Wereldreis met leerplichtige kinderen

Een reis is een bijzondere ervaring en een enorme verrijking voor uw kinderen. Een ander land, andere cultuur, ander eten en andere normen en waarden. Uw kinderen komen gegarandeerd een stuk rijker terug. Echter is het vanwege de leerplicht niet altijd makkelijk om een dergelijke reis met kinderen te maken.

Leerplicht is schoolplicht!

Uw kind is leerplichtig vanaf de eerste dag van de maand nadat een kind 5 jaar wordt tot het behalen van een startkwalificatie. Een startkwalificatie is een havo of vwo diploma of een mbo-diploma vanaf niveau 2.

Leerplicht is schoolplicht in Nederland. Thuisonderwijs/afstandsonderwijs is in de basis niet toegestaan. Kinderen moeten namelijk fysiek in een schoolgebouw aanwezig zijn. Kan de reis nu niet doorgaan? Nee, er zijn gelukkig meer wegen die naar Rome leiden. In de whitepaper kunt u lezen welke mogelijkheden u heeft.

Download de gratis whitepaper

Dit onderwerp is behoorlijk omvattend. Samen met Carolien de Bruijn, ook wel de Wikileerplicht van Nederland genoemd, hebben wij een webinar georganiseerd over de leerplicht. Ook hebben wij een whitepaper geschreven. Deze is gratis te downloaden via de onderstaande link.

Meld u aan voor de voorlichtingsbijeenkomst

We bespreken de leerplicht uitgebreid tijdens een van onze voorlichtingsbijeenkomst. Daarnaast ontmoet u tijdens deze dag andere gezinnen. Een mooi moment om ervaringen met elkaar uit te wisselen! Klik op de onderstaande link voor de verschillende data!

Aanmelden voorlichtingsbijeenkomst

Uitschrijven en verzekeringen

Grote kans dat het advies zal zijn om jullie uit te schrijven uit de Basisregistratie Personen (BRP). Dit heeft natuurlijk wel consequenties, vooral op gebied van verzekeringen. Onze partner JoHo kan u meer uitleg geven rondom uw internationale verzekeringen & administratieve regelzaken. Wilt u direct uw persoonlijke situatie en vragen voorleggen vul dan het adviesformulier in.

Verhalen van leerlingen en ouders

Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk het overzicht!