Leerplicht in het buitenland

Op het moment dat u zich uitschrijft uit de Basisregistratie Personen (BRP) heeft u niet meer te maken met de Nederlandse leerplicht. Op het moment dat u zich inschrijft in een ander land is de leerplicht van dat land op u van toepassing. De regels verschillen per land en het lastige is dat het binnen veel landen regionaal geregeld is.

Thuisonderwijs in het buitenland

In Nederland is thuisonderwijs in de basis niet toegestaan en alleen mogelijk indien u een (gedeeltelijke) vrijstelling van de leerplicht heeft gekregen. Veel landen gaan hier veel soepeler mee om. Een tip is om contact op te nemen met de Nederlandse ambassade. Zij kunnen u in de meeste gevallen meer uitleg geven over de leerplicht in het betreffende land.

Onderwijs en leerplicht in…

Wij zijn op zoek naar uw input! Wij krijgen natuurlijk dagelijks de vraag hoe het onderwijs in een bepaald land geregeld is. Wij vragen uw hulp om hier in de toekomst een antwoord op te kunnen geven. Woont u in het buitenland, dan kunt u waarschijnlijk kort aangeven hoe de leerplicht daar geregeld is. Alvast bedankt voor uw hulp!

Leerplicht in het buitenland

Gratis adviesgesprek

Iedere situatie is uniek en daarom geven wij graag een passend advies. Vul de onderstaande gegevens in. Een adviseur neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

Verhalen van leerlingen en ouders

Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk het overzicht!