan in zowel het basis- als voortgezet onderwijs. In het basisonderwijs krijgen peuters en kinderen vanaf 4 tot met 8 jaar de volgende vakken:

• Speel- en leermateriaal (alleen voor peuters van 2 t/m 3 jaar)
  • Nederlands , Online en/of Online+
  • Ontwikkelgebieden (alleen t/m groep 2: rekenen, motoriek, beweging en knutselen)
  • Rekenen
  • Begrijpend lezen fysiek en Online
  • Schrijven
  • Aardrijkskunde
  • Geschiedenis
  • Natuur en techniek
  • Muziek
  • Tehatex
  • Frans
  • Engels
  • Typecursus Online

In het voortgezet onderwijs bieden we de volgende vakken aan:

• Nederlands fysiek, Online en/of Online+
  • Engels
  • Frans
  • Duits
  • Economie
  • Wiskunde
  • Aardrijkskunde
  • Geschiedenis
  • NaSk
  • Natuurkunde
  • Scheikunde

Bij de online lessen is een internetverbinding een vereiste. Bij de offline lespakketten krijgen leerlingen lesmappen met lesinstructies en  fysieke les- en werkboeken.  Hierdoor kunnen leerlingen die zich  bijvoorbeeld in gebieden bevinden waar een slechte internetverbinding is alsnog het onderwijs blijven volgen.

De Wereldschool maakt gebruik van reguliere schoolmethodes. Heb je vragen hierover? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

NT2: Nederlands als tweede taal

Voor kinderen die de Nederlandse taal niet of niet voldoende beheersen, bieden we het NT2 lespakket aan. Onze NT2-docenten begeleiden leerlingen via Skype om de Nederlandse taalbeheersing, zowel schriftelijk als mondeling, op het juiste niveau te krijgen.
Informatie NT2

Overige  diensten afstandsonderwijs

Naast de vakken in het basis- en voortgezet onderwijs bieden we onderwijskundig advies, IB-Dutch, taaltrainingen, vertaalservices en niveautesten aan.

Meer weten over de Wereldschool?

We organiseren regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten voor ouders die binnenkort naar het buitenland vertrekken of zich aan het oriënteren zijn. Je bent van harte welkom! Ga naar onze voorlichtingspagina en selecteer de gewenste datum. Een persoonlijk intake gesprek is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek op ons hoofdkantoor of op afstand via Skype.