fbpx
Gratis groepslessen basisonderwijs

Gratis groepslessen leerlingen in het basisonderwijs

Voor leerlingen die drie of meer vakken volgen bij de Wereldschool

Flexibele planning
Alle vakken in het basis- en
voortgezet onderwijs
Persoonlijke aandacht
en begeleiding

Voor leerlingen in groep 6- 8

Vanaf september 2022 start de Wereldschool met groepslessen voor kinderen in groep 6 t/m 8 die minimaal drie vakken volgen bij de Wereldschool.  Omdat deze leerlingen vaak niet naar school gaan in het land waar ze wonen of doordat ze reizen, is het fijn om via de groepslessen in contact te staan met andere Nederlandse kinderen. Tijdens de lessen worden er (wereld)thema’s behandeld en staat het samen Nederlands praten, het samenwerken en vooral plezier met elkaar voorop. Buitenom de lessen kunnen de kinderen via de groepschat in contact blijven met elkaar.

De lessen worden om de week verzorgd door juf Jiska op woensdag om 10.00u en 15.30u Nederlandse tijd.

Volledig onderwijs

Kan mijn kind naast Nederlands ook nog andere vakken volgen?

Ja, zeker! Het unieke concept van de Wereldschool zorgt ervoor dat je overal ter wereld de vakken Nederlands, rekenen, begrijpend lezen, schrijven, natuur en techniek, aardrijkskunde en geschiedenis kan volgen.

Bij rekenen oefen je met de rekenstrategieën zoals dat in Nederland wordt aangeleerd en bij geschiedenis leer je meer over de Nederlandse geschiedenis.

Aanmelden

Schrijf je kind(eren) nu in voor het volledige lespakket basisonderwijs of enkele vakken en krijg gratis 18 groepslessen cadeau.

Voorwaarden

Even voorstellen

Mijn naam is juf Jiska en ik ben docent bij de Wereldschool. En wat is het leuk om voor de Wereldschool te werken. Ik geniet van de contacten met de kinderen over de hele wereld en ik ben blij dat ik hen kan begeleiden in het Nederlandse Onderwijs.

Ik woon in Den Haag, in Nederland, maar ga er regelmatig op uit. Ik hou van reizen en samen met mijn vriend rijden we dan ook regelmatig rond met onze camper. 

Ik kijk er naar uit om tijdens de groepslessen met een groep Nederlandse kinderen samen te werken en lekker veel Nederlands te praten. Hopelijk jullie ook!
Tot snel!

Vind jij het belangrijk dat jouw kinderen de Nederlandse taal blijven ontwikkelen?

Schrijf je kind vandaag nog in en ontvang een lespakket op maat.

Het rapport van jouw kind

Wij zijn officieel erkend door het Ministerie van Onderwijs voor het geven van basisonderwijs in het buitenland. Dit maakt dat je kunt aantonen dat jouw kinderen Nederlands onderwijs hebben onderhouden én ook nog eens op hoog niveau.

Tevens zijn we officieel aangesloten bij Stichting Nederlands Onderwijs in het buitenland (Stichting NOB). Net als iedere school krijgen onze leerlingen een eindrapport aan het einde van het jaar.

Daarnaast kunnen ouders en leerlingen te allen tijde tussentijds via de digitale leeromgeving OnderwijsOnline de cijfers en het gemiddelde bekijken. Er is ook een voortgangsgesprek met de docent waarin o.a. cijferlijst/resultaten besproken worden.

Betrokken en bevoegde docenten

De Wereldschool heeft wereldwijd docenten die onze leerlingen begeleiden. De docenten verblijven voornamelijk in Nederland, maar ook in landen zoals Hongarije, Koeweit en de Verenigde Staten. Ze zijn erg betrokken en een belangrijke stimulans voor onze leerlingen. Onze docenten:

Wil je kennismaken met onze docenten? Lees het verhaal van Wereldschool docent Hetty, Heleen, Izaac en Ellemieke.

