nederlands onderwijs in het buitenland lesprogramma's Wereldschool

Ben jij op zoek naar Nederlands onderwijs in het buitenland?

Wereldschool biedt diverse lespakketten die aansluiten bij jouw kind(eren)

Persoonlijke begeleiding
Flexibel onderwijs
Altijd kwalitatief goed Nederland onderwijs
Verbinding Nederlandse identiteit
Gaat mee met de onderwijstrends

Kies uit de volgende lesprogramma’s:

Kind aan het schrijven

Nederlandse lesprogramma’s in het buitenland voor kinderen

Woon je met je gezin in het buitenland of zijn er plannen om met je gezin naar het buitenland te verhuizen? Voor langere tijd, vanwege het werk of een langgekoesterde droom? Wil je dat jouw kinderen Nederlandse lesprogramma’s volgen in het buitenland of specifieke vakken in het Nederlands? Op het moment dat het jullie uitkomt? Dan is de Wereldschool een goede basis voor jullie verblijf en onderwijs in het buitenland.

De Wereldschool biedt flexibel Nederlandse lesprogramma’s aan kinderen van 2,5 t/m 18 jaar wereldwijd. Voor iedere leeftijd een Nederlands lespakket dat aansluit bij de leerbehoefte van je kind. Hierdoor kan je kind altijd de gewenste vervolgopleiding kiezen. In het buitenland of gewoon weer in Nederland.

Het onderwijs volgen via de Wereldschool kan gewoon thuis aan de keukentafel, in het vliegtuig, op de boot of de bus, noem het maar op. Kwalitatief goede Nederlandse lesprogramma’s voor kinderen in het buitenland, waar dan ook en wanneer dan ook. Met het onderwijs via de Wereldschool voorkom je een (taal)achterstand!

Meisje achter laptop les Wereldschool

Waarom Nederlands afstandsonderwijs?

Kies voor Nederlands afstandsonderwijs, zodat jouw kinderen:

Ontdek samen met ons wat voor jou echt belangrijk is in het onderwijs en ontvang persoonlijk advies op maat.

Nederlands onderwijs in het buitenland, hoe werkt dat?

Jullie wonen in het buitenland of gaan verhuizen naar het buitenland. En zijn op zoek naar Nederlands onderwijs voor jullie kinderen? Voor korte of langere tijd, misschien wel permanent. Maar hoe gaan jullie het onderwijs regelen voor jullie kinderen?

De Nederlandse taal en cultuur blijft belangrijk voor jullie en daarom kiezen jullie er bewust voor om Nederlands onderwijs in het buitenland te volgen. Bij de Wereldschool bieden we hetzelfde lesprogramma aan als op het regulier basis- en voortgezet onderwijs in Nederland.

We werken met online en offline lesprogramma’s op maat, zodat het onderwijs goed aansluit bij jullie kind(eren). Leerjaar of vak voltooid? Dan ontvangt je kind een officieel rapport of diploma. Vertrekken jullie na bepaalde tijd weer terug naar Nederland, dan zitten de kinderen op hetzelfde niveau als hun Nederlandse klasgenoten.

Een vrouw die een kind lesgeeft

Nederlandse les volgen in het buitenland?

Wil je graag dat jullie kind Nederlands basis- of voortgezet onderwijs volgt tijdens jullie verblijf in het buitenland? Wil je het Nederlands taalniveau van je kind verhogen of laten aansluiten met leeftijdsgenoten in Nederland? Zijn jullie samen met de kinderen veel onderweg en zoeken jullie naar een flexibele, kwalitatief goede invulling van Nederlands onderwijs voor jullie kinderen?

Bij de Wereldschool bieden we de mogelijkheid om een eigen vakkenpakket samen te stellen. Een aantal losse vakken, een los vak of een volledig lesaanbod in het Nederlands aan voor leerlingen van 2,5 tot en met 18 jaar. Een lespakket op het juiste niveau van jouw kind, inclusief begeleiding en lesmaterialen. Heeft jouw kind het voortgezet onderwijs afgerond, dan wordt er net als alle andere kinderen in Nederland examen gedaan. De Wereldschool is de enige school die leerlingen opleidt tot het staatsexamen.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, wij denken graag met je mee. Meld je aan en we maken gauw een afspraak.

