Nederlands als tweede taal (NT2)

Ons Emigrantenpakket wordt vernieuwd!

Deel 1 is beschikbaar per maart 2017 en heet voortaan NT2.

Vervolgdelen zijn in ontwikkeling. De oude delen 2 t/m 6 zijn nog verkrijgbaar.

De Wereldschool biedt een taalprogramma aan voor Nederlandstalige kinderen die geëmigreerd zijn naar of geboren in het buitenland. Zonder een gestructureerd en regelmatig taalaanbod, verleren kinderen snel het Nederlands. Met dit pakket kunnen kinderen van 6-12 jaar hun Nederlands spelenderwijs onderhouden en ontwikkelen. Het is creatiever en vrijblijvender samengesteld dan de leerstof van het basisonderwijs.

Instapniveau

Om met deel 1 te kunnen beginnen hoeft de leerling nog niet te kunnen lezen en schrijven. Wel moet het kind een beperkte Nederlandse woordenschat hebben en Nederlands kunnen spreken en begrijpen. Heeft uw kind nog helemaal geen basis dan kan uw kind beginnen met ons NT2 Start pakket en daarna doorgaan met deel 1.

Inhoud deel 1

• Om de week een skypeles, 16 in totaal, 20 minuten per keer, gegeven door één van onze docenten Nederlands
  • Leren lezen en schrijven staat centraal naast de woordenschat
  • Minimaal 30 weken opdrachten, verhalen, leesoefeningen en spelling in onze elektronische leeromgeving
  • Tijdsbesteding gemiddeld 2 uur per week
  • Afsluiting met een certificaat
  • Mogelijkheid daarna verder te gaan met een volgend deel
  • Verkrijgbaar vanaf 1 maart 2017

Materialen

• Set woordkaarten en letterkaarten
  • Spel
  • Drie leesboeken
  • Werkboekje taal
  • Online deel met veel filmpjes, leesopdrachten, oefeningen en werkbladen

Meer informatie?

Meer weten? Vul dan het contactformulier in door op de onderstaande link te klikken.

Let op!

Het emigrantenpakket biedt structuur om de Nederlandse taal te onderhouden te ontwikkelen, maar het kan niet het  pakket Nederlands van de Wereldschool vervangen. Ook is het niet mogelijk om na afronding van deel 6 over te stappen naar het middelbare school programma. Wilt u de mogelijkheid open houden dat uw kind (op latere leeftijd) in kan stromen op een Nederlandse onderwijsinstelling, dan adviseren wij een pakket Nederlands voor basisonderwijs aan te schaffen.