fbpx

Contact met je klasgenoten tijdens je reis

Contact met het thuisfront bij emigratie of (wereld)reis

contact met je klasgenoot tijdens reis of emigratie

Wij krijgen vaak de vraag van ouders hoe andere emigranten of reizigers het contact met het thuisfront, en dan in het bijzonder de klas, onderhouden. We hebben het geluk dat er in de 21e eeuw natuurlijk genoeg software op de markt is waarmee het onderhouden van contact gemakkelijk en voordelig kan.

Denk bijvoorbeeld aan Skype, WhatsApp, FaceTime, Viber en ga zo maar door. Misschien ken jij nog wel een beter (gratis) programma?

Maar hoe zorg je er nou voor dat je kinderen bij de klas betrokken blijven? Een leuk idee is om voor, maar ook tijdens je reis, een presentatie te geven. Bespreek dit van te voren met de leerkracht. Wij zijn er zeker van de bijna iedere leerkracht hier voor open staat!

Presenteer je reisplannen!

Isabelle, inmiddels een oud-leerling van de Wereldschool, heeft bij terugkomst een spreekbeurt gehouden over haar reis. Gelukkig voor Isabelle leverde dit haar ook nog een heel mooi cijfer op! De spreekbeurt heeft Isabelle achteraf gedaan. Maar het kan natuurlijk ook tijdens je reis.

Dus zorg ervoor dat je een computer met Skype op je paklijstje hebt staan. Prik samen met de docent een dag en tijdstip en houd op deze manier je klasgenootjes op de hoogte van jouw avonturen. Op deze manier blijf jij betrokken bij je klas en de klas betrokken bij jou!

Op zoek naar materialen van de Wereldschool?

Heb je materialen voor je spreekbeurt nodig? Dan zijn wij natuurlijk bereid om deze toe te sturen. Laat het gerust weten!

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!