Met ons in gesprek komen op een door jou gekozen moment?

Online peuter- en basisonderwijs
in het buitenland

De leeftijd dat kinderen naar de basisschool gaan varieert per land. In Nederland start je kind vanaf het 4de jaar. Wil je jouw peuter voorbereiden op het basisonderwijs in het buitenland of het vak Nederlands in groep 1? Is je kind 2,5 of 3 jaar? Dan biedt de Wereldschool hier een passend lesprogramma voor. 

Met het flexibele en online peuterprogramma gaat je peuter op een uitdagende wijze aan de slag met de Nederlandse taal. Voor kinderen vanaf 4 jaar biedt de Wereldschool het vak Nederlands los aan voor kinderen in groep 1 t/m 8.

Hebben jullie behoefte aan andere vakken, dan is dit ook mogelijk. Wil je je kind het complete basisonderwijsprogramma laten volgen? Dat kan met ons BO Compleet pakket. De lesprogramma’s worden flexibel aangeboden en passen bij de leerbehoefte van jouw kind. Wil je weten hoe het werkt? We vertellen je graag meer over het online basisonderwijs in het buitenland tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Online vervolgonderwijs in het buitenland – Het complete VO 1 ™ 6.

Wil je graag online voortgezet onderwijs in het buitenland ook in het Nederlands aanbieden voor jouw kind? Wij bieden alle vakken aan leerlingen in klas 1 t/m 6 op het vmbo-tl, havo en vwo niveau. Het lesprogramma wordt digitaal aangeboden. Is er behoefte voor één vak, een aantal losse vakken of het volledig lesaanbod in het juiste profiel, niveau of leerjaar? Alles is mogelijk. Met het VO Compleet pakket volgt je kind alle vakken op het juiste niveau, inclusief groeps- en privélessen.

Heeft je kind het online voortgezet onderwijs in het buitenland afgerond, dan gaat je kind net als alle andere kinderen in Nederland examen doen. De Wereldschool is de enige school die leerlingen opleidt tot het staatsexamen.

Veelgestelde vragen over Nederlands onderwijs in het buitenland

Nee, de Wereldschool geeft onderwijs volgens het Nederlands curriculum. We gebruiken hiervoor lesmateriaal vanuit de meest voorkomende lesmethodes. Het voordeel is dat je kind zo weer kan instappen in het Nederlands onderwijs bij eventueel terugkeer in Nederland.

Dat kan via onze zusterorganisatie IVIO@School. IVIO@School richt zich op leerlingen van VSO-scholen en leerlingen die een specifieke leerbehoefte hebben.

We maken gebruik van OnderwijsOnline. Daarin communiceer je met de docent en wordt de studievoortgang bijgehouden. We maken ook gebruik van een itslearning (dit is een elektronische leeromgeving).

Nederlandse en Vlaamse kinderen die wonen in het buitenland kunnen Nederlands onderwijs volgen op een lokale Nederlandse dag- of NTC school in de omgeving. Er kan ook gekozen worden voor afstandsonderwijs en dat kan op een plek naar keuze gevolgd worden. Er zijn ook een paar Europese scholen die het Europese curriculum aanbieden.

Is het volgen van de lessen van de Wereldschool voldoende voor de leerplichtambtenaar?
Wil je meer over leerplicht van kinderen tussen de 4 en 18 jaar in het buitenland weten? Vraag dan de whitepaper aan voor meer informatie. Of meld je aan voor een online voorlichting voor ouders.

Gratis adviesgesprek over Nederlands onderwijs in het buitenland?

Wil je jouw kind Nederlands onderwijs in het buitenland laten volgen? Voor de binding met Nederland, maar mogelijk ook voor de terugkeer later?

In een gratis adviesgesprek met één van onze onderwijsadviseurs kunnen wij je voorzien van vrijblijvend advies en kun je rustig al jouw vragen aan ons stellen. Afhankelijk van jouw situatie geven wij een passend en deskundig onderwijsadvies. Meld je vandaag nog aan voor een vrijblijvend adviesgesprek of bel +31 320-22 99 27.

Een vrouw die een kind lesgeeft

Reviews

Ervaringen van onze leerlingen en ouders

Vind het beste lesprogramma voor jouw kind!

Bespreek jouw situatie met één van onze onderwijsadviseurs.

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!