Veelgestelde vragen

Ja, we zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs en Cultuur. Ook krijgen we om de vier jaar een kwaliteitsrapport van de onderwijsinspectie. Hierdoor voldoet ons onderwijs kwaliteit aan de eisen. We zijn ook aangesloten bij Stichting NOB. Ga naar onze pagina kwaliteit voor meer informatie.

Op ieder moment van het jaar is inschrijven bij ons mogelijk. Dit kan online of op aanvraag via een digitaal aanmeldformulier. Voor dit aanmeldformulier, neem dan contact met ons op.

We bieden (bijna) alle vakken aan in het basis- en voortgezet onderwijs. Meer informatie over de vakken krijg je tijdens een vrijblijvend adviesgesprek via de telefoon of per e-mail.

online les Wereldschool Nederlands beeldbellen

Nederlands onderwijs op afstand bij de Wereldschool?

Jullie wonen in het buitenland en zijn op zoek naar kwalitatief goed onderwijs voor jullie kind(eren). Naast het basisonderwijs biedt de Wereldschool ook voortgezet onderwijs op afstand aan, zowel groeps- als privélessen. Tijdens een intakegesprek wordt besproken op welk niveau jouw kind kan instappen.

Meer pakketten van de Wereldschool

Voor de jongste kinderen heeft de Wereldschool het peuterpakket ontwikkeld. Het pakket is vooral bedoeld als informatiepakket en geeft je als ouder de handvatten om op een gestructureerde wijze aan de slag te gaan met de Nederlandse taal. Het is een zeer uitgebreid pakket waarmee je je kinderen voorbereidt op groep 1.

Info peuterpakket

Wij bieden het basisonderwijs aan vanaf groep 1 tot en met groep 8. We maken gebruik van officiële lesmethodes die de meeste scholen in Nederland ook gebruiken. Jouw kinderen maken bijvoorbeeld gewoon alle toetsen die ze anders op hun Nederlandse school hadden gemaakt, denk aan de Cito-toetsen. Op deze manier kun je altijd aantonen dat zij het Nederlandse onderwijs hebben onderhouden. Daarnaast word je begeleid door een docent op afstand.

Info basisonderwijs

Wij bieden het voortgezet onderwijs aan tot aan het staatsexamen vmbo-tl, havo of vwo. Uw kind zal zelfstandig aan de slag gaan en rechtstreeks begeleid worden door een vakdocent op afstand. Je hebt een coachende rol. Volgt uw kind alleen het vak Nederlands? Dan kan hij/zij uiteindelijk een certificaat vmbo-tl, havo of vwo behalen. Dit is vaak een vereiste voor een eventuele studie in Nederland.

Info voortgezet onderwijs

Een programma in samenwerking met de internationale school. Het IB-diploma wordt geaccepteerd door universiteiten in meer dan honderd landen over de hele wereld. Een mooie start van een internationale carrière!

Info IB-programma

Probeer je eens om het volgende in te beelden: jouw ouders hebben de beslissing genomen om naar het buitenland te verhuizen. Het is voor jou de eerste keer en je spreekt de taal niet. Na een aantal weken is het tijd voor de eerste schooldag. Met het rugtasje op stap je de bus in, op naar school! Eenmaal aangekomen staat jouw nieuwe leerkracht al klaar om je te ontvangen. Ze geeft je een hand en stelt zich voor: “Bonjour, je suis Marieke.” Je suis wat? Je begrijpt er niets van!

Info telencursussen

De Wereldschool heeft nog veel meer te bieden. Wij kunnen jouw kinderen testen om het niveau te bepalen, je ondersteunen bij jouw zoektocht naar een geschikte school en ga zo maar door.

Meer over testen en advies

Reviews

Ervaringen van onze leerlingen en ouders

Wil je dat jouw kinderen ook in contact komen met andere leerlingen?

Schrijf je kind vandaag nog in en ontvang een lespakket op maat.

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!