Medewerker aan het woord: Bianca Maaskant

Wie ben ik?

Hoi! Leuk dat je rondkijkt op de website van de Wereldschool. Ik ben Bianca Maaskant, 23 jaar en nu een half jaar werkzaam bij de Wereldschool. Net voordat ik hier kwam werken heb ik mijn opleiding Hogere Hotelschool afgerond. Met veel interesse in de internationale wereld en mijn specialisatie in opleiden kwam ik bij de Wereldschool terecht.

Ik ben een bezig bijtje, sta graag voor iedereen klaar en word erg enthousiast van nieuwe ideeën die ik graag uit wil voeren. Ze noemen me ook wel eens chaotisch, maar dat kan natuurlijk allemaal positief zijn toch?

Ik woon in Ermelo, dicht bij het bos en de hei samen met mijn partner Gerrald. In ons huis is het nooit stil met een lieve hond, twee poezen en aantal konijnen die rondhuppelen. We genieten van het wandelen met de hond en terrasjes pakken. We zijn veel bij onze vrienden te vinden en houden ervan gezellig drankjes te drinken en lekker te eten.

Ik kan lekker ontspannen door een avondje te gaan sporten, spelletje spelen (Ticket to ride), piano spelen of met vriendinnen naar de sauna te gaan.

Buitenland ervaring

Tijdens mijn studie heb ik een half jaar in Londen gewoond om daar stage te lopen. In Londen heb ik mezelf beter leren kennen, het was niet altijd makkelijk maar achteraf een geweldige ervaring. Er zijn nog steeds dagen dat ik deze stad ontzettend mis, de bedrijvigheid, de vele mogelijkheden en de sfeer die er hangt.  Naar een land gaan waar je niemand kent, er even alleen voorstaat en keihard moet werken kan ik iedereen aanraden!

Naast mijn stage ervaringen ben ik een echte luxe vakantiegenieter, heerlijk in een all inclusive resort of een cruise maken staan altijd hoog op mijn lijstje. Tijdens vakanties wil ik graag nieuwe plekken ontdekken en word ik gelukkig van idyllische plaatsjes.  Op mijn lijstje staat nog een keer wat minder luxe vakantie en door een land trekken om de locals te ontmoeten, spannend!

Ik heb nog zoveel landen op mijn lijstje staan om te gaan bezoeken o.a. Cuba, Thailand en Zuid Afrika. Dit jaar ga ik voor het eerst naar het Afrikaanse continent, Gambia. Ik ben erg benieuwd naar het land, de mensen en het ontdekken van een heel nieuwe cultuur. Gelukkig ben ik nog jong en heb ik (hopelijk) nog een heel leven voor me om de wereld steeds verder te ontdekken.

Wat is mijn rol bij de Wereldschool

Bij de Wereldschool ben ik werkzaam als adviseur (afstands)onderwijs. Ik sta in contact met ouders om hen te adviseren over het onderwijs tijdens een reis of emigratie. Naast het beantwoorden van mailtjes en telefoontjes, vind ik het erg leuk voorlichtingen en beurzen te organiseren. Je zal me dan ook regelmatig terugvinden om een presentatie te geven en spreek ik jouw situatie ook persoonlijk met je door. Ik word enthousiast om alle verhalen en dromen te horen van ouders en help ze daarmee graag verder!

 

Wat is uniek aan de Wereldschool

Naast de jarenlange ervaring die we al hebben, wist je dat we al sinds 1948 afstandsonderwijs organiseren, hebben wij een super team klaar staan. Een team met één doel voor ogen: goed onderwijs aanbieden zodat kinderen verbonden blijven met Nederland en/of terug kunnen stromen in het Nederlandse onderwijssysteem.

We werken met een team die het beste wil voor de leerlingen over de hele wereld en graag ouders helpt om dromen waar te maken. We nemen de tijd om jullie persoonlijke situatie door te nemen en een passend advies te geven.

Wij bieden niet alleen Nederlands aan, maar ook bijna alle vakken van het Nederlandse onderwijs, zo is kwalitatief onderwijs overal ter wereld mogelijk!

Een goede raad tot slot

Blijf dromen, er zijn zoveel mooie en nieuwe dingen in het leven te ontdekken. Ik hoop dat jouw dromen uit mogen komen!

Shane Wigmans

Heb je het verhaal van mijn collega Shane Wigmans al gelezen?

 

 

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!

 

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!