En de leerplicht dan?

reizen met kinderen

We droomden al een tijdje als gezin ervan om op avontuur te gaan. Reizen, met zijn 4en, samen nieuwe dingen ontdekken, even ontsnappen uit de ‘Nederlandse norm’ en liefst voor een iets langere tijd. Maar ja, Nick werd net 5 en als hij 6 wordt ja, dan kan het niet meer. Dus maar wachten tot de kinderen niet meer schoolplichtig zijn.

Een droom die werkelijkheid wordt

No way! Er zal toch een weg zijn? We volgden destijds een onlinetraining bij ‘Wonderlijk werken’ om wel dan niet uit te zoeken in hoeverre wij locatieonafhankelijk zouden kunnen gaan werken… allemaal nog in de vorm van ‘stel je eens voor dat…’. Via hun netwerk kregen we informatie over de Wereldschool, een methode die in Nederland herkend wordt als mogelijkheid voor thuisonderwijs, mits je het land uit bent. Op de open dag van de Wereldschool in Lelystand begon het al erg te kriebelen. Het ging er steeds meer op lijken dat onze droom werkelijkheid zou kunnen worden.

Een half jaar later zitten we in Zimbabwe (Afrika) en typ ik een blog voor de Wereldschool. Ondanks de omstandigheden en uitdagingen die de economische situatie van het land met zich meebrengt, genieten we enorm. Een droom is werkelijkheid geworden en wellicht is dit nog maar het begin.
reizen met kinderen leerplicht reizen met kinderen leerplicht


Lesgeven aan de kinderen

Ik geef als moeder ‘iedere dag’ les aan onze dochter Leah (4 jaar, groep 1) en Nick (6 jaar, groep 3). Naast dat we vandaag met ons nieuwe hondje tijdens de ‘gymles’ hebben gejogd heeft Nick vandaag voor het eerst een brief geschreven voor oma in Nederland, die hij heel trots deze dagen op de post zal doen. Leah heeft sinds vandaag goed begrepen hoeveel weekdagen er zijn en hoe ze elkaar opvolgen. En deze mama is een trotse juf. Ow ja ‘iedere dag’ staat tussen haakjes omdat we in Afrika zijn en dat houdt in, dat je nooit precies weet wat er de volgende dag (lees: het volgende uur) te gebeuren staat en gelukkig zijn er zo ontzettend veel dingen die we zien en meemaken, dat thuisonderwijs niet alleen vanuit ons ‘klasje’ in de eetkamer hoeft te gebeuren.

Meer weten over familie Middelveld?

Bekijk hun vlogs op het YouTube-kanaal van de Wereldschool. Nancy en Maarten hebben ook een eigen kanaal en hun avonturen kun je ook volgen via Instagram @huisjeboompje.feestje.

Bekijk ook:

Vlog Familie Middelveld: homeschooling voorbereiden en boodschappen doen

Maak kennis met familie Middelveld