fbpx

Koningsdag in het buitenland

Dit komt aan bod:

Koningsdag komt er weer aan. Op Koningsdag – 27 april – wordt de verjaardag van de koning gevierd. Het iseen nationale feestdag in Nederland. Koning Willem-Alexander en zijn familie bezoeken op deze dag een stad in Nederland. Door heel het land wordt er feest gevierd, mensen kleden zich in oranje en nemen deel aan verschillende evenementen en activiteiten.   

Woon je in het buitenland en ga je daar Koningsdag vieren? Met deze 3 tips maak je er een geweldige dag van.  

3 tips voor een geweldige Koningsdag

  • Tip 1: Wil je echt uitpakken en een onvergetelijk Koningsdag feest organiseren? Nodig dan niet alleen je buren, maar ook al je vrienden uit om langs te komen! Maak er een waar oranje spektakel van door niet alleen jezelf, maar ook je huis en tuin in de kleur oranje te hullen. Versier de buitenruimte met kleurrijke slingers, ballonnen en vlaggetjes. En zet natuurlijk feestelijke Nederlandse muziek op.
  • Tip 2: Samen met je buurtgenoten en vrienden kun je een feestelijke sfeer creëren die de hele dag duurt. Organiseer spelletjes en activiteiten in de tuin voor jong en oud. Maak een parcours met oer-Hollandse spelletjes zoals koekhappen, flessenvoetbal, blikgooien en een stoelendans. Je kunt ook een oranje knutselhoek voor de kleintjes maken met kleurplaten en knutselwerken.
  • Tip 3: Maak je Koningsdag compleet door een smakelijke selectie van Nederlandse hapjes te serveren! Begin met een klassieker die altijd in de smaak valt: bitterballen! Combineer ze met een assortiment van heerlijke Hollandse kazen met mosterd. Voor de zoetekauwen onder ons mogen pannenkoeken niet ontbreken! Bak ze meteen en laat je gasten kiezen uit toppings, zoals stroop, poedersuiker, vers fruit en slagroom.  En natuurlijk kunnen we niet vergeten om het ultieme Koningsdagdessert te serveren: oranje tompouce! Bak ze zelf! 

Door samen te komen en te genieten van elkaars gezelschap, creëer je niet alleen een fantastische Koningsdag, maar versterk je ook de banden in de buurt en met vrienden. Dus haal die oranje outfits tevoorschijn, zet je feestmuts op en laat de Oranjekoorts maar losbarsten! Het wordt een dag om nooit te vergeten. 

Lokale Koningsdag

Wordt er bij jullie in de omgeving ook iets georganiseerd rondom Koningsdag? Of wil je hier het initiatief in nemen? We denken bij de Wereldschool graag mee hoe wij hier een rol in kunnen spelen en jullie lokale Koningsdag kunnen ondersteunen.

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!