De vliegende hond

De vliegende hond

de vliegende hond

De vakantie komt voor de kinderen in Nederland steeds dichterbij, of misschien woon je in het buitenland en heb je al vakantie. Misschien ga je wel weg, lekker kamperen, naar een hotel, misschien blijf je gewoon lekker thuis. Hoe dan ook, je hoeft je deze vakantie niet te vervelen!

Heb jij wel eens een hond zien vliegen? En dan bedoelen we niet de hond Laika, het eerste levende wezen die door de Russen de ruimte in werd gebracht en daarom een van de beroemdste honden ter wereld is.  Met het onderstaande knutselwerkje kan jij een hond in een spannende race laten vliegen!

Wat heb je nodig?

  • Papier
  • Kleurspullen
  • Lijm
  • Draad
  • Naald
  • Plastic

Wat moet je doen?

Knip van papier de oren, ogen en neus van de hond en plak die op een leuke manier op het bekertje. Als er reclame op het bekertje staat kan je die eerst nog in zijn geheel beplakken met papier. Met stiften kan je de hond verder afwerken. Dan neem je een stuk draad van bijvoorbeeld 3 meter en een naald en rijgt het bekertje aan het draad. Het gaatje in de bodem moet wat ruimer zijn zodat het draad er makkelijk doorheen kan glijden. Nu span je het draad op een partijtje tussen twee stoelen zodat het draad goed strak staat. De bedoeling is nu dat je zo snel mogelijk de hond van de ene kant naar de andere kant krijgt door er in de opening in te blazen. (Moeilijker als je een rietje gebruikt.) Wie haalt de snelste tijd?

Tips:

  1. Je kan natuurlijk altijd meerdere vliegende honden maken en er een echte race van maken. Dit is misschien nog wel spannender dan de tijd opnemen!
  2. Lijm een rietje aan de bovenkant van het bekertje en doe hier het draad doorheen. Blaas vervolgens een ballon op en doe deze in de beker. De hond zal dan uit zichzelf gaan vliegen!

Heb je de vliegende hond in elkaar geknutseld? Deel dan het eindresultaat met ons!

Dit kan via Facebook en Twitter.