Onderwijs in het buitenland

Terwijl u nog volop aan het integreren bent, gaan de alledaagse zaken van start. U zult gaan werken en uw kinderen zullen onderwijs moeten gaan volgen. Wat natuurlijk erg belangrijk is. Ook het bijhouden van het Nederlands. Waarom en hoe? Dat leest u in deze blog.

Keuzes!

Goed onderwijs uitkiezen kan erg lastig zijn. U en uw kinderen zullen waarschijnlijk heel veel vragen hebben. In welke taal zijn de lessen? Welke school is goed? Hoe groot zijn de klassen? Is de school goed en veilig te bereiken? En bovenal: bestaat de mogelijkheid tot Nederlandse les?

Als expat is het belangrijk om de Nederlandse taal goed bij te houden. In het nieuwe thuisland spreekt u veel in een andere taal. Uw Nederlands kan zo erg achterblijven. Zeker uw kinderen kunnen al snel een taalachterstand ontwikkelen. En u vindt het toch ook belangrijk dat uw kinderen contact kunnen houden met het thuisfront? Opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes willen graag horen wat ze allemaal beleven.

Afstandsonderwijs: wat is het?

Het is van belang dat uw kinderen bij een eventuele terugkeer weer kunnen instromen in het Nederlandse onderwijs. Nederlandse lessen maken dit mogelijk. Er zijn hiervoor veel mogelijkheden, afhankelijk van uw nieuwe thuisland. Een mogelijkheid die er altijd is, is om dit vanuit huis te doen. Dat is waar mijn expertise om de hoek komt kijken. Wij noemen dit afstandsonderwijs: de Wereldschool. U of uw au pair/nanny kan samen met uw kind aan een online of fysiek lespakket van kwalitatief goed Nederlands onderwijs werken. Een docent begeleidt dit vanaf een afstand.

Afstandsonderwijs: de voordelen!

Instromen in afstandsonderwijs kan op elk moment. U bent ook niet gebonden aan bepaalde dagen of vakanties. Dit maakt dat uw kind op zijn of haar eigen tempo met de stof aan de gang kan. Bij vakken waar uw kind heel goed in is, hoeft hij of zijn niet te wachten op klasgenootjes. Zo is er meer tijd voor vakken waar meer begeleiding nodig is. Uw kind kan gerichter te werk, met betere prestaties en een hogere kans van slagen tot gevolg.

Benieuwd naar de ervaringen van ouders en leerlingen? Klik dan hier om naar de verhalen van ouders en leerlingen te gaan.

Wilt u inhoudelijk meer weten over het onderwijs van de Wereldschool? Vul dan het contactformulier in. Een medewerker van de Wereldschool neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Klik op de onderstaande link.

 

Meer informatie afstandsonderwijs

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!

 

 

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!