fbpx

Leerplicht in het buitenland

Op het moment dat je je uitschrijft uit de Basisregistratie Personen (BRP) heb je niet meer te maken met de Nederlandse leerplicht. Op het moment dat je je inschrijft in een ander land is de leerplicht van dat land op jou van toepassing. De regels verschillen per land en het lastige is dat het binnen veel landen regionaal geregeld is.

Thuisonderwijs in het buitenland

In Nederland is thuisonderwijs in de basis niet toegestaan en alleen mogelijk indien je een (gedeeltelijke) vrijstelling van de leerplicht hebt gekregen. Veel landen gaan hier veel soepeler mee om. Een tip is om contact op te nemen met de Nederlandse ambassade. Zij kunnen je in de meeste gevallen meer uitleg geven over de leerplicht in het betreffende land.

Onderwijs en leerplicht in…

Wij zijn op zoek naar je input! Wij krijgen natuurlijk dagelijks de vraag hoe het onderwijs in een bepaald land geregeld is. Wij vragen je hulp om hier in de toekomst een antwoord op te kunnen geven. Woon je in het buitenland, dan kunt je waarschijnlijk kort aangeven hoe de leerplicht daar geregeld is. Alvast bedankt voor jouw hulp!

Leerplicht in het buitenland

  • Dit móeten we mededelen:
    Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.

Advies?

Wij kunnen je alles vertellen over de Nederlandse leerplicht. Meer weten? Laat dan je gegevens achter. Een adviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met je op!

Gratis adviesgesprek

Iedere situatie is uniek en daarom geven wij graag een passend advies. Vul de onderstaande gegevens in. Een adviseur neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Let op: aanvraag voor de Nederlandse taal voor volwassenen graag indienen bij www.kleurrijker.nl
  • Dit móeten we mededelen:
    Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.