Voorkom vakantiestress!

Vakantie, eindelijk! Al maanden kijken jullie uit naar de vakantie. Even weg met hele gezin, echt even de tijd voor elkaar en weg uit het regenachtige Nederland. Op naar een nieuw avontuur, nieuwe ervaringen, lekker eten en een andere cultuur. Op naar een verrijking voor het hele gezin.

Maar… Voor veel mensen is de vakantie ook een bron van stress. Want wat moet je allemaal meenemen? Je neemt al snel te veel mee. Hoe zorg je ervoor dat de kinderen rustig op de achterbank blijven zitten, het liefst zonder ruzie. Hoe zit dat met geld? Kan je wel pinnen, moet je van te voren geld wisselen en werkt je creditcard wel?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga met een rustig gevoel op reis met de onderstaande tips! Aanvullingen? We horen het graag!

1.Betalen in het buitenland

Na een paar honderd kilometer zijn jullie wel toe aan een versnapering. Je rijdt naar een klein restaurantje en besteld een lunch voor het hele gezin. Lekker, de vakantie is toch echt begonnen. Bij het betalen kom je erachter dat je niet kan pinnen.  Dit is een veel landen nog niet zo vanzelfsprekend als in Nederland. Contant geld heb je alleen in Euro’s. En nu?

Er zijn een aantal punten die je van te voren moet regelen:

  • Een reis buiten Europa? Bij veel banken kan je niet standaard buiten Europa pinnen. Controleer of dit bij jou aangevinkt staat;
  • Het is handig om al wat van de plaatselijke valuta mee te nemen. Overigens is het vaak goedkoper om in het buitenland het geld te wisselen of te pinnen. Geld pinnen kost in veel landen geld, er komen transactiekosten bij. Mocht dit het geval zijn, dan is het verstandig om grote bedragen te pinnen.

 

2.De koffers inpakken…

Wat neem je allemaal mee? Hoeveel broeken, T-shirts, een trui, jas, vijf paar schoenen? Je neemt al snel teveel mee. Hou rekening met het klimaat. Ga je naar een warm land? Dan hoef je geen warm vest mee te nemen. Daarnaast kan je veel spullen natuurlijk ook gewoon in het buitenland kopen. Toch een koele avond? Dan koop je daar toch een warm vest. Ga je lang op reis? Kleding kan je natuurlijk ook gewoon laten wassen. Maak van te voren een checklist met daarop de benodigde spullen. Twijfel je of je iets wel of niet nodig zal hebben? Dan heb je het waarschijnlijk niet nodig…

 

3.Reisdocumenten

De reisdocumenten zijn natuurlijk heel belangrijk. Bewaar ze daarom ook goed. Tip is om de reisdocumenten in een waterdichte zak te bewaren. Maak een kopie van al je reisdocumenten en bewaar deze op een andere plek.

Belangrijk: geef nooit, maar dan ook nooit zomaar je paspoort af. Zelfs niet bij een hotel. Laat ze er maar een kopie van maken, of maak zelf van te voren een aantal kopietjes.

 

4.Whaaahh! Ruzie op de achterbank

Wat zijn ze stil, ze hebben nog helemaal geen ruzie gemaakt. Af en toe kijk je met een schuin oog in de achteruitkijkspiegel met de hoop dat ze deze hele reis hele reis zo stil blijven zitten. Helaas kom je, vanwege de vakantiedrukte, in de file te staan. De kinderen worden al wat onrustiger, het lijkt erop dat de verveling toetreed… Kinderen zijn er natuurlijk ook niet voor gemaakt om uren stil te zitten en langzaam worden ze hongerig en vermoeid…

Zorg voor vermaak en voldoende tussenstops. Neem spelletjes mee, betrek de kinderen bij de route en stop onderweg eens bij een pompstation met een speeltuin.

Tip: download onze gratis zomerdeal alvast en print deze uit! Dan hebben ze  in ieder geval iets te doen.

 

5.Geniet, niet met mate, maar wel met verstand!

Na al die regen ben je toch wel toe aan het zonnetje. En hup, daar liggen jullie, vol in de zon, naast het zwembad. Toch is het verstandig om de warme uren, tussen 11:00 en 15:00, te vermijden. Smeer je altijd in. Je kan beter geleidelijk aan bruin worden, dan dat je als een rode kreeft op de boulevard rondloopt en de volgende ochtend in een nieuw jasje wakker wordt…

Let op: in veel Aziatische landen zit whitening cream in de zonnebrand. Controleer dus van te voren welke zonnebrand je koopt. Je kan het beste een zonnebrand kopen van een bekend merk. Vergeet de zonnebrand niet uit je handbagage te halen…

 

6.Heb jij nog tips?

Mist er volgens jou iets essentieels? Laat het weten!

 

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn, abonneer je op ons Youtube-kanaal en blijf op de hoogte!