Een meertalige opvoeding?

Een meertalige opvoeding? Door globalisatie wordt de wereld kleiner, door meertalig juist weer groter! Met de komst van het internet vervagen de landgrenzen. Steeds meer ouders kiezen ervoor om hun kinderen meertalig op te voeden. Verstandig, want op deze manier versterkt u de positie van uw kinderen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het brein van een meertalig kind een stuk flexibeler en kunnen kinderen zich op verschillende manieren in taal uitdrukken.

Gratis webinar meertalig opvoeden

Meertalig opvoeden is niet altijd makkelijk. Hoe ga je bijvoorbeeld met een kind om die duidelijk een voorkeurstaal heeft en weigert in de 2e of zelfs 3e taal te spreken? Hoe ga je om met kinderen die verschillende talen door elkaar mixen? Hoe zit het precies met de ontwikkeling van de hersenen? Op dit soort vragen zal Marinella Orioni een antwoord geven tijdens het webinar meertaligheid.

Een webinar is een online live presentatie. U kan live vragen stellen aan dé specialist op het gebied van meertaligheid: Marinella Orioni.

Aanmelden webinar

Wij bieden een tweede moment aan vanwege het enorme succes. Woensdag 24 januari 2018 09:30 Nederlandse tijd zal Marinella u meenemen in de wereld van meertaligheid. Let op! Ook dit webinar zit bijna vol. Er is plek voor maximaal 100 personen.

Komt deze dag niet uit? Dan is het verstandig u alsnog aan te melden. Wij nemen het webinar op en sturen het naar iedereen die zich aangemeld heeft. Klik op de onderstaande link om u aan te melden.

 

Aanmelden webinar meertaligheid – 24 januari 09:30

 

 

Boeken over een meertalige opvoeding

Marinella Orioni (1973) auteur van Het meertalige kind. Een eerste kennismaking (2017) enMeertalig opvoeden. Uw kind zal u dankbaar zijn (2015), Nederlandse van Italiaanse afkomst en moeder van twee drietalige kinderen, woont al jaren in Parijs en heeft een passie voor taal in het algemeen en voor meertaligheid in het bijzonder. Na het afronden van haar studie Nederlands werkte ze onder meer als docent Nederlands aan de Université Lille 3 en het Institut Néerlandais in Parijs. Tegenwoordig is ze naast het schrijven, actief met lezingen en workshops meertaligheid en interculturaliteit in binnen- en buitenland.

Marinella Orioni heeft inmiddels twee boeken over dit onderwerp geschreven: “Het meertalige kind, een eerste kennismaking” en “Meertalig opvoeden, “uw kind zal u dankbaar zijn.” De boeken zijn hier te bestellen.

 

Boek meertalig opvoeden   Boek meertaligheid

 

 

Online Nederlandse les op afstand

Kinderen leren een vreemde taal sneller op het moment dat ze de moedertaal goed beheersen. Het is namelijk makkelijker om nieuwe woorden te leren als ze deze woorden al in de moedertaal beheersen. De Wereldschool biedt online Nederlandse les op afstand aan. Dit doen we al sinds 1948 en inmiddels hebben we leerlingen in 109 landen.

Wij bieden u een gratis adviesgesprek aan met één van onze onderwijsadviseurs. Klik op de onderstaande link om een adviesgesprek aan te vragen.

 

Gratis adviesgesprek Wereldschool

 

Online nederlandse les op afstand
Sinds 1948, actief in 109 landen!
Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!