Nieuwe lespakketten voor groep 1, 2 en 3 online veel interactiever mede dankzij samenwerking met Gynzy

Gynzy Nederlands online groep 3

Per 1 september kunnen nieuwe leerlingen voor groep 1, 2 en 3 starten met een vernieuwd lespakket Nederlands. Voor deze nieuwe lespakketten zijn wij een samenwerking aangegaan met Gynzy. Gynzy is een digitaal leerplatform voor het basisonderwijs. Voor groep 1, 2 en 3 willen wij dit dan ook graag inzetten om naast de methodelessen kinderen online en spelenderwijs aan de slag te laten gaan met het Nederlands.

Groep 1 en 2

Sinds oktober vorig jaar zijn groep 1/2 voor het fysieke lespakket al over op Schatkist 3e editie. Hier schreven we eerder al over.
Per 1 september gaat ook de online versie over op deze nieuwe editie van Schatkist voor het vak Nederlands. Inhoudelijk is het hetzelfde, maar het leuke van online is dat het interactiever is voor de leerling en de rol van de ouder minder intensief is. Er zijn in dit  nieuwe pakket meer voorleesfilmpjes, luisterverhalen, informatieve filmpjes,  interactieve schoolplaten en we maken weer gebruik van De Voorleeshoek. Het oefenen in Gynzy is nieuw en wordt ingezet om te oefenen met onder andere het rijmen en kennismaken met letters en klanken.
De eerste keer legt de ouder aan de hand van de instructies in itslearning een nieuw lesdoel uit rondom bijv. eindrijm of een nieuwe klank. Maar een volgende keer oefent de leerling dit verder in Gynzy en hoeft de ouder bij die activiteit dus geen les te geven.
En in het najaar wordt dit online pakket nog aangevuld met muziekfilmpjes waarin kinderen nieuwe liedjes leren.

Gynzy Nederlands online groep 1 en 2

Groep 3

Sinds januari is groep 3 het fysieke lespakket vernieuwd naar Veilig Leren Lezen Kim-versie. Hier schreven we eerder al over. Per 1 september gaat ook de online versie over op deze nieuwe editie van Veilig Leren Lezen.  Ook hiervoor geldt dat de inhoud gelijk is, maar het leuke van online is dat het interactiever is voor de leerling en de rol van de ouder minder intensief is. Er zijn voorleesfilmpjes, informatieve filmpjes, interactieve schoolplaten en ook in groep 3 wordt er dus geoefend met behulp van Gynzy.  In groep 3 wordt Gynzy ingezet voor het onderdeel spelling.
De eerste keer legt de ouder aan de hand van de instructies in itslearning een nieuw lesdoel uit rondom bijv. luisterwoorden met drie medeklinkers (strik). Maar een volgende keer oefent de leerling dit verder in Gynzy en hoeft de ouder bij de betreffende activiteit dus geen les te geven. Het werken met Gynzy betekent bijvoorbeeld ook dat oefendictees soms in Gynzy worden geoefend en niet alleen door de ouder worden afgenomen.

 

Gynzy Nederlands online groep 3

 

Meer weten over lespakket Nederlands in groep 1, 2 en 3?

Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. We bespreken de verschillen per lespakket en wat het beste aansluit bij jullie behoefte. Vraag een gratis adviesgesprek aan via onze website en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!