Groep 8 leerlingen hebben de eindtoets succesvol afgerond

resultaat route8 eindtoets wereldschool

De uitslagen van de eindtoets zijn, na wat strubbelingen door een landelijke fout in de puntentelling, bekend. Best spannend zo’n eindtoets, maar onze leerlingen hebben het weer fantastisch gedaan!
In april kregen alle groep 8 leerlingen bij de Wereldschool de kans om de officiële eindtoets te maken.

Al jaren behalen de leerlingen bij de Wereldschool prachtige resultaten voor deze toets. De score ligt ook dit jaar weer boven het landelijk gemiddelde.

De maximale score bij de eindtoets (Route 8) is 300. De gemiddelde landelijke score op deze toets is 204 (advies: VMBO GT-HAVO). De Wereldschoolleerlingen hebben een gemiddelde score van 240,4(HAVO/VWO) behaald.

resultaat route8 eindtoets wereldschool

Los van de mooie prestaties, zijn wij natuurlijk ontzettend trots op onze leerlingen die zo hun best gedaan hebben voor deze belangrijke toets. Want vanuit het buitenland zelfstandig deze toets maken is best een extra uitdaging.

“We zaten tijdens de toets in een campertje in Japan, geparkeerd voor de buurtsuper die goede WiFi had. Weer eens wat anders dan in de klaslokaal”. (Suzanne Vroemen).

Maximale score

De Wereldschool had dit jaar 36 deelnemende leerlingen. 18 leerlingen daarvan hebben op 1 of meerdere onderdelen de maximale score behaald. Bij de Route 8 betreft dit een score van 300.

Taal (Nederlands)

Alle Wereldschoolleerlingen verblijven in het buitenland en horen dagelijks vreemde talen om zich heen. Desondanks, hebben Wereldschoolleerlingen laten zien dat zij over een grote woordenschat beschikken. Met een gemiddelde score van 265 is Woordenschat het best scorende onderdeel op de eindtoets!

De Wereldschoolleerlingen hebben op alle taalonderdelen samen een gemiddelde score van 241 behaald. Terwijl het landelijke gemiddelde op 204 punten ligt.

Rekenen

Naast de taalonderdelen, wordt er ook op rekenen goed gescoord.  Met een gemiddelde score van 239 ligt ook dit ver boven het landelijk gemiddelde van 204.

Route 8 – Eindtoets

De Wereldschool heeft ervoor gekozen om als eindtoets de Route 8 aan te bieden. Deze toets is namelijk online te maken en binnen een bepaalde tijdsbestek flexibel in te plannen. Route 8 is een adaptieve toets wat inhoudt dat op basis van je antwoord bij een vraag het niveau van de volgende vraag wordt bepaald. Op deze manier heeft elke leerling een unieke toets die bij zijn/haar niveau past.

Vragen over onze eindtoetsen?

Heb je vragen over deze toets of over groep 8 bij de Wereldschool? Neem dan hier contact met ons op voor informatie en persoonlijk advies. Wil je graag meer weten over de kwaliteit van ons onderwijs? Raadpleeg dan onze pagina ‘Kwaliteit‘.

 

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!