Thuisonderwijs met de Wereldschool

Wanneer je naar het buitenland vertrekt voor werk of je maakt een (wereld)reis dan kun je jouw kinderen het Nederlands onderwijs laten volgen op afstand, zodat zij geen achterstand oplopen. Nederlands thuisonderwijs is voor deze situatie een goede optie. Thuisonderwijs wordt ook wel homeschooling genoemd. Jouw kind krijgt in de thuisomgeving les waarbij jij als ouder een coachende of begeleidende rol hebt. Het onderwijs bij de Wereldschool is een combinatie van thuis- en afstandsonderwijs voor kinderen die naar het buitenland zijn geëmigreerd of op (wereld)reis zijn.

Mijn kind aanmelden

Wat houdt ons onderwijs in?

Net als bij schoolonderwijs kunnen jouw kinderen bij de Wereldschool volledig onderwijs volgen, met de juiste vakken voor zijn of haar leerjaar. Tevens biedt ons onderwijs de mogelijkheid om een vak naar keuze te nemen. Hierdoor kunnen jouw kinderen het lokale onderwijs in het buitenland combineren met een Nederlands vak. We bieden erkende lespakketten aan voor peuters, kinderen in het basisonderwijs (leeftijd 4 tot 12 jaar) en voortgezet onderwijs (leeftijd 12 tot 18 jaar). Voor meer informatie over onze prijzen, raadpleeg dan onze prijslijst.

De Wereldschool voorziet je graag van persoonlijk en deskundig advies. Aan de hand van jouw gezinssituatie adviseren onze onderwijsadviseurs over het juiste pakket dat perfect aansluit op het niveau van jouw kind. Neem een kijkje in ons overzicht met alle schoolprogramma’s voor kinderen in het buitenland.

Voordelen van thuis- en afstandsonderwijs

De combinatie van thuis- en afstandsonderwijs is essentieel voor het succesvol volgen van Nederlands onderwijs in het buitenland. De wisselwerking zorgt ervoor dat jij als ouder de schoolontwikkelingen van dichtbij meemaakt en jouw kind goed coacht bij het volgen van de nodige vakken. Thuisonderwijs in het buitenland brengt veel voordelen met zich mee, zoals:

• Individueel aandacht voor jouw kind;
  • Je blijft als ouder precies op de hoogte van de vorderingen;
  • Je kind werkt doelgerichter en zonder storende factoren;
  • Altijd begeleiding door een aangewezen docent.

Deze onderwijsvorm is ideaal voor gezinnen van expats die in het buitenland verblijven en eventueel willen terugkeren naar Nederland. We bespreken graag samen met jou over de mogelijkheden wanneer je gaat werken in het buitenland.

Meer onderwijsmogelijkheden Wereldschool

Naast reguliere schoolprogramma’s bieden we ook pre-IB en IB-programma aan voor kinderen die op een internationale school zitten. Voor inhoudelijke informatie over dit pakket, neem dan contact op met onze adviseurs of bekijk de pagina over IB-Dutch programma.

NT2

Voor Nederlanders die al in het buitenland wonen en van wie de kinderen nauwelijks of geen Nederlands spreken, bieden we het NT2-programma aan. NT2 staat voor Nederlands als tweede taal. Met het NT2-programma via de Wereldschool voorkomen je kinderen een taalachterstand. Dit programma is geschikt voor leerlingen van 6 tot en met 18 jaar.

Wat vinden anderen van thuisonderwijs via de Wereldschool?

Verzorgd, compleet pakket. Vriendelijke, bekwame leraren. Onze dochter is dik tevreden en wij ook.
-Saskia

De lessen zijn erg goed opgebouwd en bij terugkomst in NL liep ze niet achter. Dikke dankjewel aan de Wereldschool!
-Reinate

Gratis adviesgesprek

Iedere situatie is uniek en daarom geven wij graag een passend advies. Vul de onderstaande gegevens in. Een adviseur neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op!
  • Dit móeten we mededelen:
    Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.