Nederlands als tweede taal voor kinderen van 6 tot 18 jaar

Veel Nederlandse gezinnen in het buitenland vinden het moeilijk om hun kinderen de Nederlands taal mee te geven. Jouw kind kan in deze situatie vaak wel Nederlands verstaan, maar praat liever in een andere taal terug en vindt het ook moeilijk om Nederlands te schrijven.

Toch wil je graag dat jouw kinderen makkelijker met opa en oma kunnen communiceren en eventueel nog in het Nederlands onderwijs kunnen instromen. Speciaal voor kinderen die de Nederlandse taal niet of beperkt spreken, hebben wij NT2-pakketten ontwikkeld: Nederlands als tweede taal. Een pakket dat zeer interessant is voor families die:

• de Nederlandse taal- en cultuur aan hun kinderen mee willen geven;
  • studiemogelijkheden voor hun kinderen open willen houden;
  • plannen hebben om naar Nederland terug te keren;
  • het communiceren met familie in Nederland makkelijker willen maken.

Wil je direct starten? Vraag dan vrijblijvend een gratis intake aan.

Welk NT2-pakket sluit aan bij jouw situatie?

We hebben de verschillende NT2-pakketten die wij aanbieden om de Nederlands taal te leren, in het volgende schema gezet:

NT2-Start NT2-Deel 1 NT2-Deel 2 NT2 DISK 1 NT2 DISK 2
Leeftijd 6-12 6-12 6-12 13-18 13-18
Aantal weken 20 32 32 20 20
Aantal Skypelessen (frequentie) Elke week Om de week Om de week Iedere maand Iedere maand
Doel? Basiswoordenschat om te kunnen communiceren met bijv. opa/oma Uitbreiden basiswoordenschat, leren lezen en spellen. Uitbreiden woordenschat, lezen en spellen. Start  met taalvaardigheden. Ontwikkeling van basisvaardigheden: woordenschat, grammatica en taalgebruiksregels. Uitbreiding van basisvaardigheden: woordenschat, grammatica, taalgebruiksregels en schrijfvaardigheid.
Doorstromen naar(?)* Deel 1 Deel 2

of regulier onderwijs

Regulier onderwijs

DISK 2 Route VO test om niveau te bepalen voor regulier onderwijs VO.

–          VMBO-tl

NT2-startpakket 6 tot 12 jaar

• Het pakket omvat 20 weken met wekelijks een Skypeles van 20 minuten. Op basis van de uitleg worden er per week 10 taken gemaakt. Denk dan bijvoorbeeld aan kijken van een filmpje, luisteren naar een verhaal en het oefenen van klanken.
  • Binnen het pakket worden 9 alledaagse thema’s behandeld om een goede basiswoordenschat te verkrijgen.
  • Reken op 2 uur per week inclusief les, je pakt als ouder samen de oefeningen met jouw kind op.

NT2 deel 1: 6 tot 12 jaar

Is de basis van het Nederlands aanwezig? Dan kunnen jouw kinderen starten in NT2 deel 1. In dit pakket wordt niet alleen aandacht besteed aan het uitbreiden van de woordenschat, maar ook aan het leren schrijven van de Nederlandse taal. Jouw kind gaat gedurende 32 weken met het NT2 deel 1 pakket aan de slag. Waar bestaat dit pakket uit?

• Om de week is er een Skypeles met de docent, met in totaal 16 Skypelessen.
  • Per week worden er gemiddeld 10 taken gemaakt die u samen met uw kinderen oppakt.
  • Het pakket bevat herhaalthema’s uit het startpakket en nieuwe thema’s, zoals kleding en wonen.

NT2 deel 2: 6 tot 18 jaar

Na deel 1 kunnen jouw kinderen verder met NT2 deel 2. Ook dit pakket neemt 32 weken in beslag. Dit programma is gericht op spelling, lezen en natuurlijk ook op de woordenschat. In totaal zitten er in dit pakket 16 Skypelessen met de docent.

NT2-pakket 13 tot 18 jaar

Voor kinderen vanaf 13 jaar maken wij gebruik van de Disk-methode waarmee jouw kind online Nederlands kan leren. Deze methode wordt ook op de reguliere scholen in de schakelklassen gebruikt; in deze schakelklassen zitten kinderen die de Nederlandse taal nog niet of niet voldoende beheersen. Je kunt dit NT2-pakket dan ook zien als de schakelklas op afstand. Verder biedt dit pakket:

• online opdrachten, oefeningen en geluidsfragmenten;
  • 3 verschillende niveaus;
  • 20 weken les per disk;
  • maandelijkse skypelessen met de docent.

Gratis advies en intake

Omdat iedere situatie uniek is, bieden wij jou een gratis intake met een docent aan, natuurlijk geheel vrijblijvend. Tijdens deze intake kan de docent jou alles vertellen over de inhoud van het pakket. Tevens testen onze docenten het niveau van uw kinderen. Wil je graag met ons in contact komen voor een advies en/of intakegesprek? Laat dan jouw gegevens achter in het onderstaande formulier. Wij helpen jouw kind(eren) graag verder!

Gratis adviesgesprek

Iedere situatie is uniek en daarom geven wij graag een passend advies. Vul de onderstaande gegevens in. Een adviseur neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op!
  • Dit móeten we mededelen:
    Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.

Verhalen van leerlingen en ouders

Andere pakketten bekijken?

We hebben nog veel meer pakketten, bekijk ze in het overzicht