Nederlands onderwijs in het buitenland

Bij de Wereldschool kunt u kiezen voor een specifiek vak, bijvoorbeeld alleen Nederlands of geschiedenis. Ook kunt u voor het volledige basisonderwijs en voortgezet onderwijs kiezen. Interessant wanneer er geen goede school in de buurt is. Wij zijn de enige school die opleiden tot het staatsexamen vmbo-tl, havo of vwo. Dit kan gewoon thuis achter de keukentafel… of in het vliegtuig, op de boot of de bus, noem het maar op. Kwalitatief goed onderwijs, waar dan ook, wanneer dan ook. Met een lespakket van de Wereldschool voorkomt u een (taal)achterstand!  

Waarom Nederlands afstandsonderwijs?  

Zodat… 
 • uw kinderen zonder achterstand kunnen instromen (40% van de emigranten keert uiteindelijk weer terug); 
 • uw kinderen kwalitatief goed onderwijs aangeboden krijgen (dit is niet in alle landen een garantie); 
 • uw kinderen contact met familie en vrienden kunnen onderhouden (leuk voor opa en oma); 
 • uw kinderen later de mogelijkheid hebben een studie in Nederland te doen; 
 • uw kinderen vanwege hun meertaligheid bijzonder aantrekkelijk zijn op de arbeidsmarkt! 
.

Lespakketten Wereldschool

 • 7-15 Jaar

  Nieuw! 7-15 jaar: Skypepakket

  Skypepakket

  Voor de groepen 4-8 en klas 1-3 (vmbo tl, havo, vwo) biedt de Wereldschool een volledig online pakket met wekelijkse skypelessen aan. Uw kind krijgt van onze professionele docenten wekelijks uitleg en huiswerkopdrachten voor de week mee.

  Lees meer
 • 2-4 Jaar

  2-4 jaar: Peuterpakket

  Peuterpakket

  Voor de jongste kinderen heeft de Wereldschool het peuterpakket ontwikkeld. Het pakket is vooral bedoeld als informatiepakket en geeft u als ouder de handvaten om op een gestructureerde wijze aan de slag te gaan met de Nederlandse taal. Het is een zeer uitgebreid pakket waarmee u uw kinderen voorbereidt op groep 1.  

  Lees meer
 • 4-12 Jaar

  4-12 jaar: Basisonderwijs op afstand

  Basisonderwijs op afstand

  Wij bieden het basisonderwijs aan vanaf groep 1 tot en met groep 8. We maken gebruik van officiële lesmethodes die de meeste scholen in Nederland ook gebruiken. Uw kinderen maken bijvoorbeeld gewoon alle toetsen die ze anders op hun Nederlandse school hadden gemaakt, denk aan de Cito-toetsen. Op deze manier kunt altijd aantonen dat zij het Nederlandse onderwijs hebben onderhouden. Daarnaast wordt u begeleid door een docent op afstand.

  Lees meer
 • 12-18 Jaar

  12-18 jaar Voortgezet onderwijs op afstand

  Voortgezet onderwijs op afstand

  Wij bieden het voortgezet onderwijs aan tot aan het staatsexamen vmbo-tl, havo of vwo. Uw kind zal zelfstandig aan de slag gaan en rechtstreeks begeleid worden door een vakdocent op afstand. U heeft een coachende rol. Volgt uw kind alleen het vak Nederlands? Dan kan hij/zij uiteindelijk een certificaat vmbo-tl, havo of vwo behalen. Dit is vaak een vereiste voor een eventuele studie in Nederland.

  Lees meer
 • 6-18 Jaar

  6-18 jaar Nederlands als tweede taal

  Nederlands als tweede taal

  Voor kinderen die de taal niet of beperkt beheersen, hebben wij het NT2-pakket ontwikkeld: Nederlands als tweede taal. Uw kind zal via Skype les krijgen van een docent op afstand. U spreekt samen met de docent af wanneer de Skypelessen plaatsvinden, dit kan bijvoorbeeld ook in de avond of in de weekenden.

  Lees meer
 • 15-18 Jaar

  IB-Programma

  IB-Programma

  Een programma in samenwerking met de internationale school. Het IB-diploma wordt geaccepteerd door universiteiten in meer dan honderd landen over de hele wereld. Een mooie start van een internationale carrière!

  Lees meer
 • 4-18 Jaar

  Voorbereidende talencursus

  Voorbereidende talencursus

  Probeert u eens om het volgende in te beelden: uw ouders hebben de beslissing genomen om naar het buitenland te verhuizen. Het is voor u de eerste keer en u spreekt de taal niet. Na een aantal weken is het tijd voor de eerste schooldag. Met het rugtasje op stapt u de bus in, op naar school! Eenmaal aangekomen staat uw nieuwe leerkracht al klaar om u te ontvangen. Ze geeft u een hand en stelt zich voor: “Bonjour, je suis Marieke.”Je suis wat? U begrijpt er niets van!

  Lees meer
 • 4-18 Jaar

  Testen en advies

  Testen en advies

  De Wereldschool heeft nog veel meer te bieden. Wij kunnen uw kinderen testen om het niveau te bepalen, u ondersteunen bij uw zoektocht naar een geschikte school en ga zo maar door.

  Lees meer

Verhalen van leerlingen en ouders

0
Leerlingen
Per jaar
0
Landen
Leerlingen in meer dan 100 landen
0
Leerkrachten
Werken voor ons
0
Lespakketten
Verkocht

Uitspraak van de week

Bo Karpes

12 jaar

Toen ik hoorde dat we zouden gaan rondreizen in Amerika, had ik al een middelbare school uitgekozen! Ik was helemaal verliefd op die school en super blij met mijn advies. Ik had heel veel zin om naar de brugklas te gaan. Toen moest ik vertellen dat ik weg zou gaan en dat vond ik best wel moeilijk.

Bekijk meer