fbpx

Vaderdag in het buitenland, met een Nederlands tintje…

Vaderdag in het buitenland, met een Nederlands tintje…

vaderdag in het buitenland

Helaas bestaat zoiets als digitale geuren (nog) niet, dus je kan alleen maar achter de geur komen door deze ontbijtkoek zelf te bakken. Hij ruikt heerlijk! Wat is er nou lekkerder dan op zondagochtend wakker worden van de geur van versgebakken ontbijtkoek? Een leuke verassing voor bijvoorbeeld Vaderdag (hint)!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 100 ml water
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1,5 eetlepel honing
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • Boter (om de vorm in te vetten)

Aan de slag!

Meng de basterdsuiker met het water, de eieren, de speculaaskruiden en de honing.
Roer er hierna, hieronder geleidelijk het zelfrijzend bakmeel tot er bellen in het beslag zitten.
Doe dan alles in een ingevette cakevorm en zet de vorm 1 uur in de oven op 180 graden C.

 

 

Tip: eet de ontbijtkoek pas op dag drie op!

We begrijpen dat de geur aanlokkelijk is en dat je graag wilt proeven of de ontbijtkoek net zo lekker is als dat ie ruikt. Echter is hij op z’n lekkerst op dag drie. Mits je hem goed in aluminium folie verpakt en op een bord legt (niet in een doos of broodtrommel).

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!